EN
Kabeh Kategori
EN

Wicara Diabetes

Apa sing bakal dipangan yen ngalami hipoglikemia?

Wektu: 2019-10-24 Hits: 599

Panganan apa sing kudu dipilih kanggo nambah gula getih kanthi cepet nalika nandhang sangsara hypoglycemia? Panganan sing beda-beda duwe indeks glikemik sing beda. Panganan kanthi indeks glikemik sing dhuwur nyebabake gula getih saya cepet. Antarane, sing paling dhuwur yaiku glukosa (indeks glikemik 100), ing ngisor iki yaiku roti putih (88), madu (73), cracker soda (72), gula putih (65), millet congee (62), jus jeruk (57 ), coklat (49), Jus apel (41) lan Coca Cola (40).


Nalika ngalami hypoglycemia, kita ora mung mangan panganan sing akeh lemak utawa protein (kayata es krim). Amarga lemak bisa nyebabake ngilangi lambung dadi alon lan mudhun dadi peran karbohidrat, sing ndadekake gula getih ora bisa cepet mundhak kanthi cepet, nanging rangsangan hipoglikemia bakal nyebabake pasien terus mangan luwih akeh panganan, nyebabake kontrol glukosa getih sing angel.


Perlu dielingi manawa ana obat hipoglikemik saka pasien α- sambetan glukosidase (kayata acarbose, Basen, lsp), ora nambah banyu gula putih, jus buah, biskuit, roti kukus lan panganan liyane sing duwe disakarida utawa pati. Amarga obat kasebut bisa nyandhet karbohidrat dadi glukosa, lan ora bisa ngobati glukopenia kanthi cepet. Dadi pasien sawise njupuk α- Penghambat glukosidase kudu milih tablet glukosa utawa banyu glukosa nalika ana hipoglikemia.


Nalika glukosa getih pasien diabetes 3.9mmol / L, kudu nambah glukosa utawa panganan sing ana gula. Hipoglikemia parah kudu nindakake perawatan sing cocog miturut kesadharan lan kahanan glukosa getih. Nalika gula getih yaiku 3.9mmol / L, yen kesadharan wis jelas, bisa njupuk 15-20 gram karbohidrat (luwih disenengi glukosa); Ngenteni 15 menit kanggo ngukur gula getih, yen gula getih isih ana3.9mmol / L, lan banjur mangan 15 gram glukosa, ngukur glukosa getih maneh, kanggo mesthekake luwih saka 3.9mmol / L. Yen pasien duwe gangguan kesadaran, kita kudu nelpon telpon darurat menyang rumah sakit kanggo perawatan. 15 gram karbohidrat bisa diowahi dadi panganan ing ngisor iki: 15 gram glukosa (utawa jumlah gula putih, gula coklat) padha, 20 gram madu, 200 ml soda Jus jeruk (utawa jumlah cola, jeruk nipis sing padha ), 50 gram jus jeruk, roti 25 gram (roti irisan 2/3 potong), 20 gram biskuit (3 kerupuk soda) lan sapanunggalane.