EN
Kabeh Kategori
EN

Dhiskusi Diabetes

Dhiskusi Diabetes

Apa sing kudu dipangan yen nandhang hipoglisemia?

Wektu: 2019-10-24 Hits: 63

Apa panganan sing kudu kita pilih supaya bisa nambah gula getih nalika nandhang sangsara hypoglycemia? Panganan sing beda duwe indeks glikemik sing beda. Panganan sing duwe indeks glisemik dhuwur nyebabake gula getih cepet banget. Antarane, glukosa paling dhuwur (indeks glisemik yaiku 100), yaiku roti putih (88), madu (73), krupuk soda (72), gula putih (65), millet congee (62), jus jeruk (57) ), coklat (49), Jus apel (41) lan Coca Cola (40).


Nalika ngalami hipoglikemia, kita ora mung mangan panganan sing ngemot akeh lemak utawa protein (kayata es krim). Amarga lemak bisa nggawe kanker lambung bakal alon-alon lan nyuda peran karbohidrat, sing nggawe gula getih ora bisa mundhak kanthi cepet ing wektu sing cendhak, nanging stimulasi hypoglycemia bakal nyebabake pasien terus mangan luwih akeh panganan, lan ngontrol glukosa getih sing angel.


Perlu dipikirake yen obat-obatan hypoglycemic saka pasien α- inhibitor glukosidase (kayata acarbose, Basen, lan sapiturute), dheweke ora nambah banyu gula putih, jus buah, biskuit, bun kukus lan panganan liyane kanthi disaccharides utawa starchy. Amarga obat-obatan kasebut bisa nyegah karbohidrat dadi glukosa, lan ora bisa nambani glukopenia kanthi cepet. Dadi pasien sawise njupuk α- inhibitor glukosidase kudu milih tablet glukosa utawa banyu glukosa nalika ana hypoglycemia.


Nalika glukosa getih pasien diabetes 3.9mmol / L, dheweke kudu nambah glukosa utawa panganan sing ngemot gula. Hipoglikemia abot kudu tumindak perawatan sing cocog miturut kahanan kesadharan lan glukosa getih. Nalika gula getih 3.9mmol / L, yen kesadaran wis jelas, dheweke bisa njupuk karbohidrat karbohidrat (glukosa luwih disenengi); Enteni menit 15 kanggo ngukur gula getih, yen gula getih isih3.9mmol / L, lan banjur mangan glukosa 15 gram, ngukur glukosa getih maneh, supaya njalari 3.9mmol / L. Yen pasien duwe gangguan kesadaran, kita kudu nelpon telpon darurat menyang rumah sakit kanggo perawatan. Karbohidrat gram 15 bisa diowahi dadi panganan ing ngisor iki: glukosa 15 gram (utawa jumlah gula putih, gula coklat), gula madu 20, 200 ml jus Jingga oranye (utawa jumlah cola, lemonade sing padha ), Roti jus jeruk 50, roti 25 gram (roti irisan 2 / 3), roti roti 20 (kreta soda 3) lan liya-liyane.