EN
Kabeh Kategori
EN

Wicara Diabetes

Pengetahuan sing dibutuhake kanggo bocah-bocah pasien diabetes

Wektu: 2020-04-10 Hits: 199

Anak-anak pasien diabetes kudu sinau ilmu dhasar ing ngisor iki:


1. Diabetes sementara ora bisa diobati. Aja percaya karo propaganda resep rahasia leluhur, institusi medis internasional sing paling canggih lan produk kesehatan sing misterius. Coba elinga iki! 


2. Insulin ora ketagihan. Yen insulin diwenehake dening dhokter amarga tingkat glukosa getih awal dhuwur, mula aja sengit karo dhokter iki, amarga keracunan hiperglikemik bisa disuda liwat administrasi insulin sing tepat wektu. Yen insulin diwenehake pas wektune, bisa ditarik. Nanging, penarikan insulin ora nuduhake yen diabetes wis mari, nanging nuduhake manawa sampeyan sehat sajrone wektu iki.

Yen sawetara obat diwenehake dening dokter kanggo wong tuwa, ora mung kudu diwenehi kanthi ketat miturut urutan medis, nanging uga efek sing kudu diamati kanthi ngawasi glukosa getih. Yen level glukosa getih ora tekan nilai standar, sampeyan kudu komunikasi kanthi tepat wektu karo dokter, amarga dokter dudu dewa lan kadang ora bisa nemokake obat sing efektif kanggo ngobati penyakit kasebut. Yen sampeyan asring komunikasi karo dokter, dokter bisa nulungi bisa nemokake solusi sanalika bisa.


3. Nalika glukosa getih dikontrol kanthi apik, sampeyan bisa njupuk panganan, nanging isih kudu ngontrol jumlah asupan.


4. Olahraga minangka cara sing apik kanggo ngontrol glukosa getih. Pangembangan pakulinan olahraga sing apik bisa nambah kekebalan awak kanthi luwih apik, lan mbantu ngontrol glukosa getih. Aja krasa lara apa sing ditindakake olahraga, lan olahraga wae.


5. Liwat pemantauan glukosa getih, tingkat glukosa getih ora bisa dikurangi, nanging sampeyan bisa nemtokake manawa obat-obatan lan panganan saiki wis nyoto.


Kanggo mbantu wong tuwa sing ngalami diabetes ngontrol glukosa getih kanthi becik, anak-anake bisa nindakake perkara ing ngisor iki:

 

1. Tuku buku diabetes utawa lengganan majalah kanggo wong tuwa. Akeh buku diabetes sing kasedhiya ing Internet, kayata sing ditulis dening Prof Yang Wenying, Prof. Xiang Hongding lan Prof. Wang Jianhua. Buku-buku kasebut gampang dingerteni lan praktis; lan dheweke bisa ngrewangi wong tuwa sampeyan ngerti paling penting babagan ngontrol glukosa getih. Utawa sampeyan bisa langganan seperangkat ilmu kasebut kanggo wong tuwa.


2. Mbantu wong tuwa sampeyan supaya bisa ngleksanani olahraga kanthi menehi alat olahraga, kayata sepatu olahraga, raket bulutangkis, jas olahraga / celana lan bat tenis meja.


3. Yen wong tuwamu ora seneng ingon-ingon, sampeyan bisa menehi segawon marang wong tuwa. Nalika wong tuwa sampeyan mlaku-mlaku ing asu ing wayah esuk, luwih becik nggawe awak sing apik, lan rasa getun yen sampeyan ora bisa ngancani dheweke bakal diatasi, amarga duwe kanca liya kurang luwih (rasane sedhih banget).


4. Tuku pesawat meter glukosa getih lan meter tekanan getih kanggo wong tuwa. Liwat meter glukosa getih, wong tuwa sampeyan dibantu sinau tingkat glukosa getih lan ngerti manawa obat-obatan kasebut digunakake kanthi bener lan apa diet sing bener. Sampeyan uga kudu tuku meter tekanan getih kanggo wong tuwa, amarga hiperglikemia lan hipertensi minangka penyakit sadulur lan penting kanggo ngawasi tekanan getih lan glukosa getih. Amarga regane ora larang banget, sampeyan bisa tuku kanthi ora bisa mangan ing restoran.


Ndhuwur 4 poin kalebu obyek nyata sing kudu sampeyan tuku kanggo wong tuwa. Aja nggoleki produk kesehatan apa sing bisa nyuda tingkat glukosa getih, amarga level glukosa getih ora bisa dikurangi dening produk kesehatan apa wae; yen sampeyan precaya, mesthi ora dibayar sampeyan. Ndhuwur 4 obyek luwih efektif tinimbang produk kesehatan.


5. Yen sampeyan ing omah, sampeyan bisa mlaku bareng wong tuwa luwih dhisik mlaku-mlaku sawise mangan. Yen sampeyan ora ana ing omah, sampeyan kudu luwih akeh telpon. Utamane nalika diabetes didiagnosis kanthi pasti, wong tuwa sampeyan rentan, lan semangat sampeyan dibutuhake, kaya dheweke peduli karo sampeyan nalika lara nalika semana. Apa bedane, nalika sampeyan lara, wong tuwa sampeyan ngancani sampeyan sedina muput; nanging, nalika lagi lara, sampeyan ora ngancani (perasaan sedhih).


6. Yen wong tuwa sampeyan ora koordinasi, sampeyan ora mesthi sinau lan malah menehi teguran. Nalika wong tuwa sampeyan ora koordinasi kanggo ngontrol glukosa getih, umume, dheweke ora nate nolak banget, nanging duwe akeh scruples, kayata mbayar dhuwit sing kakehan, wedi komplikasi lan swasana ati sing ala. Ing wayahe iki, sampeyan kudu mikir babagan posisi liyane babagan ide sejatine.