EN
Kabeh Kategori
EN

Penderita diabetes rentan kena infeksi Virus anyar

Wektu: 2020-02-20 Hits: 145

Wiwit pungkasan Desember, 2019, ana radhang paru-paru parah epidemiologi sing ora dingerteni ing Wuhan. Ing Jan, 2020, panyebab pneumonia ditemtokake dadi virus corona anyar. Kasus-kasus sing wis dikonfirmasi ing daratan Tiongkok wis tekan 74,282 ing pungkasan 19 Februari, lan ing antarane, ana 14,770 pasien sing wis mari.


China nambah upaya kanggo ngatasi panyebaran virus corona. Akeh riset novel coronavirus wis ditemokake ing wektu sing padha. Miturut jurnal Epidemiologi Cina nglaporake, ing 11 Februari, saka 44,672 kasus sing dikonfirmasi, 10.5% kanggo pasien penyakit kardiovaskular, diabetes (7.3%), hipertensi (6.0%).


Tingkat glukosa getih fluktuasi gedhe bisa nyuda pertahanan sistem kekebalan diabetes kayata nyuda jumlah sel CD3 + T, ora ngimbangi rasio sel CD4 + / CD8 + T, nyuda aktivitas sel NKT. Pedoman pencegahan vaksin lan perawatan influenza musiman sing diterbitake dening CDC & Committee Advisory for Immunization Praktek (2013-2014) negesake manawa wong sing duwe penyakit metabolisme (diabetes) beresiko tinggi kena epidemi. Pandhuan sadurunge kanggo diagnosis lan perawatan epidemi sing ditanggepi dening Komisi Kesehatan Nasional (edisi 2011) nuduhake manawa pasien kanthi penyakit kronis cenderung ngalami kasus parah sawise infeksi influenza.


Mula, penderita diabetes kena infeksi virus coronavirus anyar.


Virus kasebut bisa nyebabake kerusakan awet ing awak manungsa, lan penderita diabetes, uga infeksi epidemi, bisa nyebabake hiperglikemia sing ora bisa dikendhaleni, sing banjur nambah infeksi, banjur dadi lingkaran jahat.


Sing paling elek, hypoglycemia uga komplikasi diabetes sing serius. Yen cilaka hiperglikemia dietung pirang-pirang taun, cilaka hipoglikemia kudu diitung sawetara menit.


Kanggo nyukupi kabutuhan pencegahan epidemi, penderita diabetes kudu suwe ing omah, kegiatan ing njaba ruangan saya mudhun banget, lan uga diet sing ora teratur. Pangowahan kasebut bisa nambah fluktuasi tingkat glukosa getih.


Kanggo pasien T2DM, utamane pasien sing luwih tuwa (umur luwih saka 70 taun), hypoglycemia mesthi diiringi fluktuasi glukosa getih gedhe, lan fluktuasi glukosa getih sing saya gedhe uga bisa nyebabake hipoglikemia asimtomatik, hypoglycemia parah lan hypoglycemia nokturnal.


Mula, poin utama manajemen diabetes sajrone epidemi virus coronavirus anyar yaiku ngiyatake pendhidhikan pasien diabetes, nindakake pakaryan kanthi apik kanggo nglindhungi dhiri ing omah, nyuda risiko infeksi nganti bisa, lan ngatur tingkat glukosa getih kanthi becik , tetep panganan sing sehat lan turu / turu.


Matesi gerakane wong, ngindhari kontak sing raket karo wong liya, ngumbah tangan / nganggo topeng kanthi frekuensi sing dhuwur bisa mbantu ngatasi epidemi kasebut kanthi efektif.