EN
Kabeh Kategori
EN

Dhiskusi Diabetes

Dhiskusi Diabetes

Napa sampeyan duwe diabetes?

Wektu: 2019-08-16 Hits: 56

“Why I get diabetes?” Have you ever had this question when you were diagnosed? Maybe you'll go to different hospitals for review, but the results may be the same: you do have diabetes Aja ngomong mokal. Ana akeh wong sing nandhang diabetes.


Berisiko tinggi diabetes:

1. Kulawarga (kayata wong tuwa, sedulur lan sedulur) sing ngalami diabetes;

2. Luwih tuwa tinimbang 40.

3. Kelebihan bobot awak utawa obesitas;

4. Sejarah hipertensi utawa hiplipidemia;

5. Pasien kanthi penyakit kardiovaskular lan cerebrovaskular, kayata stroke umum, hemiplegia;

6. Wanita hamil umur 30 lan luwih tuwa; riwayat gestational diabetes mellitus; pangiriman makrososomia (bobote bobot luwih saka kg 4);

7. Gesang urip;

8. Gunakake sawetara obat khusus kayata kortikosteroid, diuretik,

etc ...


Yen sampeyan nemokake salah sawijining perkara ing ndhuwur, mula sampeyan ora salah. Yen ora ana siji-sijia, aja cepet-cepet nesu, amarga ana sebab liyane kayata demam utawa penyakit stres diabetes Dadi, nalika didiagnosis diabetes, sampeyan bisa kusut nganti suwe, nanging aja nganti dawa banget amarga diabetes ora sabar.

Kaca Previsi: Kepiye diabetes?

Kaca Sabanjure: Ana

BALI