EN
Kabeh Kategori
EN

Dhiskusi Diabetes

Dhiskusi Diabetes

Nalika tingkat glukosa getih luwih murah tinimbang normal ...

Wektu: 2019-09-11 Hits: 76


l Luwih murah nalika pasa getih glukosa yaiku 2.8-3.99


minangka:

Nilai normal glukosa getih puasa non-diabetes yaiku antarane 3.9-6.1mmol / L.

Nilai normal glukosa getih puasa diabetes kudu dikontrol ing antarane 4.4-7.0mmol / L.


Kanggo pasien non-diabetes: Nilai glukosa getih sampeyan sithik sithik (glukosa getih <2.8mmol / L diarani hypoglycemia). Yen sampeyan rumangsa ora sehat, jupukake panganan sethithik kanggo ngeculake.

Kanggo pasien diabetes: your blood glucose is lower. Whether you have unconscious panic, hunger, hand shake and other symptoms of hypoglycemia, you should take 15-20 grams of glucose or sugary food immediately and retest the blood glucose 15 minutes later. If the blood glucose is still low, then eat another 15-20 grams of sugary food and retest the blood glucose 15 minutes later. Keep observation if blood glucose goes up. The cause of hypoglycemia should be actively understood after the blood glucose returns to normal.

Disaranake kanggo mangan kanthi rutin. Yen ora bisa mangan ing wektu sing tepat, mula kudu mangan roti, woh-wohan lan panganan liyane. Sampeyan kudu nyoba milih panganan garing (kayata roti, kukus, lan sapiturute) nalika mangan panganan pokok. Penyerapan panganan garing saya alon, sing bisa nyuda kenaikan glukosa getih postprandial lan njaga wektu sing luwih suwe, saéngga nyegah hipoglikemia saka panganan sabanjure. Sampeyan uga kudu ngombe kakehan ngombe lan ngombe ing weteng kosong.

Latihan biasa bisa uga mbantu ngontrol glukosa getih. Apike kanggo olahraga miturut pandhuan profesional lan ndeteksi tingkat glukosa getih sadurunge, sajrone, lan sawise latihan ing tahap awal latihan. Yen nilai glukosa getih luwih murah tinimbang 5.6mmol / L, banyu manis utawa minuman manis kudu ditambah sadurunge latihan lan supaya olahraga ing weteng kosong.