EN
Kabeh Kategori
EN

SAA & CRP ditrapake kanggo skrining novel Virus pneumonia (NCP)

Wektu: 2020-02-12 Hits: 200

Wiwit wabah novel coronavirus 'ing Wuhan, China, pamrentah Tiongkok bebarengan karo kabeh wong Tionghoa ngupayakake apa wae kanggo menang perang nglawan epidemi virus corona anyar.


Kasus coronavirus lan kabeh kasus sing disangka infeksi coronavirus anyar njaluk diagnosis, karantina, lan perawatan sing tepat wektu lan efektif.


Miturut rencana perawatan paling anyar kanggo radhang paru-paru coronavirus (NCP), sing diluncurake Komisi Kesehatan Nasional, ujar manawa umume tingkat protein C-reaktif (CRP) pasien sing kena infeksi luwih dhuwur tinimbang klompok sing ora kena infeksi, level procalcitonin (PCT) yaiku normal; Tingkat D-Dimer bakal tuwuh ing antarane kasus sing abot.


Ing wektu sing padha, sawetara panliten nuduhake yen padha karo CRP, serum amiloid A (SAA) minangka reaktan sensitif ing fase akut uga. Tingkat CRP & SAA ing getih minangka indikator penting sing nuduhake level peradangan pasien. Pengujian peradangan liwat CRP & SAA bisa dipercepat lan maca manawa sinyal wektu nyata duweni potensi supaya para dokter bisa njupuk tindakan sing perlu.


Kanggo pasien anyar sing kena infeksi coronavirus, level SAA mundhak banget nalika infeksi dini, apa maneh, level SAA & CRP bakal fluktuasi bebarengan karo penyakit inflamasi; Sawise coronavirus novel dadi negatif, SAA saya mudhun nganti normal.


Amarga wis dikonfirmasi manawa coronavirus anyar bisa ditularake saka wong liya, biasane sawise kontak raket karo pasien sing kena infeksi, karantina disaranake supaya ora cepet nyebar. Kepiye babagan mayoritas kasus sing dicurigai? Pasien sing dicurigai kasebut kudu didhukung kanggo ngunjungi institusi medis tingkat komunitas kanggo nyuda beban rumah sakit gedhe lan nyuda resiko panularan sekunder.


Digabungake karo tes CRP + SAA, sanajan NCP ora duwe gejala, demam utawa batuk sing jelas, nanging tingkat SAA ing awak luwih gedhe tinimbang normal, kanthi efektif bisa nyuda tingkat salah diagnosa sadurunge.