EN
Kabeh Kategori
EN

Wicara Diabetes

Nalika pasa tingkat glukosa getih luwih murah tinimbang normal ...

Wektu: 2019-09-11 Hits: 653


l  Luwih murah nalika pasa glukosa getih 2.8-3.99


minangka:

Nilai normal glukosa getih pasa sing dudu diabetes antara 3.9-6.1mmol / L.

Nilai normal glukosa getih pasa ing diabetes kudu dikontrol ing antarane 4.4-7.0mmol / L.


Kanggo pasien sing ora diabetes: nilai glukosa getih sampeyan luwih murah sithik (glukosa getih <2.8mmol / L diarani hypoglycemia). Yen rumangsa ora sehat, jupuken panganan sethithik kanggo ngredhakke.

 

Kanggo pasien diabetes: glukosa getih sampeyan luwih murah. Apa sampeyan panik, keluwen, salaman, lan gejala hipoglikemia liyane, sampeyan kudu langsung njupuk glukosa utawa panganan gula 15-20 gram lan nyoba maneh glukosa getih 15 menit mengko. Yen glukosa getih isih kurang, banjur mangan 15-20 gram panganan legi lan coba maneh glukosa getih 15 menit mengko. Tindakake pengamatan yen glukosa getih mundhak. Penyebab hypoglycemia kudu dingerteni kanthi aktif sawise glukosa getih bali dadi normal.

      Disaranake kanggo mangan ajeg. Yen sampeyan ora bisa mangan kanthi tepat wektu, luwih dhisik kudu mangan sawetara biskuit, woh-wohan lan panganan liyane. Sampeyan kudu nyoba milih panganan sing garing (kayata roti kukus, nasi, lsp) nalika mangan panganan pokok. Penyerapan panganan garing alon, sing bisa nyuda glukosa getih postprandial lan njaga wektu sing luwih suwe, saengga bisa nyegah hipoglikemia panganan sabanjure. Sampeyan uga kudu ngindhari ngombe lan ngombe kanthi gedhe nalika weteng kosong. 

      Latihan biasa bisa mbantu ngontrol glukosa getih. Disaranake olahraga kanthi pandhuan para profesional lan ndeteksi tingkat glukosa getih sadurunge, sajrone, lan sawise olahraga ing tahap wiwitan olahraga. Yen nilai glukosa getih luwih murah tinimbang 5.6mmol / L, banyu legi utawa omben-omben manis kudu ditambah sadurunge olahraga lan aja olahraga ing weteng kosong.