EN
Kabeh Kategori
EN

Wicara Diabetes

Kepiye penyakit diabetes teka?

Wektu: 2019-08-23 Hits: 378

   Umume ditampa manawa umume diabetes tipe 2 disebabake gaya urip sing ora sehat. Sing luwih khusus, masarakat mangan luwih apik lan olahraga kurang. Prilaku kasebut bisa nyebabake masalah: asupan kalori sing gedhe banget ora bisa ngobong nanging akumulasi ing awak, diowahi dadi glukosa, yen ana glukosa ing getih, islet manungsa kanthi otomatis bakal ngetokake luwih akeh insulin kanggo panggunaan glukosa.


   Nanging, nalika pulau kasebut akeh banget, masarakat ora ngerti, dheweke malah mangan luwih akeh, kurang olahraga, yen kedadeyan kaya ngono, pulau cilik kasebut kakehan, ora bakal nggawe luwih akeh insulin nalika gula getih mundhak kanthi alami.


   Diabetes ana nalika kadar glukosa getih mundhak menyang titik tartamtu.


   Diandharake ing konsep medis, diabetes minangka penyakit kronis, kelainan metabolisme glukosa amarga kurang saka resistensi insulin utawa insulin, diiringi kelainan metabolisme lemak, protein, banyu lan elektrolit sing ditepungi hiperglikemia kronis.


  Kanthi diabetes, masarakat bisa uga katon gejala kaya "telung polys and one little" ----- mangan luwih akeh, ngombe luwih akeh urin lan bobot awak. Nanging akeh wong sing ora ngalami gejala kasebut. Dadi, aja mikir manawa "duwe napsu sing apik" yaiku "kahanan fisik sing apik".


  Lampiran: kriteria diagnostik kanggo diabetes

Kritéria diagnostik

Tingkat glukosa Plasma Venus (mmol / L)

Gejala khas diabetes (polydipsia, polyuria, overeating, penurunan bobot) plus acak

tes glukosa getih

11.1

Puasa glukosa getih

7.0

2 jam glukosa getih postprandial

11.1

Ora ana gejala diabetes, kudu dibaleni maneh

pemeriksaan



  Cathetan: pasa gula getih nuduhake paling ora 8 jam tanpa panganan; glukosa getih acak tegese tanpa nimbang wektu mangan pungkasan lan mula ora bisa digunakake kanggo diagnosa glukosa puasa sing rusak utawa toleransi glukosa gangguan.