EN
Kabeh Kategori
EN

Dhiskusi Diabetes

Dhiskusi Diabetes

Apa sing kudu digatekake babagan olahraga?

Wektu: 2019-11-12 Hits: 45


Sadurunge wiwitan latihan, dheweke kudu nindakake pemeriksaan fisik sing komprehensif. Isi ujian kalebu: tekanan getih, lipid getih, hemoglobin glikosil, fungsi kardiovaskular, fungsi saraf, fungsi ginjel, dana dana kesehatan lan sikil lan liya-liyane. Dokter bakal ngatur terapi olahraga sing cocog miturut kahanan fisik sampeyan.


Ngombe banyu. Yen wektu latihan nganti jam 1, kudu menehi perhatian kanggo ngombe banyu. Luwih becik ngombe kakehan pirang-pirang. Yen wektu gerakan samesthine entuk jam 1, luwih becik ngombe luwih dhisik supaya ora efek salabetipun ing awak manungsa sawise dehidrasi. Yen ngleksanani luwih saka jam 2, kudu nimbang tumindak tambahan.


Nganggo sandhangan, sepatu lan kaos sikil sing cocog. Dheweke kudu nganggo sandhangan ambegan nalika mangsa, sing mbantu awak kringet lan nyegah selesma. Yen cuaca banget kadhemen, ora dianjurake kanggo olahraga olahraga ruangan. Nganggo sepatu sing beda-beda kanggo nindakake olahraga sing beda, kayata nganggo sepatu tari nalika nari, nganggo sepatu mlaku nalika jogokan, nganggo sepatu hiking nalika gunung, lan liya-liyane. Yen sepatu kasebut ora pas utawa rumangsa ora kepenak, kudu diganti kanthi cepet. Kaos kaki kasebut kudu dipilih warna entheng (putih) lan kringet sing apik. Sawise latihan, priksa sikil sampeyan yen ana fenomena abang, bengkak, panas lan nyeri. yen ya, kudu menehi kesepakatan karo wektu sing tepat.


Dheweke kudu ngiyatake pemantauan glukosa getih sadurunge lan sawise latihan. Nalika ngleksanani sing berlebihan utawa olahraga sing kuat, pasien kudu nyetel program perawatan diet lan obat kanggo sementara, supaya ora kena hipoglikemia.


Jaga marang hypoglycemia. Sajrone latihan, otot bakal nggunakake glukosa ing awak. Ing wektu sing padha, sensitivitas insulin bakal nambah. Peranan dual bakal nyebabake nyuda glukosa getih sawise ngleksanani. Hipoglisemia bisa kedadeyan ing jam 2 ~ 12 sawise gerakan kasebut, sanajan ing jam 24. Sing luwih dhuwur intensitas latihan, saya suwe dadi suwene; Sing liyane kedadeyan hipoglikemia, ing

maneh durasi.


Nalika miwiti olahraga lan suwene wektu. Kita nyaranake diabetes kudu nindakake latihan sawise jam kaping 1 lan ngindhari efek puncak obat. Yen sampeyan pengin olahraga, kudu nyuda dosis obat kasebut. Suwene ngleksanani, latihan aerobik paling ora minimalake menit 30, wektu latihan nganti paling sethithik menit 150. Latihan kekuatan mbutuhake 10 ~ 15 menit saben, paling ora 3 seminggu; Olahraga fleksibilitas kudu njupuk5 ~ menit 10.