EN
сите категории
EN
2021

Јануари 2021 година - Се одржа церемонијата на основање на проектот за индустриски парк Sinocare iPOCT.

2020

Октомври 2020 година --- Лабораторијата за стандардизација iPOCT се продава официјално во CMEF Шангај.

2019

Јануари, 2019-- Иновативен медицински уред пренослив мултифункционален анализатор на течна фаза iPOCT: iCARE-2000/2100 беше објавен на годишната конференција на POCT 2019

2019

Мај, 2019 година - AGEscan, неинвазивен производ за скрининг на ризик за дијабетес, беше лансиран на 81-от CMEF, отворајќи нов влез во целиот курс за управување со дијабетес.

2018

Ноември, 2018 година - НАГРАДА ЗА НАЈДОБАР РАБОТОДАВАЧ во Кина, НАЈДОБРЕН РАБОТОДАВАЧ

2018

Ноември, 2018 година - Синокаре инвестираше медицинска сестра Д за изградба на интернет болница

2018

Јуни 2018 година - Интелигентната технологија на производство на Sinocare ја доби поддршката од националниот специјален фонд.

2018

Јануари 2018-- Sinocare го заврши реструктуирањето на средствата, PTS стана наша подружница во целосна сопственост.

2017

Октомври 2017-- Октомври 2017 година Gold AQ системот за следење на гликозата во крвта доби одобрение од FDA 510(K) од САД

2016

Јули.2016-- Стекнати PTS Diagnostics

2016

Јануари 2016-- Ја купи Nipro diagnostic Inc. (сега преименувана во Trividia Health Inc.), достигнувајќи ја меѓународната водечка корпорација за монитор на гликоза во крвта

2015

Август 2015-- Трговската марка „Sannuo“ е препознаена како добро позната трговска марка во Кина.

2013

Октомври 2013 година-- Фабриката за производство на биосензори Sinocare стапи во употреба

2013

Сеп. 2013 - Мобилниот телефон BGM доби сертификат за регистрација CFDA, постигна скок напред во услугите со воспоставување на моделот „Мониторинг-евалуација-интервенција“, влегувајќи во mHealth индустрија

2012

Март 2012 година - Котирано на SZSE (Шенженска берза)

2008

Март 2008 година-- Одобрено од NDRC (Национална комисија за развој и реформи) како „Модел на проект за биомедицински инженеринг“

2007

Декември 2007 година-- Вклучен во Рамката за биотехнолошка соработка Кина-Куба, влегувајќи на пазарот во Латинска Америка.

2007

Февруари 2007-- Положен ISO13485 и CE сертификат

2004

Јули 2004 година - Синокаре Системот за следење на гликоза во крвта доби сертификат за регистрација на медицински помагала

2003

Ноември 2003 година - Награден со Националниот фонд за поддршка на иновации