EN
Kabeh Kategori
EN

Wicara Diabetes

Napa sampeyan kena diabetes?

Wektu: 2019-08-16 Hits: 279

    "Napa aku kena diabetes?" Apa sampeyan nate nemoni pitakon kasebut nalika didiagnosis? Mungkin sampeyan bakal pindhah menyang rumah sakit sing beda kanggo ditinjau, nanging asile bisa uga padha: sampeyan pancen duwe diabetes Aja ujar mokal. Ana akeh banget wong sing ngalami diabetes.


Risiko diabetes sing dhuwur:

1. Sedulur (kayata wong tuwa, sedulur) sing kena diabetes;

2. Lawas saka 40.

3. Keluwih gedhe utawa obesitas;

4. Sejarah hipertensi utawa hiperlipidemia;

5. Pasien sing duwe penyakit kardiovaskular lan serebrovaskular, kayata stroke umum, hemiplegia;

6. Wanita hamil umur 30 taun utawa luwih; riwayat diabetes mellitus kehamilan; pangiriman makrosomia (bobot lair luwih saka 4 kg);

7. Urip pendhudhuk;

8. Gunakake sawetara obat khusus kayata kortikosteroid, diuretik,

etc ...


     Yen sampeyan ketemu ing ndhuwur, sampeyan ora bakal dilarani. Yen sampeyan ora duwe, aja kesusu banget, amarga ana sebab liyane kayata demam utawa penyakit stres uga bisa nyebabake diabetes Dadi, yen didiagnosis ngalami diabetes, sampeyan bisa uga ora suwe, nanging aja nganti suwe banget, amarga diabetes ora bakal ngenteni.

Kaca Previsi: Kepiye penyakit diabetes teka?

Kaca Sabanjure: Ana

BALI