EN
Kabeh Kategori
EN

PENGGUNAAN KANGGO TEST ANTIBODI Virus IgM-IgG

Wektu: 2020-06-01 Hits: 284

Survei serologi bisa mbantu investigasi wabah sing isih ana lan penilaian retrospektif tingkat serangan utawa tingkat wabah kasebut. Ing kasus, tes virus negatif lan ana hubungane epidemiologis sing kuat virus infeksi, conto serum sing dipasangake (ing tahap akut lan konvalescent) bisa ndhukung diagnosis sawise tes serologi sing divalidasi kasedhiya. Sampel serum bisa disimpen kanggo tujuan kasebut.


Tes serologi ndeteksi anané antibodi ing getih nalika awak nanggapi infeksi tartamtu, kayata virus. Kanthi tembung liya, tes kasebut ndeteksi reaksi kekebalan awak marang infeksi sing disebabake dening virus tinimbang ndeteksi virus kasebut dhewe. Ing wiwitan infeksi nalika reaksi kekebalan awak isih tetep, antibodi bisa uga ora bisa dideteksi. Panaliten pungkasan nuduhake periode inkubasi SARS-COV-2 bakal meh 7-14 dina, lan antibodi bisa dideteksi udakara 14 dina sawise wiwitan. (amarga respon imun ing awak manungsa mbutuhake wektu kanggo ngasilake antibodi tartamtu, yen deteksi ditindakake sajrone periode jendhela sadurunge produksi antibodi, bisa uga ana kasus negatif negatif).


 [1] Kaca 22, MEDRXIV Dikirim tanggal 03,2020 Maret10.1101. htps: // doi. org / 2020.03.02.20030189 / XNUMX


Iki matesi efektifitas tes kanggo diagnosa virus, lan iki minangka salah sawijining sebab tes serologi ora digunakake minangka siji-sijine dhasar kanggo diagnosa virus. Tes serologi bisa uga duwe peranan penting kanggo nglawan virus kanthi ngewangi para profesional kesehatan ngenali individu sing duwe reaksi kekebalan tumrap SARS-CoV-2. Kajaba iku, asil tes iki bisa mbantu nemtokake sapa sing bisa nyumbang bagean getih sing diarani plasma konvalescent, sing bisa dadi perawatan bisa kanggo wong-wong sing lara parah virus. Yen ana kondhisi, kasus sing dicurigai kudu ditrapake kanggo kombinasi virologi lan tes serologis,lan uga ngetung tomografi.