EN
сите категории
EN

Заштита на личните податоци

Ова известување за приватност („Известување за приватност“) опишува како Changsha Sinocare Inc и нејзините подружници и филијали кои се поврзуваат со ова Известување за приватност – секој контролор на податоци на ентитет – (“Синокер, „наши“, „нас“ или „ние“) може да собира, користи и споделува информации што се однесуваат на вас како идентификувано или физичко лице кое може да се идентификува („Лични податоци“).

Ве молиме внимателно прочитајте го целото известување за приватност пред да ги користите нашите веб-локации, известувањата по е-пошта, мобилните апликации, апликациите за социјални медиуми, графичките контроли и другите наши онлајн услуги („Услугите“), бидејќи ќе ви помогне да разберете кои податоци ги собираме, како користиме и споделете го и кои се вашите избори во однос на тие податоци.


За нас

   Синокер има 19 години искуство во BGM индустријата од нејзиното основање во 2002 година, таа е најголемата компанија за производство на BGM во Азија и првата компанија за производство на гликоза во крвта во Кина, посветена на иновациите на технологијата на биосензори, развојот, производството и маркетингот на брз начин. производи за тестирање за дијагноза. Во 2016 година, по успешното купување на Nipro diagnostic Inc. (сега преименувана во Trividia Health Inc.) и PTS Diagnostics Inc. Sinocare стана најголемиот светски производител на гликоза во крвта бр. светот.

МИСИЈА

    Со обезбедување високо квалитетни производи и услуги за лица со дијабетес и други хронични заболувања за да им помогнете да го подобрат квалитетот на нивниот живот.

ВИЗИЈА

    Водечки експерт за управување со дијабетес во Кина и експерт за БГМ во светот.

ГРИЖА ЗА ЉУБОВТА

    Доделена „Награда за најдобри работодавачи во Кина во 2020 година“

ПРОФЕСИОНАЛНА СЕРТИФИКАЦИЈА

    Доби сертификат за регистрација на медицински помагала и одобрение за производство во 2004 година. Го помина ISO: 13485 на EU TUV и доби CE сертификат во 2007 година.

ГЛОБАЛНО ПРЕПОЗНАВАЊЕ

    Наведена од Форбс како една од 200-те азиски компании „Најдобри под една милијарда“ во 2015 година како најголем производствен капацитет за BGMS во Азија.

ВОДЕЧКИ СВЕТСКИ

    Го купи шестото претпријатие за мерење на гликоза во крвта во светот. Влезе во водечкиот табор на BGMS во светот.

ЛИДЕР ВО ИНДУСТРИЈАТА

    Производниот капацитет за биосензори Sinocare Lu Valley лоциран во Националната високотехнолошка индустриска развојна зона Чангша беше лансиран во 2013 година. Со околу 66,000 m2 бруто површина, нашата фабрика станува најголема производствена база за систем за следење на гликоза во крвта (BGMS) во Азија.

    Нашиот бизнис опфаќа 135 земји и региони во светот.

    Повеќе од 63% удел преку шалтер и 130,000 аптеки во Кина.

    Нашите производи вклучуваат гликоза во крвта, липиди во крвта, кетон во крвта, гликолизиран хемоглобин (HbA1c), урична киселина и други индикатори за дијабетес.

ОБВРСКА ЗА ИСКЛУЧЕНОСТ

    Како еден од демонстративните проекти на Националната програма за високо-технолошка индустријализација на биомедицински инженеринг, Sinocare неколкупати добиваше финансиска поддршка од Националниот фонд за иновации, а во 13485 година го положи сертификатот за системот за управување со квалитет ISO: 2007 и европскиот CE сертификат.

ЕКСПЕРТ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ДИЈАБЕТЕС

    Во последните 15 години, нашите прецизни, достапни и едноставни системи за следење на гликозата во крвта беа добро прифатени од сите сегменти на клиенти низ Кина, при што повеќе од 50% од населението што самоконтролира дијабетес ги користи производите на Sinocare. Со гордост можеме да тврдиме дека успешно го едуциравме и промовиравме само-следење на гликозата во крвта за луѓето со дијабетес во Кина.

    Сепак, поседувањето систем за следење на гликозата во крвта е само првиот чекор. За да се постигне целта за ефикасно контролирање на нивото на гликоза во крвта, луѓето со дијабетес треба да научат како да ја тестираат гликозата во крвта, кога да тестираат, колку често да се тестираат и што да прават со податоците. Покрај тоа, како исхраната и вежбањето влијаат на индивидуалното ниво на гликоза во крвта треба да се земе предвид и како дел од равенката. Да им помогнеме на луѓето со дијабетес да ги разберат сите важни аспекти на управувањето со дијабетесот целосно се усогласува со нашата цел, „Од промотор на мерачот на гликоза во крвта до експерт за управување со дијабетес“.

    Оваа цел ги мотивира сите во Sinocare: испорачавме системи за следење на гликозата во крвта со понапредни технологии, развивме мулти-аналитни анализатори за да обезбедиме повеќе информации за дијабетесот, развивме платформа за управување со болнички дијабетес за затворање на јамката помеѓу лекарите, пациентите, диететичарите , и едукатори за дијабетес. На крајот, ќе формираме екосистем за управување со дијабетес и ќе обезбедиме решение за подобрување на квалитетот на животот на луѓето со дијабетес, за поедноставување на интеракциите помеѓу давателите на здравствени услуги и пациентите и за подобрување на здравствената економија за нашето општество.


Јавите нас

Доколку сакате да ги искористите вашите права за приватност на податоците како што е наведено подолу или имате какви било прашања во врска со ова Известување за приватност, нашите информации за контакт се како што следува:

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Внимание: Директор за заштита на податоци

телефон: + 86 175 0843 8176

Што"Sapp:+ 86 175 0843 8176

 

Преглед

Услуги на СинокерПодружниците и поврзаните компании се во сопственост, управувани и обезбедени од такви подружници и компании. Ве молам Кликни тука за список на Синокерподружници и филијали на. Сепак, ова Забелешка за приватност САМО ја регулира употребата на Синокер Услуги на компанијата кои конкретно се поврзуваат со ова Известување за приватност. Вашата употреба на одредени производи или услуги може да биде предмет на дополнителни известувања за приватност. Друго Синокер Услугите на компанијата може да се поврзат или на друг начин да обезбедат свое, посебно известување.

Нашите практики за приватност може да се разликуваат меѓу земјите во кои работиме за да ги одразуваат локалните практики и законските барања.Збирка на лични податоци

Ние собираме лични податоци и не-лични информации што ни ги давате за да извршиме купување, да бараме информации или ажурирања за нашите производи или услуги или на друг начин да ги користиме Услугите. Ние автоматски собираме лични податоци и не-лични информации за тоа како ги користите Услугите и вашите преференции.   

 

Како ги користиме вашите лични податоци

Ние ги користиме вашите информации, вклучително и вашите лични податоци за следните цели: да ви ги обезбедиме услугите што сте ги побарале, да ги подобриме нашите услуги, да ги пласираме нашите производи и да ги забележиме вашите преференции со цел да обезбедиме најдобро можно корисничко искуство.  

 

Правни основи за обработката и последиците

Ние се потпираме на одредени правни основи за собирање, обработка и употреба на вашите лични податоци, како што е обработката што е неопходна за да ви обезбедиме производи или услуги.

Генерално, обезбедувањето на вашите лични податоци е доброволно, но во одредени случаи тоа е неопходно. Недодавањето на вашите лични податоци може да резултира со неповолности за вас. 

 

Лични податоци споделени со трети лица

Можеме да ги споделиме вашите лични податоци со нашите подружници, филијали и други трети страни ширум светот за да ве информираме за производите и понудите што може да бидат од вас интерес, како што е дозволено со важечкиот закон.

Ние, исто така, може да ги споделиме вашите лични податоци со нашите даватели на услуги ширум светот, од кои се бара да ги третираат вашите лични податоци во согласност со ова Известување за приватност, како што се бара со закон и во одредени други ситуации кога ги користите таквите даватели на услуги за да ви обезбедат лични податоци или услуги преку нашите услуги. 

 

Меѓународен проток на податоци

Некои земји или јурисдикции може да не го обезбедуваат истото ниво на заштита на податоците како земјата во која првично се собрани вашите лични податоци, но ние ќе преземеме чекори за да продолжиме соодветно да ги штитиме вашите лични податоци.

 

Вашите избори и права

Ако сте лоцирани или жители на одредени географски области, можеби имате голем број права во однос на вашите лични податоци. 

 

Колку долго ги чуваме вашите податоци

Ние не ги чуваме вашите лични податоци подолго отколку што треба..

 

 

Збирка на лични податоци

Можеме да собираме лични податоци од вас преку вашата употреба на Услугите (особено, ако одберете да ги обезбедите), вклучувајќи без ограничување:

· Вашето име, е-пошта, корисничко име, телефонски број, компанија и адреса, („Информации за контакт“);

· Вашиот пол, возраст, државјанство, образование, професија, професија и ниво на приход („Демографски информации“);

· Бројот на вашата кредитна картичка, адресата за наплата, адресата за испорака, безбедносната шифра и други детали за трансакција и потврда за плаќање („Информации за плаќање“);

· Прегледани страници и производи, ставки додадени во вашата кошничка, реклами на кои сте кликнале, е-пошта од нас што сте ги отвориле, тип на прелистувач, оперативен систем („ОС“), адреса на Интернет протокол („IP“) и информации за уредот и локацијата ( колективно, „Аналитички информации“);

· Јавно достапни информации за вас од извори на трета страна, како што е поштенската услуга за проверка на адресата на испорака;

· Вашиот мобилен оперативен систем, идентификатор на мобилен уред вграден од нас или други најчесто користени идентификатори на мобилни уреди.

Можеме да собираме лични податоци од вас за трета страна. На пример, како дел од процесот на регистрација на нашата сметка на дистрибутер, може да го наведете името, телефонскиот број и е-поштата на административните и техничките контакти. Доколку ни доставите какви било лични податоци за друго лице, вие сте одговорни да се осигурате дека имате овластување да го сторите тоа и да ни дозволите да ги користиме нивните лични податоци во согласност со ова Известување за приватност.

Можеме да ги собираме вашите лични информации или податоци за користење од трети страни, вклучително и без ограничување:

· Вашата адреса за е-пошта и другите собрани лични податоци за вас може да бидат препратени до Синокер од страна на веб-локација на трета страна кога ќе побарате Синокер да ве контактира преку таква веб-страница на трета страна;

· Вашите лични податоци може да бидат препратени до Синокер кога ќе изберете да учествувате во апликација или функција од трета страна, како што е разговор во живо, една од нашите страници на социјалните медиуми или слична апликација или функција на веб-локација од трета страна;

· Дополнителни лични податоци може да се препратат до Синокер од трети страни да се комбинираат со личните податоци што ги собираме преку вашата употреба на Услугите со цел да ја подобриме нашата способност да ви служиме, да ја фокусираме содржината што ви ја обезбедуваме и да ви понудиме можности за купување производи или услуги за кои веруваме дека се од интерес за вас врз основа на информациите што ги собравме.

Ние ќе ги примениме условите од нашето Известување за приватност на какви било лични податоци добиени од трето лице, освен ако не ви откривме поинаку.  Синокер не е одговорен за ширењето на вашите лични податоци од страна на овие трети страни.

 

Како ги користиме вашите лични податоци 

Можеме да ги користиме вашите лични податоци за следните цели, како што е дозволено со важечкиот закон:

· Набавки: Може да ги користиме вашите информации за контакт и информации за плаќање за да ни овозможиме да ги обработуваме и исполнуваме купувањата што ги правите преку Услугите.

· Услуги на клиентите: Можеме да ги користиме вашите информации за контакт за да ги примаме и одговориме на вашите прашања во врска со производите, услугите или гаранциите и да комуницираме со вас за натпревари, анкети или наградни игри. За да одговориме на вашите прашања, може да побараме и од вашата индустрија и/или името и адресата на дилерот што ви го продал нашиот производ.

· Повратна информација: Може да го користиме вашето корисничко име, адреса на е-пошта, купени производи и друга содржина генерирана од корисниците што може да ја дадете кога ги оценувате и прегледувате нашите производи.

· Регистрација на веб-страница: Може да ги користиме вашите информации за контакт и демографски информации кога креирате сметка преку која било од нашите услуги со цел да ви обезбедиме поперсонализирано корисничко искуство.

· Анализа: Кога ги користите Услугите, ние автоматски собираме и користиме аналитички информации со цел постојано да го подобруваме вашето искуство со нашите услуги и да ви го насочиме маркетингот и рекламирањето на нашите производи.

· Маркетинг: Можеме да ги користиме вашите лични податоци за да утврдиме кои производи може да бидат од интерес за вас, да ви обезбедиме маркетинг комуникации (освен ако не сте се откажале од таквите комуникации) и да спроведеме истражување на пазарот. Може да ги користиме и информациите што ни ги давате, вклучително и вашата индустрија, дали го поседувате нашиот производ, искуството со нашите производи и содржината генерирана од корисниците, за овие маркетинг цели.

· Услуги засновани на локација: Може да ја користиме вашата моментална локација, дадената адреса и/или поштенски код за да ви ја дадеме локацијата на продавачот на нашите производи или други соодветни информации.

Ние, исто така, може да ги користиме вашите лични податоци на други начини кои се во согласност со гореопишаните цели и на друг начин да управуваме со нашите веб-страници и да ви ги обезбедуваме нашите услуги.

 

Правни основи за обработка и последици

Ние се потпираме на следните правни основи за собирање, обработка и употреба на вашите лични податоци:

· обработката е неопходна за да се обезбедат Услугите како што ги барате;

· вашата согласност;

· обработката е неопходна за извршување на договор во кој сте страна или за преземање чекори на ваше барање пред да склучите договор;

· обработката е неопходна за усогласување со законската обврска на која подлежиме;

· обработката е неопходна за целите на легитимните интереси што ги следи ние или трето лице, освен (за жителите на Европската економска област („ЕЕА“)) кога таквите интереси се надминати од интересите или основните права и слободи на вас кои бараат заштита на личните податоци; таквите легитимни интереси се исполнувањето на целите за обработка наведени погоре.

Генерално, обезбедувањето на вашите лични податоци е доброволно, но во одредени случаи тоа е неопходно за да склучите договор со нас или да ги добиете нашите производи или услуги како што ќе побарате од вас.

Недодавањето на вашите лични податоци може да резултира со неповолности за вас - на пример, можеби нема да можете да примате одредени производи и услуги. Меѓутоа, освен ако не е поинаку наведено, недавањето на вашите лични податоци нема да резултира со правни последици за вас.

 

Известување за Синокер Инвеститори

Одредени страници на нашите веб-локации им овозможуваат на инвеститорите да влезат Синокер да се добијат јавно достапни информации поврзани со перформансите на компанијата. Инвеститорите може да гледаат и/или да бараат одредени информации преку нашата веб-локација овде. Во зависност од тоа кои информации ги бара инвеститорот, оваа функција на нашата веб-локација може да побара, а инвеститорот може да избере да обезбеди име на инвеститорот, наслов, организација, занимање, адреса, телефонски број и адреса на е-пошта („Информации за инвеститорот“ ). Синокер ќе ги користи информациите за инвеститорот за да го потврди идентитетот на инвеститорот и да ги исполни сите барања за информации.

 

Известување за апликантите за вработување

Одредени страници на нашите веб-локации вклучуваат можност за луѓе заинтересирани да работат Синокер или една од нејзините подружници или компании за да дознаете повеќе информации за можностите за вработување во Синокер, нејзините филијали и/или подружници. За да аплицирате за отворени позиции користејќи ја нашата веб-страница, мора да креирате профил за вработување преку нашата веб-страница овде, која ги вклучува информациите што Синокер бара од вас да обезбедите, и дека можете да изберете да обезбедите, да се земе предвид за вработување („Информации за апликантот за вработување“).

Пред да креирате профил за вработување, мора афирмативно да се согласите со условите за приватност што го регулираат доставувањето на вашите информации до Синокер заради вработување овде. Условите со кои се согласувате за да креирате профил за вработување ќе владеат Синокеркористењето на информациите што ги давате за да аплицирате за вработување. Синокер ќе ги користи информациите за апликантот за вработување за целите на евалуација и вработување, како и комуникација за продолжување на евалуацијата и целите за вработување.

 

Безбедност

Ние одржуваме соодветни технички и организациски мерки за заштита на вашите лични податоци, вклучително и уверување дека давателите на услуги од трета страна кои пристапуваат или ракуваат со личните податоци во наше име и филијали ги одржуваат таквите заштитни мерки. Настојуваме да ги шифрираме броевите на кредитните картички од трансакциите за е-трговија спроведени на нашите веб-локации користејќи технологија за безбеден слој на сокет ("SSL").

Сепак, ниту еден метод на Интернет пренос или електронско складирање не е 100% безбеден или без грешки, така што не е можно да се гарантира апсолутна безбедност. Мора да се заштитите од неовластен пристап до лозинката и до вашиот компјутер и не заборавајте да се одјавите кога ќе завршите со користење на заеднички компјутер. Ако имате причина да верувате дека вашата интеракција со нас повеќе не е безбедна (на пр., ако сметате дека безбедноста на која било сметка што можеби ја имате со нас е загрозена), ве молиме веднаш известете не преку е-пошта [заштитена по е-пошта] или со јавување на нас на + 86 175 0843 8176

Онаму каде што ви дадовме или сте избрале лозинка која ви овозможува пристап до одредени делови од нашите веб-локации, вие сте одговорни за чување на оваа лозинка доверлива. Не треба да ја споделувате вашата лозинка со никого.


Меѓународен проток на податоци

Личните податоци што ги собираме или добиваме за вас може да бидат пренесени и/или обработени од тела кои се наоѓаат во или надвор од ЕЕА.

Некои од примателите на вашите лични податоци (видете исто така подолу) се наоѓаат во земји со одлуки за адекватност (особено, Канада (за нејавни организации кои подлежат на канадскиот Закон за заштита на лични податоци и електронски документи) и Аргентина), и во во секој случај, преносот се препознава како обезбедување на соодветно ниво на заштита на податоците од перспектива на европското право за заштита на податоците (види член 45 Општа регулатива за заштита на податоци – „GDPR“).

Други приматели може да се наоѓаат во земји кои не даваат соодветно ниво на заштита од перспектива на европскиот закон за заштита на податоците (особено, САД). Ќе ги преземеме сите неопходни мерки за да обезбедиме дека трансферите надвор од ЕЕА се соодветно заштитени како што се бара со важечкиот закон за заштита на податоците. Во однос на трансферите во земји кои не обезбедуваат соодветно ниво на заштита на податоците, преносот ќе го засноваме на соодветни заштитни мерки, како што се стандардните клаузули за заштита на податоците усвоени од Европската комисија или од надзорен орган (чл. 46(2)(в) или (г) GDPR), одобрени кодекси на однесување заедно со обврзувачки и применливи обврски на примачот (член 46 (2)(д) GDPR), или одобрени механизми за сертификација заедно со обврзувачки и извршни обврски на примачот (чл. 46 (2) (ѓ) GDPR). Можете да побарате копија од таквите соодветни заштитни мерки со контактирање со нас како што е наведено погоре во делот Контактирајте со нас.

Колачињата

Ние користиме „колачиња“, мала текстуална датотека пренесена на вашиот уред, заедно со слични технологии (на пр., технологии за ознаки на интернет, веб-светилници и вградени скрипти) за да ви помогнеме да ви обезбедиме подобро, поперсонализирано корисничко искуство. За да дознаете повеќе за тоа како користиме колачиња и да ги промените вашите поставки за колачиња, ве молиме Кликни тука.

Сигнали „Не следи“

Некои интернет прелистувачи вклучуваат функција „Не следи“ која сигнализира до веб-локациите што ги посетувате дека не сакате да се следи вашата онлајн активност. Со оглед на тоа што не постои единствен начин на кој прелистувачите го комуницираат сигналот „Не следи“, нашите веб-локации моментално не ги толкуваат, не одговараат или не ги менуваат нивните практики кога добиваат сигнали „Не следи“.  
 

Google reCAPTCHA

Ние користиме Google reCAPTCHA, која е бесплатна услуга која ги штити веб-локациите од спам и злоупотреба користејќи напредни техники за анализа на ризик за да ги разликува луѓето и ботови. Google reCAPTCHA работи поинаку во зависност од тоа која верзија е распоредена. На пример, може да биде побарано да означите поле кое покажува дека не сте робот или Google reCAPTCHA може да открие навредлив сообраќај без интеракција со корисникот. Google reCAPTCHA работи со пренесување на одредени видови информации на Google, како што се URL-адресата за упатување, IP адресата, однесувањето на посетителите, информациите за оперативниот систем, прелистувачот и должината на посетата, колачињата и движењата на глувчето. Вашето користење на Google reCAPTCHA е предмет на Google Приватност   Услови на употреба. Достапни се повеќе информации за Google reCAPTCHA и како функционира овде.

 

Лични податоци споделени со трети лица

Ние ги споделуваме вашите лични податоци само со компании, организации и поединци надвор од Синокер како што е опишано подолу.

· Примателите во рамките на Синокер и Трети лица. Можеме да ги споделиме вашите лични податоци со Синокерфилијали на и други компании ширум светот, вклучувајќи ги и нашите неповрзани дилери, производители и добавувачи со цел овие компании да ве контактираат за нивните производи, услуги или други понуди што може да ве интересираат. Можеме да ги споделиме и вашите лични податоци со одредени деловни партнери. Во зависност од категориите на лични податоци и целите за кои се собрани личните податоци, различни субјекти и внатрешните одделенија во рамките на овие субјекти може да ги добијат вашите лични податоци. На пример, нашиот оддел за ИТ може да има пристап до податоците на вашата сметка, а нашите оддели за маркетинг и продажба може да имаат пристап до податоците на вашата сметка или податоците поврзани со нарачките на производите. Покрај тоа, други одделенија во рамките на Синокер може да има пристап до одредени Лични податоци за вас врз основа на потреба да се знае, како што се правниот оддел и одделот за усогласеност, одделот за финансии или внатрешната ревизија. Ова Известување за приватност не ги регулира неповрзаните веб-локации на трети страни или која било друга веб-локација што не се поврзува со ова Известување за приватност.

· Даватели на услуги. Можеме да ги споделиме вашите лични податоци со поврзани и неповрзани компании кои извршуваат задачи во наше име поврзани со нашиот бизнис. Таквите задачи вклучуваат обработка на плаќања, исполнување нарачки, испорака на пакети, локациски услуги, анализа на податоци за користење на веб-локација или мобилна апликација, услуги за клиенти, електронска и поштенска пошта, натпревари/анкети/администрација на наградни игри, маркетинг услуги, социјална трговија и медиумски услуги (на пр. рејтинзи, прегледи, форуми) и пресметување, управување и известување на данокот на промет. Давателите на услуги од трета страна ги добиваат вашите лични податоци по потреба за извршување на нивната улога, а ние им укажуваме да не ги користат вашите лични податоци за какви било други цели.

· Како што се бара или соодветно со закон. Ќе ги користиме и откриваме вашите лични податоци како што е дозволено со важечкиот закон, вклучително и без ограничување:

Според важечкото законодавство, вклучително и законите надвор од вашата земја на живеење, за усогласување со правните процеси и за одговор на барањата од јавните и владините органи, вклучително и јавните и владините органи надвор од вашата земја на живеење;

Да ги спроведеме нашите одредби и услови, вклучително и истраги за потенцијални прекршувања на истите;

За откривање, спречување или на друг начин решавање на измами, безбедносни или технички проблеми; и

Да ги заштитиме нашите операции или оние на која било од нашите филијали; да ги заштитиме нашите права, приватност, безбедност или имот и/или на нашите филијали, вие или други; и да ни овозможи да ги следиме достапните правни лекови или да ги ограничиме штетите што може да ги претрпиме.

· Бизнис Трансфери. Како што продолжуваме да го развиваме нашиот бизнис, може да продаваме или купуваме брендови, продавници, подружници или деловни единици. Можеме да ги споделиме и/или да ги пренесеме вашите лични податоци со трета страна во такви трансакции (вклучувајќи без ограничување, каква било реорганизација, спојување, продажба, заедничко вложување, доделување, трансфер или друго располагање со целиот или кој било дел од нашиот бизнис, брендови, филијали , подружници или други средства). Информациите за клиентите генерално се еден од пренесените деловни средства, но остануваат предмет на кое било претходно применливо Известување за приватност.

Можеме да споделиме збирни податоци што се анонимизирани (за да не бидете идентификувани) со трети страни - како издавачи, огласувачи или поврзани веб-локации - и може да ги направиме овие податоци јавно достапни. На пример, може јавно да споделуваме информации за да ги прикажеме трендовите за општата употреба на нашите услуги или производи.

 

Јавни форуми

Нашите веб-локации може да нудат јавно достапни блогови, табли за пораки или форуми во заедницата. Треба да знаете дека сите информации што ги давате во овие области може да бидат прочитани, собрани и искористени од други кои пристапуваат до нив.

 

Врски до социјални мрежи и други веб-страници на трети лица

Нашите услуги може да содржат врски до социјалните мрежи и други веб-локации и мобилни апликации кои се управувани и контролирани од трети страни. Иако се обидуваме да поврзуваме само веб-локации кои ги споделуваат нашите високи стандарди и почитување на приватноста, ние не преземаме одговорност за содржината или практиките за приватност што ги користат другите веб-локации. Освен ако не е поинаку наведено, сите лични податоци што ги давате на веб-локација од трета страна ќе бидат собрани од таа страна, а не од нас, и ќе подлежат на политиката за приватност на таа страна (ако има), наместо на ова Известување за приватност. Во таква ситуација, ние нема да имаме контрола и нема да бидеме одговорни за користењето на Личните податоци што ќе им ги дадете од страна на таа страна.

 

Деца

Во согласност со Законот за заштита на приватноста на децата преку Интернет, 15 USC, §§ 6501-06 и 16 CFR, §§ 312.1-312.12, нашата веб-локација не дозволува деца под 13-годишна возраст да станат корисници и не собираме информации намерно од деца. Со користење на нашата веб-страница, вие потврдувате дека имате 13 години или повеќе.

 

Вашите избори и права

Ако сте лоцирани или жители на одредени географски области, можеби имате голем број права во врска со вашите лични податоци, како што е опишано подолу.

Жителите на Јужна Африка

Погледнете во прилог надворешна изјава за приватност   прирачник за пристап до информации применливи за Јужна Африка.

Жителите на ЕЕА

Во случај кога сте лоцирани во ЕЕА кога пристапувате до Услугите, или контролорот на податоци како што е погоре опишано погоре во делот Преглед се наоѓа во ЕЕА, се применува следново:

Ако сте изјавиле согласност за одредено собирање, обработка и употреба на вашите лични податоци (особено во врска со приемот на директна маркетинг комуникација преку е-пошта, SMS/MMS, факс и телефон - каде што е применливо), можете да ја повлечете оваа согласност на кој било време со иден ефект. Понатаму, можете да се спротивставите на користењето на вашите лични податоци за целите на маркетингот.

Ве молиме имајте предвид дека горенаведените права може да бидат изменети според важечкиот закон за заштита на податоците. Подолу, ве молиме најдете дополнителни информации за вашите права до степен до кој се применува GDPR (за да се избегне сомнеж, следново се применува само во случај да се наоѓате во ЕЕА кога пристапувате до Услугите или контролорот на податоци како што е понатаму опишано погоре во делот Преглед се наоѓа во ЕЕА):

(i) Право да побарате пристап до вашите лични податоци

Можеби имате право да добиете потврда од нас за тоа дали се обработуваат или не Личните податоци што се однесуваат на вас и, каде што е тоа случај, да побарате пристап до личните податоци. Овие информации за пристап ги вклучуваат целите на обработката, засегнатите категории на лични податоци и примателите или категориите на примачи на кои личните податоци им биле или ќе бидат откриени.

Можеби имате право да добиете копија од личните податоци кои се обработуваат. За дополнителни копии што ќе ги побарате, може да наплатиме разумна такса врз основа на административните трошоци.

(ii) Право да се бара исправка

Можеби имате право да добиете од нас исправка на неточни лични податоци што се однесуваат на вас. Во зависност од целите на обработката, може да имате право да ги пополните нецелосните лични податоци, вклучително и со обезбедување дополнителна изјава.

(iii) Право да се бара бришење (право да се заборави)

Под одредени околности, може да имате право да добиете од нас бришење на личните податоци што се однесуваат на вас и ние може да бидеме обврзани да ги избришеме тие лични податоци.

(iv) Право да се бара ограничување на обработката

Под одредени околности, може да имате право да добиете од нас ограничување за обработка на вашите лични податоци. Во таков случај, соодветните податоци ќе бидат означени и може да бидат обработени од нас само за одредени цели.

(v) Право да се бара преносливост на податоците

Под одредени околности, може да имате право да ги добивате личните податоци што се однесуваат на вас, кои сте ни ги дадовте, во структуриран, вообичаено користен и машински читлив формат и може да имате право да ги пренесувате тие податоци на друг ентитет без пречки од нас.

(vi) Право на приговор

Под одредени околности, може да имате право да се спротивставите, врз основа на вашата конкретна ситуација, во секое време на обработката на вашите лични податоци од нас и од нас може да се бара повеќе да не ги обработуваме вашите лични податоци. Таквото право на приговор особено може да се применува ако Синокер ги собира и обработува вашите лични податоци за цели на профилирање со цел подобро да ги разбере вашите деловни интереси Синокерпроизводи и услуги на. Понатаму, може да се спротивставите на користењето на вашите податоци за цели на директен маркетинг. Доколку имате право на приговор и го искористите ова право, вашите лични податоци повеќе нема да се обработуваат за такви цели од нас. За да го искористите ова право, ве молиме контактирајте не како што е наведено погоре во делот Контактирајте со нас. Под одредени околности, може да имате право да се спротивставите, врз основа на вашата конкретна ситуација, во секое време на обработката на вашите лични податоци од нас и ние може да се бара повеќе да не ги обработува вашите лични податоци. Таквото право на приговор особено може да се применува ако Синокер ги собира и обработува вашите лични податоци за цели на профилирање со цел подобро да ги разбере вашите деловни интереси Синокерпроизводи и услуги на. Понатаму, може да се спротивставите на користењето на вашите податоци за цели на директен маркетинг. Доколку имате право на приговор и го искористите ова право, вашите лични податоци повеќе нема да се обработуваат за такви цели од нас. За да го искористите ова право, ве молиме контактирајте со нас како што е наведено погоре во делот Контактирајте со нас.

Меѓутоа, таквото право на приговор особено може да не постои доколку обработката на вашите лични податоци е неопходна за да се преземат чекори пред склучувањето на договор или да се изврши веќе склучен договор.

Доколку сте ни дале согласност за цели на директен маркетинг (на пр., активно сте се претплатиле на нашите билтени), можете да ја повлечете вашата согласност како што е опишано на врвот на овој дел.

(vii) Други права во врска со автоматското одлучување

Понатаму, под одредени околности во однос на автоматизираното индивидуално одлучување, имате право да добиете човечка интервенција, да го изразите вашето гледиште и да ја оспорите одлуката.

Може да имате и право да поднесете жалба до надлежниот надзорен орган за заштита на податоците. Можете да го извршите ова право кај надзорен орган особено во земјата-членка на ЕЕА на вашето вообичаено живеалиште, работно место или место на наводниот прекршок.

 

Колку долго ги чуваме вашите податоци

Вашите лични податоци ќе се чуваат онолку долго колку што е потребно за да ви се обезбедат бараните услуги и производи. Откако ќе ја прекинете врската со нас, ние или ќе ги избришеме вашите лични податоци или ќе ги анонимизираме вашите лични податоци, освен ако не се применуваат законски барања за задржување (како на пример за даночни цели). Може да ги задржиме вашите податоци за контакт и интереси за нашите производи или услуги за подолг временски период ако сте ни дозволиле да ви испраќаме маркетинг материјали. Ние, исто така, може да ги задржиме вашите лични податоци по раскинувањето на договорниот однос ако вашите лични податоци се неопходни за усогласување со другите важечки закони или ако ни требаат вашите лични податоци за да воспоставиме, спроведеме или браниме правно барање, само врз основа на потреба да се знае . Колку што е можно, ќе ја ограничиме обработката на вашите лични податоци за такви ограничени цели по раскинувањето на договорниот однос.

 

Vителите на Невада

Законот во Невада им дозволува на жителите на Невада да се откажат од продажбата на одредени видови лични информации. Предмет на неколку исклучоци, законот во Невада ја дефинира „продажбата“ да значи размена на одредени видови лични информации за паричен надоместок на лице за лицето да лиценцира или да ги продаде информациите на дополнителни лица. Во моментов не продаваме лични податоци како што е дефинирано во законот на Невада. Меѓутоа, ако сте жител на Невада, сепак може да поднесете потврдено барање да се откажете од продажбата и ние ќе ги снимиме вашите упатства и ќе ги вклучиме во иднина доколку нашата политика се промени. Барањата за откажување може да се испратат на:  [заштитена по е-пошта].

Californiaители на Калифорнија

Законот за приватност на потрошувачите во Калифорнија, Кал. Граѓански Код § 1798.100 и понатаму. („CCPA“), бара да им обезбедиме на жителите на Калифорнија известување за приватност што содржи сеопфатен опис на нашите онлајн и офлајн практики во врска со собирањето, употребата, откривањето и продажбата на лични информации и правата на жителите на Калифорнија во однос на нивните лични информации. Овој дел од Известувањето за приватност е наменет исклучиво и е применлив само за жителите на Калифорнија. Ако не сте жител на Калифорнија, ова не важи за вас и не треба да се потпрете на тоа.

CCPA ги дефинира „лични информации“ како информации што идентификуваат, се однесуваат на, опишуваат, разумно можат да бидат поврзани со, или разумно би можеле да бидат поврзани, директно или индиректно, со одреден жител или домаќинство во Калифорнија. Личните информации не вклучуваат јавно достапни, идентификувани или собрани информации. За целите на овој дел за жители на Калифорнија, ќе ги нарекуваме овие информации како „Лични информации“.

CCPA содржи исклучок што е релевантен за нас. Некои од правата за приватност на CCPA објаснети подолу не важат за Личните информации собрани во контекст бизнис-бизнис. Тоа се информации што одразуваат писмена или вербална комуникација или трансакција помеѓу нас и потрошувачот, каде што потрошувачот дејствува како вработен, сопственик, директор, службеник или изведувач на друг ентитет и кога комуникацијата или трансакцијата се случува исклучиво во контекст на ние спроведуваме длабинска анализа во врска со, или обезбедуваме или примаме производ или услуга до или од, таков ентитет.

(i) Право да се знае за личните информации собрани, откриени или продадени

Ако сте жител на Калифорнија, имате право да побарате да ги откриеме личните податоци што ги собравме за вас. Ова право го вклучува правото да се побара некое или сите од следниве:

· Специфични делови од лични информации што ги собравме за вас;

· Категории на лични информации што ги собравме за вас;

· Категории на извори од кои се собрани Личните информации;

· Категории на лични информации што ги продадовме (ако е применливо) или ги откривме за деловни цели за вас;

· Категории на трети страни на кои Личните информации се продадени (ако е применливо) или откриени за деловни цели; и

· Деловната или комерцијалната цел за собирање или, доколку е применливо, продажба на лични информации.

        Колекција на лични информации

Во моментов собираме и, во 12 месеци пред датумот „Последното ревидирање“ на ова Известување за приватност, ги собравме следните категории на лични информации за жителите на Калифорнија директно од нив и од препродавачи на податоци, владини ентитети, деловни партнери и поврзани ентитети:

· Идентификатори (име, поштенска адреса, адреса на интернет протокол, адреса на е-пошта, име на сметка)

· Единствени лични идентификатори (колачиња, светилници, ознаки за пиксели, идентификатори за мобилни реклами или друга слична технологија; број на клиент, единствен псевдоним или кориснички псевдоними; телефонски броеви или други форми на постојани или веројатни идентификатори што може да се користат за идентификување на одреден потрошувач или уред)

· Повикувачки број

· Број на кредитна и дебитна картичка

· Други финансиски информации (на пр., приход на домаќинството, број ослободен од данок)

· Сите информации во историјата на апликациите и барањата на потрошувачот, вклучително и записите за жалби, доколку информациите се поврзани или разумно може да се поврзат со потрошувачот или домаќинството, вклучително и преку уред, од бизнис или давател на услуги

· Интернет или други информации за активностите на електронската мрежа (историја на прелистување и информации во врска со интеракцијата на потрошувачот со веб-локација, апликација или оглас)

· Податоци за геолокација

· Комерцијални информации (евиденција за лична сопственост, производи или услуги купени, добиени или разгледани; други истории или тенденции за купување или потрошувачка)

· Образование информации

· Професионални информации или информации поврзани со вработувањето

· Карактеристики на заштитените класификации според калифорнискиот или федералниот закон (на пр. пол и брачен статус)

· Заклучоци извлечени од горенаведените информации за да се создаде профил за потрошувач кој ги одразува преференциите, карактеристиките, психолошките трендови, предиспозициите, однесувањето, ставовите, интелигенцијата, способностите и способностите на потрошувачот 

Покрај целите наведени погоре во делот Како ги користиме вашите лични податоци, во моментов ги собираме, собираме и продаваме горенаведените категории на лични информации за следните деловни или комерцијални цели:

· Ревизија поврзана со тековната интеракција со потрошувачот и истовремена трансакција, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на, броење импресии од реклами за единствени посетители

· Откривање безбедносни инциденти, заштита од злонамерни, измамнички, измамнички или незаконски активности и гонење на одговорните за таа активност

· Дебагирање за да се идентификуваат и поправат грешките што ја нарушуваат постоечката наменета функционалност

· Вршење услуги, вклучувајќи одржување или сервисирање сметки, обезбедување услуги на клиентите, обработка или исполнување нарачки и трансакции, проверка на информации за клиентите, обработка на плаќања, обезбедување финансирање, обезбедување рекламирање или маркетинг услуги, обезбедување аналитички услуги или обезбедување слични услуги

· Преземање интерни истражувања за технолошки развој и демонстрација

· Преземање активности за проверка или одржување на квалитетот или безбедноста на услугата или уредот што е во сопственост, произведен, произведен за или контролиран од нас, и за подобрување, надградба или подобрување на услугата или уредот

· Унапредување на комерцијалните или економските интереси на една личност, како на пример преку поттикнување на друго лице да купува, изнајмува, изнајмува, се придружува, се претплати, обезбедува или разменува производи, стоки, имот, информации или услуги, или овозможување или ефектуирање, директно или индиректно, комерцијална трансакција

          Откривање или продажба на лични информации

Следната табела ги идентификува категориите на лични информации што ги откривме за деловни цели на давателите на услуги или ги продадовме на трети страни во 12-те месеци пред датумот „Последното ревидирање“ на ова Известување за приватност и, за секоја категорија, категоријата даватели на услуги или трети лица на кои Личните информации им се продадени или откриени:

Категорија на лични информации

Категорија на даватели на услуги

Категорија на трети лица

Име

· Деловни партнери / поврзани компании

· Давател на анализа на податоци

· Надворешен маркетинг субјект

· Социјалните мрежи

· Рекламни мрежи

име на сметка

· Деловни партнери / поврзани компании

· Давател на анализа на податоци

· Спроведување на законот / законски барања

· Надворешен маркетинг субјект

· Социјалните мрежи

· Рекламни мрежи

E-mail адреса

· Деловни партнери / поврзани компании

· Спроведување на законот / законски барања

· Надворешен маркетинг субјект

поштенска адреса

· Деловни партнери / поврзани компании

· Давател на анализа на податоци

· Надворешен маркетинг субјект

Повикувачки број

· Деловни партнери / поврзани компании


Професионални информации или информации поврзани со вработувањето

· Деловни партнери / поврзани компании

· Спроведување на законот / законски барања

· Субјект за надворешен маркетинг

· Социјалните мрежи 

Евиденција на производи или услуги купени, добиени или разгледани

· Деловни партнери / поврзани компании

· Субјект за надворешен маркетинг

· Социјалните мрежи

· Рекламни мрежи

Податоци за геолокација

· Давател на анализа на податоци

· Субјект за надворешен маркетинг

· Социјалните мрежи

· Рекламни мрежи

Колачиња, светилници, пиксели ознаки, идентификатори за мобилни реклами или друга слична технологија

· Давател на анализа на податоци

· Субјект за надворешен маркетинг

· Социјалните мрежи

· Рекламни мрежи

Образование информации

· Давател на анализа на податоци

· Надворешен маркетинг субјект

· Социјалните мрежи

Заштитени класификации (на пример, пол и брачен статус)

· Маркетинг агенција


Заклучоци извлечени од горенаведените информации за да се создаде профил за потрошувачот кој ги одразува преференциите, карактеристиките, психолошките трендови, предиспозициите, однесувањето, ставовите, интелигенцијата, способностите и способностите на потрошувачот


· Субјект за надворешен маркетинг

· Социјалните мрежи

· Рекламни мрежи

Купување или консумирање истории или тенденции


· Субјект за надворешен маркетинг

· Социјалните мрежи

· Рекламни мрежи

 

 

Ние свесно не собираме или продаваме Лични податоци на малолетници под 16-годишна возраст. 

(ii) Право да се бара бришење на лични информации 

Ако сте жител на Калифорнија, имате право да побарате да ги избришеме Личните информации за вас што сме ги собрале. Меѓутоа, според CCPA, од нас не се бара да го исполниме барањето за бришење доколку е неопходно за нас да ги одржуваме Личните информации со цел, на пример, да завршиме трансакција, да откриеме безбедносни инциденти, да се усогласиме со законска обврска или во спротивно користете ги личните информации внатрешно, на законски начин што е компатибилен со контекстот во кој сте ги дале информациите.

(iii) Право на откажување од продажба на лични информации

Ако сте жител на Калифорнија, имате право да не упатите да престанеме да ги продаваме вашите лични податоци.

CCPA дефинира „продажба“ да значи продавање, изнајмување, објавување, откривање, ширење, ставање на располагање, пренесување или на друг начин комуницирање усно, писмено или со електронски или други средства, лични информации на жител на Калифорнија на друг бизнис или трета страна. за паричен или друг вредносен надомест.

За да се откажете од нашата употреба на колачиња за рекламирање од трета страна, погледнете го делот Колачиња погоре. Може да поднесете барање да се откажете од продажбата со кликнување на оваа врска:Не ги продавајте моите лични информации.“ Можете исто така да поднесете барање со повикување на нас на + 86 175 0843 8176.

Ако наместо тоа сакате да се откажете од нашите маркетинг комуникации, ве молиме изберете ја врската за отпишување во подножјето на нашата е-пошта комуникација или е-пошта ни на
[заштитена по е-пошта]

(iv) Право на недискриминација за остварување на правата на приватност на жител на Калифорнија

Ние нема да ги дискриминираме жителите на Калифорнија ако користат некое од правата предвидени во CCPA како што е опишано во овој дел Жителите на Калифорнија. Како такви, ние нема да ги одбиеме стоките или услугите на тој жител на Калифорнија; наплаќаат различни цени или стапки за стоки или услуги, вклучително и преку користење на попусти или други поволности или наметнување казни; да обезбеди различно ниво или квалитет на стоки или услуги на жител на Калифорнија; или сугерираат дека жител на Калифорнија ќе добие различна цена или стапка за стоки или услуги или различно ниво или квалитет на стоки или услуги. Сепак, ни е дозволено да наплаќаме од жител на Калифорнија различна цена или стапка или да обезбедиме различно ниво или квалитет на стоки или услуги, доколку таа разлика е разумно поврзана со вредноста што ни ја даваат податоците на поединецот.

Како да поднесете барање за знаење или бришење

Може да поднесете барање за знаење или бришење со тоа што ќе ни се јавите на +86 175 0843 8176.

Нашиот процес за проверка на барање за знаење или бришење

Ако утврдиме дека вашето барање е предмет на изземање или исклучок, ќе ве известиме за нашата одлука. Ако утврдиме дека вашето барање не подлежи на изземање или исклучок, ќе го исполниме вашето барање по потврдување на вашиот идентитет и, до степен што е применливо, идентитетот на жител на Калифорнија во чие име го поднесувате таквото барање.

Ние ќе го потврдиме вашиот идентитет или до „разумен степен на сигурност“ или „разумно висок степен на сигурност“ во зависност од чувствителноста на Личните информации и ризикот од штета за вас со неовластено откривање или бришење како што е применливо.

За барања за пристап до категории на лични информации и за барања за бришење на лични информации кои не се чувствителни и не претставуваат ризик од штета со неовластено бришење, ќе го потврдиме вашиот идентитет до „разумен степен на сигурност“ со потврдување најмалку два податоци поени кои претходно ни ги дадовте и за кои утврдивме дека се веродостојни заради проверка на идентитетот.

За барања за пристап до одредени делови од лични информации или за барања за бришење на лични информации кои се чувствителни и претставуваат ризик од штета со неовластено бришење, ќе го потврдиме вашиот идентитет до „разумно висок степен на сигурност“ со потврдување најмалку три делови од Лични информации кои претходно ни беа доставени и за кои утврдивме дека се веродостојни заради проверка на идентитетот. Дополнително, од вас ќе се бара да поднесете потпишана изјава под казна за лажно сведочење во која ќе се наведе дека вие сте поединецот чии лични податоци се бараат.

Овластени агенти

Ако поднесувате барање во име на жител на Калифорнија, ве молиме поднесете го барањето преку еден од назначените методи дискутирани погоре. По поднесувањето на барањето, ќе бараме дополнителни информации за да го потврдиме вашето овластување да дејствувате во име на жител на Калифорнија.

Сјај го Законот за светлина   

Можеме да откриеме лични информации на трети страни за тие директно да ви ги пласираат своите производи и услуги. Ако сте жител на Калифорнија, Граѓанскиот законик на Калифорнија § 1798.83 ви дозволува да барате информации во врска со личните информации откриени во текот на претходната календарска година и идентитетот на третите страни. За да поднесете такво барање, ве молиме испратете е-пошта до [заштитена по е-пошта] со наслов „Блесок на барање за светлина“.

Пристапност

Посветени сме да обезбедиме оваа Политика за приватност да биде достапна за лицата со попреченост. Доколку сакате да пристапите до оваа Политика за приватност во алтернативен формат, ве молиме контактирајте не како што е наведено погоре во делот Контактирајте со нас.

Промени

Можеме да го ажурираме ова Известување за приватност од време на време. Ќе ве известиме за какви било такви промени, вклучително и кога тие ќе стапат на сила, со ажурирање на датумот „Последното ревидирање“ погоре или како што поинаку се бара со важечкиот закон.