EN
Kabeh Kategori
EN

5 tips kanggo penderita diabetes nalika wabah Virus

Wektu: 2020-03-01 Hits: 196

Tanggal 22 Februari, Komisi Kesehatan Nasional ganti jeneng resmi Inggris penyakit iki sing disebabake novel coronavirus dadi virus, nganggo judhul sing digawe dening Organisasi Kesehatan Dunia.

 

Sanajan wabah epidemi kasebut wis kedadeyan luwih saka 3 wulan, isih ana kontrol jangka wektu kanggo ngatasi panyebaran, utamane, kasus infeksi saya tambah ing negara liya, kayata Jepang, Korea Selatan, Iran, lsp.

 

Antarane tiwas sing dilaporake dening komisi kesehatan nasional, nemokake manawa umume wong-wong mau kalebu pasien tuwa sing nandhang penyakit kronis, kalebu diabetes. Amarga penderita diabetes ngalami hiperglikemia kanggo wektu sing suwe, tekanan osmosis plasma saya mundhak, fagositosis sel getih putih dicegah, lan sistem kekebalan awak mudhun, dadi sebab kenapa penderita diabetes rentan virus infèksi.

 

Ing ngisor iki saran kanggo pasien diabetes supaya tetep sehat amarga kena epidemi lan karantina.

1.       Obat sing cukup cukup penting, kayata obat, strip tes glukosa getih, jarum insulin, lsp.

Ing epidemi, kanggo nyuda resiko infeksi ing rumah sakit lan ngindhari akeh wong, akeh pasien sing bisa mandheg obat kanthi pasif, sing bisa nambah risiko nyebabake ketoasidosis diabetes lan komplikasi akut liyane. Pangobatan rutin minangka prasyarat kanggo njaga supaya tingkat glukosa bisa dikendhaleni, lan tingkat glukosa getih sing stabil mbantu awak nglawan virus.

Disaranake supaya pasien diabetes disiapake kanggo 2-4 minggu obat, kanggo mesthekake obat lan deteksi terus-terusan.


2.       Pemantauan glukosa getih sing tepat wektu kanggo mesthekake tingkat glukosa getih jangka panjang lan stabil ing kontrol ing kisaran target minangka prioritas utama kanggo penderita diabetes, lan tes glukosa getih sacara rutin ing omah penting banget.

Yen tingkat glukosa getih ora bisa dikendhaleni, perlu tes FPG lan 2hPG paling ora 1-2 dina saben minggu. Yen tingkat glukosa getih ora bisa dikendhaleni, mula dianjurake kanggo ngawasi saben dina, uga kudu nyetel panganan lan obat-obatan, lan supaya glukosa getih bali "tenang" sanalika bisa.

Saliyane pangukuran, dheweke uga kudu ngrekam utawa motret asil tes glukosa getih. Dheweke kudu terus menehi informasi marang dhokter babagan glukosa getih liwat telpon utawa pesen teks yen ora bisa metu. Dheweke ora kudu nglirwakake ayunan glukosa getih utawa takon karo wong tanpa kualifikasi profesional.


3.       Gawe tugas apik kanggo disinfeksi ing omah kanggo milih barang pembuangan desinfeksi sing bener. Virus iki sensitif karo sinar ultraviolet lan panas, 56 derajat Celsius 30 menit, etil eter, 75% etanol, ngemot disinfektan klorin, asam peroxyacetic lan kloroform lan pelarut lipid liyane kanthi efektif bisa ngrusak virus urip, nanging, klorheksidin ora bisa ngrusak urip kanthi efektif virus.


4.       Perang nglawan virus, cara sing paling efektif yaiku ngilangi sumber infeksi lan nyilikake wektu adoh saka omah. Nalika sampeyan kudu metu kudu eling nganggo topeng lan nggawe disinfeksi sawise mulih, nyegah virus infeksi, ngayomi awake dhewe, lan ngumbah tangan luwih akeh.


5.       Ati-ati supaya tetep nutrisi lan panganan sing sehat, terus olahraga lan aja nganti suwene suwe. Olahraga uga minangka salah sawijining barang sing penting kanggo njaga glukosa, nambah sensitivitas insulin, lan mbantu ngrampungake metabolisme glukosa lan karbohidrat liyane. Pasien diabetes umure tuwa lan tuwa bisa mlaku-mlaku ing saben kamar ing omah, suwene 15 nganti 30 menit. Nindakake gawean omah utawa dolanan karo bocah nganti kringet uga ide sing apik.

 

Mesthine dhukungan paling apik kanggo para dokter baris pertama nindakake tugas sing apik kanggo nindakake pemantauan glukosa getih ing omah, ngatasi wabah paru-paru kanthi ilmiah, nyuda jumlah kunjungan medis, lan kanthi tepat ngenali gejala sing duwe risiko dhuwur lan kebutuhan mendesak perawatan.

 

Anggere kita kabeh ngupayakake usaha kanggo ngemot epidemi virus corona anyar lan nuduhake sikap positif lan tanggung jawab, kita bakal enggal menang perang nglawan virus kasebut.