EN
Kabeh Kategori
EN

Q&A kanggo Strip Tes Antibodi Sinocare SARS-CoV-2

Wektu: 2020-05-08 Hits: 194

1. Kepiye cara ngenali kasus sing dikonfirmasi?

Kasus curiga karo salah sawijining bukti etiologis utawa serologis ing ngisor iki:

a. RT-PCR neon nyata-nyata nuduhake positif kanggo asam nukleon coronavirus anyar;

b. Urutan gen virus pancen homolog kanggo ngerti coronavirus anyar

c. IgM lan IgG khusus virus NCP bisa dideteksi ing serum; IgG khusus virus NCP yaiku

bisa dideteksi utawa tekan titrasi paling ora 4 kali lipat sajrone penganut dibandhingake karo fase akut.

 

2. Apa tegese yen aku duwe asil tes sing positif?

Yen sampeyan duwe asil tes sing positif, bisa uga sampeyan nampa virus. Mula, kemungkinan uga sampeyan bisa dipisahake supaya ora nyebar virus marang wong liya. Nanging, amarga ana zat gangguan sumber sing ora dingerteni, asil tes bisa uga positif sing diarani positif-palsu. Panyedhiya layanan kesehatan bakal kerja bareng sampeyan kanggo nemtokake cara paling ngurus sampeyan adhedhasar asil tes bebarengan karo faktor riwayat riwayat kesehatan sampeyan, lan gejala sampeyan, kemungkinan paparan, lan lokasi geografis ing papan sing sampeyan nembe lelungan.

 

3. Apa tegese yen aku duwe asil tes negatif?

Asil tes negatif tegese antibodi sing disebabake virus ora ditemokake ing sampel sampeyan. Kanggo virus, asil tes negatif kanggo sampel sing diklumpukake nalika wong duwe gejala biasane tegese virus ora nyebabake penyakit sampeyan bubar.

Nanging, tes iki bisa menehi asil negatif sing salah (negatif palsu) ing sawetara wong virus. Iki tegese sampeyan isih bisa duwe virus sanajan tes kasebut negatif. Yen ngono, panyedhiya layanan kesehatan sampeyan bakal nimbang asil tes bebarengan karo kabeh aspek riwayat medis sampeyan (kayata gejala, kemungkinan paparan, lan lokasi geografis ing papan sing sampeyan bubar lelungan) kanggo mutusake kepiye ngurus sampeyan. Penting, sampeyan kerja bareng karo panyedhiya layanan kesehatan supaya sampeyan ngerti langkah sabanjure sing kudu ditindakake.

 

4. Napa aku kudu nggunakake produk iki?

Saiki, cara diagnostik sing paling umum digunakake yaiku tes asam nukleat, nanging teknik iki kabukten ora bisa ndeteksi kabeh operator virus, apamaneh nalika nyoba sampel saluran napas ndhuwur sing umume digunakake. Kanggo kasus sing dikonfirmasi, kadhang perlu tes lan tes kanthi macem-macem conto kanggo entuk asil sing positif. Lan ana kahanan manawa pasien sing dicurigai tingkat tinggi ora bisa entuk asil positif kanthi tes asam nukleat. Ana papat sebab potensial:

1) kathah virus ing conto saluran napas ndhuwur luwih murah tinimbang ing sampel saluran napas ngisor ing virus patients

2) virus sing ngeculake pasien ing tahap infeksi beda-beda kanthi macem-macem;

3) koleksi spesimen swab berkualitas tinggi mbutuhake tenaga kesehatan sing trampil;

4) Reagen PCR saka macem-macem sumber beda-beda.

Masalah ing ndhuwur menehi tantangan serius babagan penyediaan perawatan dhukungan sing tepat wektu lan isolasi pencegahan. Mula, deteksi serologi perlu banget.

 

Pinunjul klinis tartamtu lan nilai deteksi serologis kanggo virus wilayah nderek:

1) kanggo kasus sing dicurigai ing kunjungan dokter pisanan lan kasus sing dikonfirmasi kanthi diagnosis klinis nanging tanpa tes asam nukleat virus, asil positif saka antibodi bisa digunakake minangka pitulung diagnosis virus;

2) kanggo kontak raket sing sehat karo asil positif antibodi, dheweke kudu dianggep bisa dadi operator, nambah wektu pengamatan isolasi, nambah frekuensi tes asam nukleat, nambah jinis sampel kanggo tes asam nukleat, lan nindakake penyelidikan kontak sing cedhak;

3) pasien sing dites karo asam nukleat virus, asil positif saka antibodi serum nuduhake manawa reaksi kekebalan spesifik wis diinduksi ing awak, sing bisa nulungi para dokter kanggo ngadili hubungan antara kekebalan awak lan perkembangan penyakit pasien sabanjure;

4) digunakake kanggo pambiji kuantitatif tingkat antibodi serum ing pasien pensiunan, ing antarane plasma antibodi titer sing dhuwur bisa digunakake kanggo perawatan pasien parah;

5) gabung karo tes asam nukleat virus kanggo ngenali calon pelaku virus ing populasi utama, kayata para plancong ing negara utawa wilayah wabah, peserta ing rapat utawa acara penting, lan wong sing bali kerja utawa sekolah. Ngisolasi lan ngawasi wong kanthi asam nukleat virus negatif nanging positif antibodi, kanggo ndeteksi potensial virus infeksi ing wektu, nyuda resiko panularan.