EN
Kabeh Kategori
EN

Wicara Diabetes

Pitung Tips Paling Top sing Bakal Dilakukan Sawise Gerah Diabetes

Wektu: 2020-02-27 Hits: 273

1. Sinau babagan diabetes

Paling ora definisi glukosa plasma pasa lan glukosa getih postprandial kudu dingerteni.

Sebab apa glukosa plasma puasa sing dhuwur?

Apa faktor sing nyebabake glukosa getih postprandial sing dhuwur?

Apa asil sing bakal disebabake yen glukosa getih postprandial dhuwur?

Wangsulan kanggo pitakon kasebut bakal diwenehake kanthi rinci ing artikel sabanjure.


2. Aplikasi trampil ing babagan diet

Bareng weruh secangkir es krim, cangkeme kebak srakah, lan weteng, tenggorokan uga ilat dadi siyap kanggo ngrasakake; nanging nalika semana, otak rasional sing sengit ujar manawa bakal nambah tingkat glukosa getih nganti pirang-pirang kali.

Nanging, bakal apik banget yen ana swara alus: sampeyan mung yakin yen mangan es krim, amarga ora apa-apa yen sampeyan njupuk kurang mangkuk nasi sing wis dimasak, utawa yen mlayu sajrone sakjam sawise mangan, utawa yen insulin saka XX IU diwenehake luwih kaping.

Kasunyatane, pasien diabetes sing gampang banget ora nate menehi saran saka wong liya yen kongee bisa nambah tingkat glukosa getih lan kudu ditindakake kanthi sithik lan gedhang kasebut manis banget lan ora bisa dipangan. Kosok baline, dheweke bakal nyoba nambah sayuran lan gandum nalika nggodhok tumpeng utawa nyuda asupan panganan pokok nalika mangan gedhang. Liwat sinau lengkap lan eksplorasi, sampeyan uga bisa nindakake kanthi lengkap. Sawise sinau babagan diabetes, sampeyan kudu percaya dhiri.

Sampeyan bisa uga ujar: "Aku ngerti sawetara babagan diet, nanging isih angel banget kanggo ngetrapake kanthi trampil". Ora apa-apa. Sampeyan bisa ngerti manawa pengalaman ing ngisor iki bisa mbantu sampeyan.


3. Ngembangake pakulinan olahraga sing apik

Meh kabeh pengontrol glukosa seneng olahraga, kayata mlaku ing njobo, mlaku-mlaku ing taman, mlayu karo nyekeli dumbbell, mlaku nganggo tali pasir ing sikil, main bulutangkis, main tenis meja, nglangi (sanajan nglangi ing mangsa adhem) lan nunggang. sepeda. Elinga: iki minangka hobi lan kebiasaan sampeyan, nanging dudu kegiyatan sing biasane ditindakake.

Mangga ngadhepi kesed, miwiti saka langkah pisanan, banjur sampeyan bakal miwiti lelungan kanthi sehat.


4. Nggawe kanca karo dokter sing cukup apik

Buku saka Nggawe Kanca karo Dokter ditulis dening Pak Wu Haiyun, kepala dokter saka Departemen Kardiologi ing Rumah Sakit Umum Tentara Pembebasan Rakyat. Kauntungan sing paling apik kanggo nggawe kanca karo dokter yaiku supaya sampeyan ora bisa muter. Contone, sampeyan yakin banget karo dhokter sing ajaib sing ujar manawa ana obat sing apik saka papan liya, lan akeh pasien diabetes sing ora ngombe obat sawise mangan lan level glukosa getih uga wis tekan level standar. Asline regane regane ing 1999 RMB nanging saiki regane 999 RMB; yen wis siyap tuku, sampeyan bisa takon karo kanca dhokter, banjur kesehatan lan dhuwit bisa disimpen.

Aja rumangsa, yen dokter angel banget golek kanca. Paling ora ngerti, dhokter lan perawat ing Departemen Endokrinologi pengin kekancan karo pasien diabetes.



5. Nggawe kanca karo pasien diabetes sing cukup apik

Sampeyan ora kesepian kanggo anti-diabetes. Nalika sampeyan ora ngerti cara ngobati induksi sawise injeksi insulin, pasien diabetes bakal ngandhani yen induksi bisa dibebasake sawise kompres panas saben dina nganggo serpihan kentang lan andhuk panas.

Nalika sampeyan ngrasakake rasa ora nyaman ing weteng sawise administrasi Metformin, pasien diabetes bakal ngandhani yen rasa ora nyaman ing weteng bisa dirampungake sawise diganti karo Tablet sing dilapisi Metformin Enteric.

Nalika getihen sing ora mandheg kedadeyan sawise tiba tiba nalika lelungan, pasien diabetes bakal ngandhani yen tatu kasebut bisa diatasi ing dina sabanjure sawise rong tetes insulin diwenehi tatu.

Maneka masalah sing sampeyan alami ora nate dialami pasien diabetes liyane, kayata, nalika sampeyan ngalami kerugian; nalika sampeyan ora yakin babagan urip amarga ngalami hipoglikemia serius; nalika sampeyan ngalami komplikasi; lan nalika obat sampeyan ora efektif. Dheweke bakal ngandhani cara lan pengalaman kanggo ngatasi masalah kasebut. Ing kasus umum, sawetara cara mung dikenal karo pasien diabetes.


6. Administrasi obat-obatan kanthi ketat miturut urutan medis

Yen sampeyan bisa ngatasi kasunyatan manawa diabetes ora bisa dibasmi, sampeyan kudu tenang, lan tliti kanthi tliti babagan carane njaga koeksistensi sing tentrem karo diabetes. Panggunaan obat mesthi cara sing penting banget.

Pancegahan ing ngisor iki kudu dingerteni kanggo panggunaan obat:

1) Nampa saran saka dokter ing rumah sakit normal, lan njupuk obat-obatan kasebut kanthi ketat miturut urutan medis (Cathetan: Aja nampa obat-obatan sing disaranake dening wong tanpa sertifikat praktisi dokter).

2) Aja kuwatir keracunan tartamtu bisa disebabake amarga obat-obatan. Kasunyatane, efek positif obat ing awak manungsa ngluwihi efek negatife; malih, meh kabeh obatan sing dipasar wis liwati validasi klinis.

3) Utamane pengamatan efek obat, kanthi nganalisa asil ngawasi tingkat glukosa getih (yaiku ngrawat kanthi tliti saben glukosa getih).


7. Ati-ati perawatan saben ngawasi glukosa getih

Kaya sing dicritakake dening pasien diabetes, saben tetes getih sampeyan ora kudu boros. Asil saben ngawasi glukosa getih minangka informasi sing diklumpukake sajrone anti-diabetes; inisiatif bisa dipikolehi ing perang mung kanthi tliti ngrawat informasi sing dikumpulake ing lapangan perang.

Contone, ing pirang-pirang kasus, tingkat glukosa getih normal ing pasien diabetes ing ngisor iki. Ing tanggal 12 September, tingkat glukosa getih 4.3 mmol / L sawise nedha bengi, lan 9.8 mmol / L sadurunge turu. Sawise aku ngerti regane kaya ngono, aku luwih cepet ngubungi dheweke. Dheweke ngandhani yen amarga akeh sayuran sing dikonsumsi nalika nedha bengi, kalori ora cukup, nalika hipoglikemia sawise nedha bengi, dheweke kuwatir hypoglycemia bakal kedadeyan nalika esuke, mula banjur ngombe sak gelas yoghurt; nanging glukosa getih predormital dhuwur. Nanging, kasunyatan ing ngisor iki dingerteni liwat rong pangukuran glukosa getih iki:

Nalika mangan, sayuran ora bisa dijupuk dhewe supaya tingkat glukosa getih bisa mencapai nilai standar, lan daging sing tepat uga kudu dijupuk; lan amarga awak manungsa dipengaruhi banget karo siji cangkir yoghurt, jumlah asupan yoghurt bisa dikurangi nganti setengah yen ana kahanan sing padha mbesuk.

Ing tanggal 14 September, glukosa getih predestital yaiku 11.1 mmol / L. Kaya sawise nedha bengi, dheweke main pertandingan basket, lan ngrasakake pusing ringan; banjur langsung njupuk sawetara anggur lan yoghurt, sing nyebabake hiperglikemia.

Yen tingkat glukosa getih durung apik sawise ngilangi faktor liyane, obat iki bisa dianggep ora cocog kanggo perawatan saiki, lan dokter bisa uga ditrapake kanggo nyetel regimen.

Banjur, tingkat glukosa getih dadi luwih apik. Kasunyatane, dheweke dadi siswa SMP nalika yuswa 15 taun.