EN
сите категории
EN

компанијата Вести

Соработка 2018 Синокаре со YUELU SUMMIT 2018

Време:-2019 08 16- Посети: 15


Постои популарна изрека во кинеската интернет-индустрија, т.е. „таму е Вужен на исток и Јуелу во пролетта“, што укажува дека Вужен ја има Светската Интернет-конференција и има пролет Самит за Интернет. Оригиналната намера на Самитот за Интернет Јуелју е да ги покани Интернет-претприемачите Хунан и другите претприемачи да се сретнат и разменат планината Јуелју на почетокот на април секоја година. Досега, самитот успешно се одржуваше четири пати, станувајќи настан за мобилна интернет-индустрија и иконски бренд.

ОТВОРА CЕ НА СЕРМОНИЈА НА ЈУЕЛУ СУМИТ 2018

На април 3, се одржа Самитот за Интернет Yuelu 2018 според закажаното. Темата на овој самит беше „Просперитетна интелигентна иновација“. Тоа беше преземено од Националната зона за развој на hi-tech индустрија Changsha и ко-спонзорирана од Одделот за пропаганда на Комитетот за провинциска партија Хунан, канцеларија за компјутерски информации за провинција Хунан, Комисија за економски и информации, Хунан, економска и информативна комисија, нова област Хунан Xiangjiang, радио и телевизиска станица Хуан други единици. Мобилните интернет гиганти се собраа во Чангша за да градат платформа за деловно работење преку Интернет и да промовираат длабока интеграција на Интернет и индустрија. Специјалниот здравствен настан под темата „Паметни планови, здравствена мисија“ чиј домаќин беше Синокаре АД, исто така, започна со големи очекувања.

Соработка на повеќе страни за изготвување на план за WIT120

Извештајот на Деветнаесеттиот Конгрес на партијата даде јасна изјава во делот „Подобрување на нивото на заштита и егзистенција на луѓето, зајакнување и иновации на социјалното управување“ дека „Спроведување на здрава стратегија за Кина“ ќе биде клучна стратегија на нашата земја. Врз основа на концептот „Сеопфатно здравје“ и „здравствена политика на Партијата во новата ера“, извештајот подготви план за здравјето во новата ера.

СОДРИНА ДИРЕКТОР ЗА ЗДРАВЈЕ И СЕМЕЈСТВО ПЛАНИРАЕ НА КОМИСИЈАТА НА ХУНАНСКИОТ ПРОВИНЦИ

Како важна компонента на здравата конструкција на Кина, серија на нови технологии и нова опрема, како што се големи податоци, cloud computing, вештачка интелигенција и мобилна медицинска нега, итн., Континуирано се развиваат и произведуваат, а здравствените градежни проекти се високо ценето. Лонг Кајчао, заменик директор за Комисија за здравство и планирање на семејство од провинцијата Хунан, истакна дека треба да го земеме духот на Деветнаесеттиот Конгрес како развојна насока на овој форум, да ја покажеме еволуцијата на функциите на владата и да управуваме со голем план за мудрост и медицинска нега во рамките на новата ера. Врз основа на ова сеопфатно здравје, Синокаре АД има за цел да ги демонстрира најновите научни и технолошки достигнувања во медицинската наука. Преку многу дискусии, ние сме посветени да ги откриеме начините на кои можат да се започнат технологиите WIT120, и заеднички да ја замислиме иднината на паметните и здравите и да помогнеме во целокупното добро правично здравје со универзално здравје.

БРИЛИЈАНТСКО ТОМСКИ САЛОН

Гости, вклучувајќи го и професорот ouоу igигуанг, секретар за партиски комитет на Втората болница Xiangya на Централниот јужен универзитет, Ли Шабо, претседател на Синокаре АД, angанг Фан, основач и претседател на Ансун Ангел, Лиу Куан, претседател на Healthиџианг Здравствена технологија (Пекинг ) Копродукции, ООД и основач на imимаи Фармацевтскиот мотор, Ли Ченџи, основач и извршен директор на Пекинг Днарт Технологија Рибар, итн., Учествуваше во тематскиот салон на сеопфатно здравје. Тие иницираа жестоки дискусии на тема „Интеграција и практика на управување со Интернет и хронично заболување“ за да истражат и градат нов медицински систем и нова екологија во иднина.

ЛИ Шајбо, претседател на СИНОЦАР ИНК., ВОВЕДУВА ВИТКСНУМКС НА МЕДИУМИ

Меѓу многуте специјални настани на Самитот во Јуелју, високо-технолошките елементи го направија настанот за сеопфатен здравство единствен. Ова не само што го подобри влијанието на Форумот WIT120 на Самитот на Јуелју во индустријата, туку и го зајакна имиџот на пионер во индустријата. Покрај тоа, тој го пренесе концептот на наука и технологија за создавање подобар живот и создавање паметен индустриски ланец кој ги поврзува владините власти, производствените компании, медицинските организации и народот.

Чувството на мисија и технологија ја зајакнува здравствената индустрија

Во ерата на технолошката еволуција, WIT120 помина низ повеќе фази на развој, а владините функции исто така се развиваат. Но, нивните оригинални извори остануваат наша почетна аспирација и ја одржуваат цврсто на ум нашата мисија да им помогнеме на здравствената индустрија на луѓето со наука и технологија и да ја поддржат мисијата на здрава Кина да ја натера да оди понатаму. Како високо-технолошко претпријатие посветено на употреба на технологија за био-сензори за истражување, развој, производство и продажба на производи за брзо откривање на хронични заболувања, Синокаре АД продолжува да вложува напори за подобрување на Здравствена Кина.

ДУ ХУИ, ДИРЕКТОР ЗА ПРОИЗВОД И Бренд РАЗВОЈ НА СИНОКАР ИНЦ., ДА СЕ ВОВЕДУВА „МИНИТЕ КЛИНИК“ НА МЕДИУМИ

Со цел да им помогне на аптеките подобро да им служат на пациентите и добро да управуваат со хронични заболувања, Синокаре АД воведе зрели модели во Соединетите Држави, сметајќи од гледна точка на давателите на алатки да создадат домашна „Клиничка минутажа“ за да им овозможат на пациентите поблизу да ги следат нивните болести и да се добијат соодветни услуги. Содржината на услугата на клиниката „Синокаре Минут“ опфаќа систем за откривање на повеќекратни индекси на хронични заболувања и откривање на гликоза во крвта, вкупен холестерол (ТК), липопротеински холестерол со висока густина (HDL-C), липопротеински холестерол со мала густина (LDL-C) ), глицерин тримиристат (ТГ), БМИ и вредност на урична киселина во крвта. Може брзо да открие индикатори за хронични заболувања во рок од неколку минути и да им помогне на пациентите да анализираат, проценуваат, предвидуваат и едуцираат, како и да обезбедуваат управување со податоци и персонализирани решенија итн.

ПРОФЕСОРОТ ЈАНГ ВЕНИНГ ПРИДРУУВА ТЕМАТСКО ЗНАЕЕ ЗА МЕТАБОЛНИ БОЛЕСТИ И НАЦИОНАЛНО ЗДРАВЈЕ

На оваа сеопфатна здравствена сесија, лидерите на дисциплините истакнаа дека треба да ги комбинираме теоријата и практиката за да ја развиеме индустријата. Професорот и постдокторскиот учител Јанг Венинг, директор за внатрешна медицина на болницата за пријателство Кина-Јапонија и главен лекар на Центарот за ендокрини и метаболички болести на болницата за пријателство Кина-Јапонија, споделија специјално знаење за метаболички заболувања и национално здравје. Како познат домашен експерт за ендокрини експерт, професорот Јанг Венинг има длабоко познавање на дијабетес. Таа главно се занимава со проучување на инциденцата и факторите на дијабетес, метаболички синдром и други болести во Кина. Професорот Јанг ужива посебни додатоци од Државниот совет и освои многу награди. Таа исто така служи како почесен претседател на кинеското друштво за дијабетисти и потпретседател на Азиското друштво за дијабетисти.

Индустрија и корпоративни гости им ги претставија на учесниците најновите достигнувања и развојни насоки во индустријата. Зенг Ренксионг, претседател и извршен директор на Honghua Capital Group Co., Ltd. и Honghua International Medical Holdings (Group) Co, Ltd., одржа главен говор на „Иновативни интернет услуги за здравствена заштита и намалување на сиромаштијата за селата“. Јуан Хонг, експерт на Специјалниот придонес на Државниот совет, главен експерт за Национален проект за создавање на нови лекови и проект 973 и заменик претседател на третата болница Xiangya на Централниот јужен универзитет, го сподели своето искуство во управувањето со крвниот притисок во ерата на мобилниот интернет . Професорот Ји Фајин, познат кинески медицински експерт, директор на библиотека на Универзитетот Хунан за традиционална кинеска медицина и директор на Национален медицински музеј Medicalијузитанг го сподели своето искуство за управување со Интернет и ТЦМ.

Прекрасните презентации и говори не само што ги демонстрираа истражувањата и достигнувањата на медицинските институции, индустрии и претпријатија под раководство на владата, туку го презентираа и планот за развој на индустријата и иднината на компанијата. Многу претставници на конференцијата заедно го истражуваа патот на развојот на WIT120.

Популаризирање на „медицински + јавни придобивки“ со лОве

Искористување на луѓето е генијалност на медицинската индустрија, а исто така е и WIT120. Навидум студените научни и технолошки средства бараат универзални придобивки за луѓето. Во делот „Читател“ на сеопфатниот здравствен специјален настан, вработените во Синокаре АД ги извршија достигнувањата на WIT120 во социјалната заштита во форма на приврзано читање, кое стана белег на денот.

Читателите вклучуваат деца со дијабетес мелитус тип 1 од кампот „Кангл Ксијал“ и членовите на нивното семејство, како и „белите ангели“, медицински сестри од одделот за ендокринологија при втората болница Ксијанга од Централниот јужен универзитет. Синокаре АД со години го организираше кампот „Xiangya Kangle“ и е посветена на фокусирање на пациенти со дијабетес мелитус тип 1. На настанот дојдоа и волонтери на Синокаре. Покрај обезбедување бесплатни мерачи на гликоза во крвта во Синокаре за деца со дијабетес мелитус тип 1, тие исто така се надеваа дека ќе спроведат стандардизирано образование и третман на децата преку добротворни активности како што е Xiangya Kangle Camp за да се осигурат дека повеќе деца можат да растат здраво и среќно. Благодарение на промовирањето на WIT120, овие прекрасни деца можат да бидат исполнети со надеж и светлина како здрави деца. Невините деца, бели ангели и доброволци на Синокаре читаа гласно Имам сон и сите на местото на настанот беа длабоко преместени.

ПРОФЕСОР Zу Hигуанг, познат доктор на XIANGYA HOSPITAL, ги сподели своите мисли за сеопфатното управување со дијабетскиот мелитус тип на 1

„Со напредокот на општеството и подобрувањето на медицинската нега, дијабетес мелитус тип 1 доби се повеќе и повеќе внимание од општеството и медицинските работници, но сепак е далеку од доволно. На физичкото и менталното здравје на децата им треба повеќе внимание и помош од сите сфери на животот. Еве, се надевам дека заедницата и компаниите се загрижени за дијабетес мелитус тип 1 и новото патување во развој на медицинската технологија и напредокот и пренесувањето на neverубовта никогаш не треба да запре! “Кога сподели сеопфатно управување со дијабетес мелитус тип 1, апелираше професорот ouоу ouигуанг.

СИНОЦАР ДИЈАБЕТИ ДОСТАВНИОТ ФОНДАЦИЈА ДОНЕСЕ ДА КАМПА XЕ КАНГЛА КАНГЛ

WIT120 го прави животот убав, а добротворноста го прави светот подобро место. Тоа е и очекување и исто така цел што треба да ја искористиме loveубовта за да истакнеме убав план за животот за да можеме среќата да биде секогаш со нас. Оваа сесија на Сеопфатното здравје заврши придружена со пријатна церемонија за донирање. Добротворната фондација за дијабетес Синокаре донираше на кампот „Кангл Кангл“, која им дава грижа на дијабетичарите со дијабетес мелитус тип 1. Претставниците на компаниите учеснички, вклучително и Синокаре АД, заеднички ги понудија своите најдобри желби и се надеваа дека здравиот јавен сервис, како што е Кангл Камп, ќе стане подобар и подобар. Тие се надеваа дека „Медицина + добротворна организација“ може да добие поголемо внимание од луѓето, а луѓето од сите сфери на животот, заедно со другите учесници, ќе се вклучат во овие активности од јавен интерес.