EN
Kabeh Kategori
EN

News

SAA & CRP ditrapake kanggo screening radon paru-paru (NCP) novel

Wektu: 2020-02-12 Hits: 63

Wiwit wabah koronavirus 'ing Wuhan, China, pamrentah China bebarengan karo kabeh wong Tionghoa ngupaya ngupayakake perang nglawan wabak penyakit koronavirus.


Kasus koronavirus lan kabeh kasus sing disyaki infeksi coronavirus novel nuntut diagnosis, kuarantin, lan perawatan sing tepat lan tepat.


According to the latest treatment plan for novel coronavirus pneumonia (NCP), released by National Health Commission, said that most of the infected patients’ C-reactive protein (CRP) level are higher than un-infected group, procalcitonin (PCT) level is normal; D-Dimer level will rise among the severe cases.


Ing wektu sing padha, sawetara panliten nuduhake sing padha karo CRP, serum amyloid A (SAA) minangka reaktan sensitif ing fase akut uga. Tingkat CRP & SAA ing getih minangka indikator penting sing nggambarake tingkat inflamasi pasien. Tes pangobatan liwat CRP & SAA bisa digawe kanthi cepet lan sinyal maca nyata-wektu duwe potensi supaya para dokter bisa tumindak kanthi cepet.


Kanggo pasien sing kena infeksi koronavirus, tingkat SAA saya tambah akeh sajrone infeksi awal, apa maneh, tingkat SAA & CRP bakal loro-lorone bebarengan karo penyakit radhang; Sawise koronavirus novel dadi negatif, SAA suda banget nganti bali normal.


Amarga wis dikonfirmasi manawa coronavirus novel bisa ditularake saka wong-wong, biasane sawise sesambungan karo pasien sing kena infeksi, kuarine disaranake supaya bisa nyebar kanthi cepet. Kepiye babagan mayoritas kasus tersangka? Pasien sing disyaki kasebut kudu disengkuyung kanggo ngunjungi institusi medis-tingkat masarakat kanggo nyuda beban rumah sakit sing kakehan lan nyuda resiko transmisi sekunder.


Gabungan karo tes CRP + SAA, sanajan NCP ora duwe gejala sing jelas, demam utawa batuk, nanging level SAA ing awak ngluwihi normal, kanthi efektif bisa nyuda tingkat misdiagnosis luwih awal.

Kaca Previsi: Ana

Kaca Sabanjure: Sinocare karo Medlab Timur Tengah 2020

BALI