EN
Kabeh Kategori
EN

Dhiskusi Diabetes

Dhiskusi Diabetes

Kepiye diabetes?

Wektu: 2019-08-23 Hits: 85

Iki umume ditampa yen diabetes jinis 2 paling umum disebabake dening gaya urip sing ora sehat. Sing luwih spesifik, wong mangan luwih apik lan nindakake latihan kurang. Prilaku kasebut bisa nyebabake masalah: asupan kalori sing berlebihan ora bisa diobong nanging nglumpukake ing awak, diowahi dadi glukosa, yen ana akeh glukosa ing getih, islet manungsa bakal kanthi otomatis nggawe rahasia insulin kanggo panggunaan glukosa.


Nanging, nalika obyek islet, wong ora ngerti, malah mangan luwih akeh, kurang olahraga, yen kedadeyan kaya ngono, islet iki saya akeh, ora maneh rahasia karo insulin nalika gula getih nambah.


Diabetes dumadi nalika tingkat glukosa getih mundhak.


Ditulis ing konsep medis, diabetes minangka penyakit kronis, kelainan metabolisme glukosa sing disebabake kekurangan resistensi insulin utawa insulin, diiringi kelainan metabolisme lemak, protein, banyu lan elektrolit sing ditondoi hiperlisemiaemia kronis.


Kanthi diabetes, wong bisa uga katon gejala minangka "telung poli lan siji sethithik" ----- mangan luwih akeh, ngombe liyane, urin lan bobot awak saya gedhe. Nanging akeh wong sing ora duwe gejala kasebut. Dadi, aja mikir manawa "duwe napsu sing apik" yaiku "kahanan fisik sing apik".


Lampiran: kritéria diagnosa kanggo diabetes

Kritéria diagnostik

Tingkat glukosa Plasma Venous (mmol / L)

Gejala khas diabetes (polydipsia, polyuria, overeating, weight loss) ditambah kanthi acak

tes glukosa getih

11.1

Udan glukosa getih

7.0

Jam 2 glukosa getih postprandial

11.1

Ora ana gejala diabetes, kudu diulang maneh

pemeriksaan



Cathetan: gula getih pasa nuduhake paling ora jam 8 tanpa asupan panganan; glukosa getih acak tegese tanpa nimbang wektu mangan pungkasan lan ora bisa digunakake kanggo diagnosa glukosa puasa mboten saget utawa toleransi glukosa mboten saget.