EN
Kabeh Kategori
EN

Dhiskusi Diabetes

Dhiskusi Diabetes

Kawruh sing dibutuhake kanggo Anak-wong sing Diabetes Pati

Wektu: 2020-04-10 Hits: 20

Anak pasien diabetes kudu sinau kawruh dhasar ing ngisor iki:


1. Diabet ing wektu iki ora bisa ditambani. Aja percaya babagan propaganda resep-resep rahasia leluhur, institusi medis internasional sing paling maju lan produk kesehatan misterius. Mangga elinga iki!


2. Insulin ora gawe ketagihan. Yen insulin wis diwarahake dening dokter amarga tingkat glukosa getih dhuwur, sampeyan ora kudu sengit karo dokter iki, amarga keracunan hiperlisimik bisa dirampungake liwat insulin sing tepat. Yen insulin diwenehake kanthi tepat wektu, bisa uga ditarik. Nanging, mundur saka insulin ora nuduhake yen diabetes ditambani, nanging nuduhake manawa sampeyan sehat ing wektu iki.

Yen ana obat-obatan sing diwenehake dening dokter kanggo wong tuwa, ora mung kudu diwenehake kanthi ketat miturut tatanan medis, nanging uga efeke kudu diamati kanthi ngawasi glukosa getih. Yen tingkat glukosa getih ora nggayuh nilai standar, sampeyan kudu komunikasi ing wektu kanthi dhokter, amarga dokter ora dewa lan kadang ora bisa nemokake obat sing efektif kanggo ngobati penyakit kasebut. Yen sampeyan asring komunikasi karo dokter, dokter bisa dibantu kanggo nemokake solusi sanalika bisa.


3. Yen glukosa getih dikendhaleni, sampeyan bisa njupuk panganan, nanging isih kudu ngontrol jumlah asupan.


4. Olahraga minangka metode sing apik kanggo ngontrol glukosa getih. Perkembangan kebiasaan latihan sing apik bisa ningkatake kekebalan awak, lan mbantu ngontrol glukosa getih. Aja rumangsa entheng ing olahraga apa sing dienggo, lan mung latihan.


5. Kanthi ngawasi glukosa getih, tingkat glukosa getih ora bisa dikurangi, nanging sampeyan bisa nemtokake manawa obatan lan diet saiki ora rasional.


Kanggo mbantu wong tuwa kanthi diabetes ngontrol glukosa getih kanthi becik, anak-anake bisa nindakake perkara-perkara ing ngisor iki:

1. Tuku buku diabetes utawa lengganan majalah kanggo wong tuwa. Akeh buku diabetes sing kasedhiya ing Internet, kayata sing ditulis dening Prof Yang Wenying, Prof Xiang Hongding lan Prof Wang Jianhua. Buku kasebut gampang dingerteni lan praktis; lan bisa mbantu wong tuwa ngerti kawruh paling dhasar babagan ngontrol glukosa getih. Utawa sampeyan bisa langganan sakumpulan ilmu kasebut kanggo wong tuwa.


2. Ngewangi wong tuwane ngrampungake pakaryan olahraga sing apik kanthi menehi alat olahraga, kayata sepatu olahraga, raket badminton, jaket / celana olahraga lan kalong ping pong.


3. Yen wong tuwa ora seneng bocah, bisa menehi asu marang wong tuwane. Nalika wong tuwa sampeyan mlaku asu ing wayah esuk, dheweke bisa nggawe awak sing apik, lan penyesalan sampeyan yen ora bisa ngancani, bakal dirasakake, amarga dheweke duwe kanca tartamtu luwih utawa kurang (perasaan sing sedhih banget).


4. Tuku set meter glukosa getih lan meter tekanan getih kanggo wong tuwa. Liwat meter glukosa getih, wong tuwa dibantu sinau babagan tingkat glukosa getih lan ngerti apa obat kasebut digunakake lan apa panganan sing bener. Sampeyan uga kudu tuku meter tekanan getih kanggo wong tuwa, amarga hiperlisemia lan hipertensi minangka panyakit sedulur lan penting kanggo ngawasi tekanan getih lan glukosa getih. Amarga ora larang banget, sampeyan bisa tuku kanthi mung ngindhari panedhaan.


Ndhuwur 4 poin kalebu obyek nyata sing kudu sampeyan tuku kanggo wong tuwa. Aja dipikir babagan produk kesehatan sing bisa nyuda tingkat glukosa getih, amarga tingkat glukosa getih ora bisa dikurangi dening produk kesehatan; yen sampeyan pretyaya, dheweke pancen ora pantes kanggo pembayaran sampeyan. Ndhuwur 4 obyek luwih efektif tinimbang produk kesehatan.


5. Yen sampeyan lagi ing omah, sampeyan bisa ngiringi wong tuwane luwih cepet sawise mangan. Yen sampeyan lagi ora ana ing omah, luwih dhisik ngubungi telpon. Utamane nalika diabetes bisa didiagnosis temtunipun, wong tuwa gampang ngrugekke, lan semangat mental sampeyan perlu, kaya dene dheweke ngrawat nalika sampeyan lagi lara. Apa bedane, nalika sampeyan lara, wong tuwa sampeyan melu sampeyan ing sadina lan wengi; Nanging, nalika lagi lara, sampeyan ora ngancani (krasa sedhih tartamtu).


6. Yen wong tuwa sampeyan ora koordinasi, sampeyan ora kudu ngajari utawa malah didukani. Yen wong tuwa sampeyan ora koordinasi kanggo ngontrol glukosa getih, umume ora nesu, nanging duwe akeh scruples, kayata mbayar dhuwit sing akeh, wedi komplikasi lan ora kuwatir. Ing wayahe, sampeyan kudu mikir ing posisi sing luwih lengkap babagan ide sing sejati.