EN
Kabeh Kategori
EN

Dhiskusi Diabetes

Dhiskusi Diabetes

Tujuh Tips Paling Apik Kanggo Ditindakake sawise Mending saka Diabetes

Wektu: 2020-02-27 Hits: 24

1. Ngerteni kawruh babagan diabetes

Paling ora definisi glukosa plasma puasa lan glukosa getih postprandial kudu dingerteni.

Apa sebab-sebab glukosa plasma puasa sing dhuwur?

Apa faktor sing bisa nyebabake glukosa getih pasca getih sing dhuwur?

Apa kasil sing bakal ditindakake yen glukosa getih pasca getih?

Jawaban kanggo pitakonan kasebut bakal diwenehake kanthi rinci ing artikel sabanjure.


2. Aplikasi trampil babagan diet babagan panganan

Nalika ndeleng secangkir es krim, tutuk bakal nyembelake greget, lan weteng, tenggorokan uga ilat uga siap ngrasakake; nanging, saiki, rasional otak sing sengit ujar manawa bakal nambah tingkat glukosa getih kakehan.

Nanging, bakal dadi enak banget nalika ana swara sing lembut: sampeyan mung dijamin mangan es krim, amarga bakal luwih becik yen sampeyan njupuk siji bokor nasi sing kurang, utawa yen sampeyan mbukak sajam sawise mangan, utawa yen insulin saka XX IU diwenehake luwih kaping pirang-pirang.

Kasunyatane, pasien diabetes sing sarat ora nate menehi saran kanggo wong liya yen konge bisa nambah tingkat glukosa getih lan kudu dijupuk sethithik lan gedhang kasebut kepenak lan ora bisa dipangan. Kosok baline, dheweke bakal nyoba nambah sayuran lan wiji kasar nalika nggodhok konge utawa sing cocog nyuda intake panganan pokok nalika mangan gedhang. Liwat sinau lan eksplorasi sing lengkap, sampeyan uga bisa nindakake kanthi lengkap. Sawise sampeyan sinau kawruh babagan diabetes, sampeyan kudu netepake rasa percaya diri.

Sampeyan bisa uga ujar: "Aku bisa ngerteni sawetara kawruh babagan diet, nanging isih angel banget kanggo ngetrapake kanthi trampil". Lha piye. Sampeyan bisa ndeleng apa pengalaman ing ngisor iki bisa nulungi sampeyan.


3. Ngembangake pakulinan olahraga sing apik

Meh kabeh empu pengontrol glukosa duwe olahraga sing apik, kayata olahraga ruangan, mlaku-mlaku ing taman, mlaku nganggo dumbbell, mlaku nganggo sandbag sing diikat sikil, dolanan badminton, dolanan ping pong, nglangi (sanajan nglangi ing mangsa) lan nunggang sepeda. Elinga: iki minangka hobi lan kabiasaan sampeyan, nanging dudu kegiatan sing ditindakake.

Ayo maju kanthi kesed, miwiti saka langkah pertama, lan banjur bakal miwiti perjalanan sing sehat.


4. Nggawe kanca karo dhokter sing cukup apik

Buku saka Nggawe kanca karo Dokter ditulis dening Pak Wu Haiyun, kepala dokter Departemen Kardiologi ing Rumah Sakit Umum Angkatan Pembebasan Rakyat. Kauntungan paling gedhe kanggo kekancan karo dokter yaiku sampeyan bisa nyingkirake detouring. Contone, sampeyan yakin banget karo dokter ajaib sing ujar manawa ana obat sing apik saka papan manca, lan manawa akeh pasien diabetes mandheg nggunakake obat sawise mangan lan tingkat glukosa getih uga tekan level standar. Asli tuku rega ing RMB 1999 nanging saiki ana 999 RMB; yen wis siyap tuku, sampeyan bisa takon karo dhokter, banjur kesehatan lan dhuwit bisa disimpen.

Mangga ora rumangsa yen para dokter kesulitan angel banget. Paling ora dingerteni, para dokter lan perawat ing Departemen Endokrinologi pengin nggawe kanca karo pasien diabetes.



5. Nggawe kanca karo pasien diabetes sing cukup apik

Sampeyan ora mung cara anti-diabetes. Yen sampeyan ora ngerti cara nambani indurasi sing kedadeyan sawise injeksi insulin, pasien diabetes bakal ngandhani manawa indurasi bisa lega sawise kompres panas saben flake kentang lan andhuk panas.

Yen ngrasakake rasa ora ngganggu weteng sawise administrasi Metformin, pasien diabetes bakal ngandhani manawa rasa ora ngganggu weteng bisa diselesaikan sawise diganti karo tablet sing ditutupi Metformin Enteric.

Nalika pendarahan sing ora ana kedadeyan amarga tiba-tiba tiba sajrone lelungan, pasien diabetes bakal ngandhani manawa tatu bisa ditambani ing dina sabanjure sawise rong tetes insulin diwenehake ing tatu kasebut.

Ana macem-macem masalah sing sampeyan nate ngalami dening pasien diabetes liyane, umpamane, yen sampeyan ilang nalika sampeyan ragu-ragu ing urip amarga sampeyan duwe hypoglycemia serius; nalika sampeyan duwe komplikasi; lan nalika obatan dadi ora efektif. Dheweke bakal menehi cara lan pengalaman kanggo ngrawat masalah kasebut. Umume kasus, sawetara metode mung dikenal dening pasien diabetes.


6. Administrasi obat-obatan kanthi ketat miturut tatanan medis

Yen sampeyan bisa ngatasi manawa diabetes ora bisa dibanting, sampeyan kudu tenang, lan nimbang kanthi ati-ati kepiye supaya ora ana hubungan sing tentrem karo diabetes. Panganggone obat kasebut mesthi dadi cara sing penting banget.

Langkah-langkah ing ngisor iki kudu digatekake kanggo panggunaan obat:

1) Tampa saran saka dokter ing rumah sakit normal, lan njupuk obat kasebut kanthi ketat miturut tatanan medis (Cathetan: Aja nrima obat sing disaranake wong tanpa sertifikat praktisi dokter).

2) Aja kuwatir yen keracunan tartamtu bisa disebabake dening obat. Kasunyatane, efek positif obat-obatan ing awak manungsa ngluwihi efek negatif; liyane, meh kabeh obat sing dipasarake wis lulus validasi klinis.

3) Utamane mirsani efek obat-obatan, kanthi nganalisa asil pemantauan tingkat glukosa getih (yaiku kanthi ati-ati ngrawat saben pengawasan glukosa getih).


7. Nambani kanthi ati-ati saben ngawasi glukosa getih

Kaya sing dicritakake dening pasien diabetes, saben tetes getih sampeyan ora kudu dibuwang. Asil saben ngawasi glukosa getih yaiku informasi sing diklumpukake sajrone anti-diabetes; inisiatif bisa dipikolehi mung ing perang kanthi kanthi ati-ati ngrawat informasi sing diklumpukake ing lapangan perang.

Contone, umume kasus tingkat glukosa getih normal ing pasien diabetes ing ngisor iki. Ing 12 September, tingkat glukosa getih yaiku 4.3 mmol / L sawise nedha bengi, lan 9.8 mmol / L sadurunge turu. Sawise sinau babagan nilai kasebut, aku langsung ngubungi dheweke. Dheweke ngandhani yen amarga akeh sayuran mangan ing mangan, kalori ora cukup, nalika hypoglycemia ditemokake sawise nedha bengi, dheweke kuwatir yen hypoglycemia bakal kedadeyan ing wayah esuk, lan kanthi mangkono ngombe siji cangkir yoghurt; nanging glukosa getih predormital dhuwur. Nanging, kasunyatan ing ngisor iki sinau liwat rong pangukuran glukosa getih:

Ing dhaharan, sayuran ora kudu dijupuk dhewe, supaya tingkat glukosa getih bisa nggayuh nilai standar, lan daging sing tepat uga kudu digawa; lan wiwit awak manungsa kena pengaruh siji cangkir yoghurt, jumlah asupan yoghurt bisa dikurangi ing setengah yen kahanan sing padha bakal kedadeyan sabanjure.

Ing 14 September, glukosa getih predormital 11.1 mmol / L. Nalika nedha bengi, dheweke main pertandhingan basket, lan rumangsa pening; banjur banjur njupuk sawetara anggur lan yoghurt, sing nyebabake hiperlisemia.

Yen tingkat glukosa getih durung becik sawise ngilangi faktor liyane, obat iki bisa uga diadili amarga ora cocog kanggo perawatan saiki, lan dokter bisa dideleng kanggo penyesuaian regimen.

Mengko, tingkat glukosa getih dadi luwih apik lan apik. Nyatane, dheweke dadi mahasiswa SMP nalika umur 15.