EN
Kabeh Kategori
EN

Dhiskusi Diabetes

Dhiskusi Diabetes

Sepuluh Sebab Paling umum kanggo Turah Tingkat Glukosa getih

Wektu: 2020-02-19 Hits: 14

Sawetara pasien diabetes banget, sanajan ora ana upaya kanggo ngontrol diet sing ketat, njupuk obat sing relevan ing wektu / dosis sing dibutuhake lan kudu olahraga, tingkat glukosa getih isih terus-terusan kaya cuaca ing musim semi. Pancen, turunane tingkat glukosa getih dipengaruhi dening akeh faktor. Nanging, luwih angel pasien diabetes golek alasan kanthi awake dhewe. Saiki, sawetara faktor sing gampang diabaikan yaiku diringkes kaya ing ngisor iki.

Sadurunge dadi kerumitan banget, sampeyan bisa mriksa faktor-faktor kasebut kanggo nemokake sebab-sebab fluktuasi tingkat glukosa getih lan kanthi mangkono menehi perawatan gejala


1. Diet

Yen akeh panganan utawa kakehan panganan sing dijupuk, tingkat glukosa getih bakal berubah-ubah.

Mantan mau dingerteni banget. Yen akeh panganan dijupuk, akeh bahan sing alami diowahi dadi glukosa, lan mula glukosa getih pasca getih sing saya suwe saya langka.

Sing terakhir ora dingerteni kanggo akeh wong. Contone, yen mung beras dijupuk, glukosa getih postprandial bakal dadi dhuwur banget, lan hypoglycemia uga dumadi sadurunge rampung mangan. Yen struktur panganan wis disetel ing jurusan tartamtu (kayata tambahan daging tanpa lemak, nambah sayuran ijo lan tambahan kacang dadi beras), glukosa getih postprandial bakal dikendhaleni kanthi becik.

Mula, glukosa getih pasca getih bisa dadi dhuwur sawise akeh pangan utawa panganan sing sepisan dijupuk.


2. Dehidrasi

Nalika cairan awak kurang, glukosa getih bakal mundhak, amarga konsentrasi glukosa ing sirkulasi getih mundhak. Minangka cara konvensional, ngombe 8 gelas banyu saben dina cocog kanggo pasien diabetes, nanging luwih akeh banyu sing dibutuhake nalika pasien diabetes kena bentuk awak sing luwih gedhe utawa jumlah olahraga sing luwih gedhe.


3. Obat-obatan

Glukosa getih bisa diganggu dening obat-obatan. Contone, kenaikan tingkat glukosa getih disebabake obat-obatan kayata hormon, kontrasepsi, sawetara anti-depresan, obat anti psikotik lan sawetara diuretik.

Dadi, sadurunge administrasi obat anyar, kahanan glukosa getih kudu dikandhani, lan dokter utawa apoteker kudu dirujuk.


4. Wektu Wektu

Hyperglycemia sawise tangi ing esuk bisa uga kedadeyan kedadeyan diabetes mellitus subuh. Jam 3: 00 ~ 4: 00 am, hormon wutah lan hormon liyane dibebasake kanggo ngrugekake awak manungsa; sensitivitas manungsa kanggo insulin dicempakake dening hormon kasebut nyebabake hiperlisemia ing wayah esuk.

Nanging, yen kakehan insulin utawa obat-obatan kanggo ngontrol glukosa getih dijupuk ing wayah wengi sadurunge utawa yen kurang panganan wis dijupuk ing wengi sadurunge, hypoglycemia bisa kedadeyan esuk.


5. Siklus menstruasi

Glukosa getih ing Badhak wadon bisa berubah amarga owah-owahan hormon sajrone wektu premenstrual. Dadi, yen tingkat glukosa getih pasien diabetes wanita terus terus-terusan sajrone seminggu sadurunge menstruasi, jumlah karbohidrat intake kudu dikurangi, utawa luwih akeh latihan kudu dijupuk.


6. Turu turu sing cukup

Turu sing ora cukup ora mung mbebayani kanggo emosi, nanging uga ngrusak glukosa getih. Ing panaliten Walanda, dibandhingake karo turu sing cukup, sensitivitas insulin mudhun 20% nalika turu mung 4 jam kanggo pasien sing duwe diabetes mellitus jinis.


7. Cuaca

Ing cuaca sing ekstrem (salah sawijining cuaca sing garing utawa kaku banget), kontrol glukosa getih bakal dipengaruhi.

Ing musim panas, suhu glukosa getih bakal mundhak ing sawetara pasien diabetes, nanging bisa uga nandhang pasien diabetes liyane (utamane sing nggunakake insulin). Mula, ing cuaca sing surem, pasien diabetes ora kudu metu, lan pangowahan tingkat glukosa getih kudu dipantau kanthi rapet.


8. Dolan

Sajrone lelungan, wong bisa uga entuk panganan, omben-omben lan nindakake kegiyatan luwih akeh. Tingkat glukosa getih dipengaruhi dening faktor kasebut.

Kajaba iku, pangowahan kerja lan istirahat bakal mbatalake jadwal administrasi, ngganggu kabiasaan diet / turu, lan pengaruhe glukosa getih. Mula, sajrone lelungan, pangowahan tingkat glukosa getih kudu dipantau kanthi asring pasien diabetes.


9 Kafein

Kafein ing wedang bakal ningkatake tanggapan manungsa kanggo karbohidrat lan kanthi mangkono nyebabake kenaikan glukosa getih pasca gantung. Kaya sing dituduhake dening sinau Universitas Duke Amerika, sawise intake kafein 500 mg (padha karo 3 ~ 5 cangkir kopi), tingkat glukosa getih mundhak 7.5% saben dina rata-rata pasien kanthi diabetes mellitus jinis 2.


10. Rincian pangukuran glukosa getih

Sadurunge pangukuran glukosa getih, tangan kudu dibasuh (utamane sawise panganan kena), mula, weker bisa uga digedhekake, amarga meter glukosa getih saiki sensitif lan gula sing diasuh ing kulit bakal ngrusak sampel getih. Kaya sing ditampilake dening panaliten tartamtu, nilai glukosa getih paling ora 10% luwih dhuwur ing 88% peserta sing nyuling kulit pisang utawa ngiris apel tinimbang sing wisuh tangan. Pangukuran glukosa getih sing ora tepat malah disebabake lotion lan krim kulit.