EN
Kabeh Kategori
EN

Wicara Diabetes

Apa sing kudu digatekake olahraga?

Wektu: 2019-11-12 Hits: 248


Sadurunge wiwitan olahraga, dheweke kudu mriksa fisik kanthi lengkap. Isi pemeriksaan kalebu: tekanan getih, lipid getih, hemoglobin glikosilat, fungsi kardiovaskular, fungsi saraf, fungsi ginjel, fundus lan kesehatan sikil lan liya-liyane. Dokter bakal ngatur terapi olahraga sing cukup miturut kondisi fisik sampeyan.


Ngombe banyu kanthi tepat wektu. Nalika wektu olahraga nganti 1 jam, kudu nggatekake banyu sing ngombe. Luwih becik ngombe sethithik nganti pirang-pirang kali. Yen wektu gerakan sing diarepake entuk 1 jam, luwih becik ngombe sadurunge supaya ora ana efek sing mbebayani ing awak manungsa sawise dehidrasi. Yen olahraga luwih saka 2 jam, kudu nimbang nindakake panganan tambahan.


Nganggo sandhangan, sepatu lan kaos sikil sing cocog. Dheweke kudu nganggo sandhangan napas nalika musim salju, sing mbantu awak kringet lan nyegah adhem. Yen swasana adhem banget, ora dianjurake olahraga ing njaba ruangan. Nganggo sepatu sing beda kanggo olahraga sing beda, kayata nganggo sepatu dansa nalika nari, nganggo sepatu lari nalika jogging, nganggo sepatu hiking nalika munggah gunung, lan liya-liyane. Nalika sepatune ora pas utawa krasa ora kepenak, kudu diganti kanthi cepet. Kaos kaki kudu milih warna cahya (putih) lan kringet apik. Sawise olahraga, priksa sikilmu yen wis ngalami gejala abang, abuh, panas lan lara. yen mangkono, kudu menehi hasil kanthi tepat wektu.


Dheweke kudu ngiyatake ngawasi glukosa getih sadurunge lan sawise olahraga. Nalika ngleksanani olahraga berlebihan utawa olahraga intensif, para pasien kudu nyetel program diet lan obat-obatan kanggo sementara, supaya bisa nyegah hipoglikemia.


Ngawal saka hypoglycemia. Sajrone olahraga, otot bakal nggunakake glukosa ing awak. Sanalika, sensitivitas insulin bakal nambah. Peran ganda bakal nyebabake nyuda glukosa getih sawise olahraga. Hipoglikemia bisa kedadeyan ing 2 ~ 12 jam sawise gerakan, sanajan sajrone 24 jam. Intensitas olahraga luwih dhuwur, suwe maneh; Luwih akeh kedadeyan hipoglikemia, ing

maneh suwene.


Kapan miwiti olahraga lan suwene. Disaranake diabetes kudu olahraga sawise 1 jam mangan lan aja nganti efek puncak obat. Yen sampeyan pengin olahraga, kudu nyuda dosis obat kasebut. Durasi olahraga, olahraga aerobik kudu paling ora 30 menit saben wektu, wektu olahraga nganti paling ora 150 menit seminggu. Latihan kekuatan butuh wektu 10 ~ 15 menit saben wektu, paling ora kaping 3 kaping seminggu; Olahraga fleksibilitas kudu mbutuhake wektu 5 ~ 10 menit saben wektu.