EN
сите категории
EN

      

      Синокер  има 20 години искуство во BGM индустријата од нејзиното основање во 2002 година, таа е најголемата компанија за производство на BGM во Азија и првата компанија за производство на гликоза во крвта во Кина, посветена на иновациите на технологијата на биосензори, развојот, производството и маркетингот на брз начин. производи за тестирање за дијагноза. Во 2016 година, по успешното купување на Nipro diagnostic Inc. (сега преименувана во Trividia Health Inc.) и PTS Diagnostics Inc. Sinocare стана најголемиот светски производител на гликоза во крвта бр. светот.

МИСИЈА

   Со обезбедување високо квалитетни производи и услуги за лица со дијабетес и други хронични заболувања за да им помогнете да го подобрат квалитетот на нивниот живот.

ВИЗИЈА

        Водечкиот експерт за дигитално управување со дијабетес во светот

ГРИЖА ЗА ЉУБОВТА

   Доделена „Награда за најдобри работодавачи во Кина во 2022 година“

ПРОФЕСИОНАЛНА СЕРТИФИКАЦИЈА

   Доби сертификат за регистрација на медицински помагала и одобрение за производство во 2004 година. Го помина ISO: 13485 на EU TUV и доби CE сертификат во 2007 година.

ГЛОБАЛНО ПРЕПОЗНАВАЊЕ

   Наведена од Форбс како една од 200-те азиски компании „Најдобри под една милијарда“ во 2015 година како најголем производствен капацитет за BGMS во Азија.

ВОДЕЧКИ СВЕТСКИ

    Го купи шестото претпријатие за мерење на гликоза во крвта во светот. Влезе во водечкиот табор на BGMS во светот.

ЛИДЕР ВО ИНДУСТРИЈАТА

    Производниот капацитет за биосензори Sinocare Lu Valley лоциран во Националната високотехнолошка индустриска развојна зона Чангша беше лансиран во 2013 година. Со околу 66,000 m2 бруто површина, нашата фабрика станува најголема производствена база за систем за следење на гликоза во крвта (BGMS) во Азија.

    Нашиот бизнис опфаќа 135 земји и региони во светот.

    Повеќе од 63% удел преку шалтер и 130,000 аптеки во Кина.

    Нашите производи вклучуваат гликоза во крвта, липиди во крвта, кетон во крвта, гликолизиран хемоглобин (HbA1c), урична киселина и други индикатори за дијабетес.

ОБВРСКА ЗА ИСКЛУЧЕНОСТ

    Како еден од демонстративните проекти на Националната програма за високо-технолошка индустријализација на биомедицински инженеринг, Sinocare неколкупати добиваше финансиска поддршка од Националниот фонд за иновации, а во 13485 година го положи сертификатот за системот за управување со квалитет ISO: 2007 и европскиот CE сертификат.

ЕКСПЕРТ ЗА ДЕТЕКЦИЈА НА МЕТАБОЛИЧКИ БОЛЕСТИ

    Во последните 20 години, нашите прецизни, достапни и едноставни системи за следење на гликозата во крвта беа добро прифатени од сите сегменти на клиенти низ Кина, при што повеќе од 50% од населението што самоконтролира дијабетес ги користи производите на Sinocare. Со гордост можеме да тврдиме дека успешно го едуциравме и промовиравме само-следење на гликозата во крвта за луѓето со дијабетес во Кина.

    Сепак, поседувањето систем за следење на гликозата во крвта е само првиот чекор. За да се постигне целта за ефикасно контролирање на нивото на гликоза во крвта, луѓето со дијабетес треба да научат како да ја тестираат гликозата во крвта, кога да тестираат, колку често да се тестираат и што да прават со податоците. Покрај тоа, како исхраната и вежбањето влијаат на индивидуалното ниво на гликоза во крвта треба да се земе предвид и како дел од равенката. Да им помогнеме на луѓето со дијабетес да ги разберат сите важни аспекти на управувањето со дијабетесот целосно се усогласува со нашата цел, „Од експерт за управување со дијабетес до експерт за откривање на метаболички болести“.

    Оваа цел ги мотивира сите во Sinocare: испорачавме системи за следење на гликозата во крвта со понапредни технологии, развивме мулти-аналитни анализатори за да обезбедиме повеќе информации за дијабетесот, развивме платформа за управување со болнички дијабетес за затворање на јамката помеѓу лекарите, пациентите, диететичарите , и едукатори за дијабетес. На крајот, ќе формираме екосистем за управување со дијабетес и ќе обезбедиме решение за подобрување на квалитетот на животот на луѓето со дијабетес, за поедноставување на интеракциите помеѓу давателите на здравствени услуги и пациентите и за подобрување на здравствената економија за нашето општество.