EN
сите категории
EN

компанијата Вести

Синокаре присуствуваше на 2018 Middle Medlab East во Дубаи

Време:-2019 08 16- Посети: 16

Со цел да се унапреди економската и трговската соработка и техничката размена помеѓу медицинската заедница на Кина и глобалната индустрија и да се разбере трендот на развој на меѓународната медицинска индустрија, Синокаре го направи своето деби во МЕДЛАБ Среден исток 2018 (скратено како МЕДЛАБ), кое се одржува во Дубаи, Арабија, носат низа производи, вклучувајќи мерачи на глукоза во крвта, диета за исхрана и производи за нега на кожата и производи за откривање мулти-индекс на хронични заболувања.

Блискиот исток Медлаб првично беше важен дел од арапското здравство, но се одржуваше независно од 2017. МЕДЛАБ Блискиот исток 2018, како најголема професионална платформа во областа на медицинската лабораториска опрема и опрема за инспекција на Блискиот исток, па дури и во светот, привлече повеќе од 600 компании од целиот свет за прикажување на најновите производи и најсовремени производи -арт технологии на индустријата во изложбата. Покрај тоа, таа привлече повеќе од 25,000 професионални посетители од 129 земји и региони низ целиот свет да се приклучат на изложбата. Поради постојаниот раст на побарувачката на пазарот за медицинска опрема на Блискиот исток и постојаното подобрување на медицинските услуги, многу светски познати даватели на медицинска опрема се собраа во Дубаи да учествуваат на оваа изложба.

Синокаре, која изложува четири последователни сесии, донесе многу мерачи на гликоза во крвта и мулти-индекс производи за откривање на хронични заболувања за гостите на оваа изложба. Trividia Health Inc. и ПТС, кои се две американски компании и соодветно ги набавија Синокаре во јануари и јули на 2016, исто така, ги изложија нивните одлични производи --- Производи за нега и кожа на кожата „nенруи“, производи за нега и кожа на кожата „henенруи“, серии „Зенруи“, мерачи на гликоза во крвта, A1CNow , и CardioChek® П · А. Меѓу нив, A1CNow + рачниот гликозилиран хемоглобин анализатор треба само малку крв на прстот (5μL) за да ја тестира вредноста на HbA1c и резултатите може да се добијат во рок од 5 минути, што е поефикасно од лабораторискиот преглед, привлекувајќи многу гости за консултација.

THEвездените производи на ТРИВИДИЈА ЗДРАВЈЕ ИНД, И ПТС ДОГОВОРНИ ВО ОВОЈ ИЗЛОБА

На прашањето зошто A1CNow е толку популарен, персоналот на Меѓународниот оддел на Синокаре објасни дека: „Овој производ е мал и преносен и може да се користи во многу делови. Лесно е да се работи и потребна е само едноставна обука за да научите како да работат. Затоа, гостите се многу заинтересирани за тоа. Може да се користи во секое време и на кое било место, што е погодно. ”

СЕРИИТЕ НА ПРОИЗВОДИТЕ НА СИНОКАР привлекоа многубројни НАУНИ

Исто така, на оваа изложба се прикажани серии мерачи на гликоза во крвта во Синокар, кои вклучуваат Безбедно-Accu, Безбедно-Accu2, Безбедно AQ паметно, Безбедно AQ глас, злато-Accu, злато AQ, EA-12 и D'nurse. Со прекрасната функција на „истовремено мерење на гликоза во крвта и урична киселина со една колекција на крв“, производите за откривање на двојно индекс на Синокаре, ЕА-12 тестовите за гликоза во крвта и тестот на урична киселина беше исто така еден од најважните страни на изложбата.

Иако има огромна количина на дијабетичари во Кина, Саудиска Арабија на Блискиот исток поседува најголема зачестеност на дијабетес, што е исто така една од причините зошто гликетираниот детектор на хемоглобин на Синокаре и производите за откривање на двојно индекс се многу популарни кај гостите на изложбата . Министерството за здравство на Саудиска Арабија соработуваше со Институтот за здравствени метрика и евалуација на Универзитетот во Вашингтон за да спроведе истражување за преваленцата на дијабетес во Саудиска Арабија. Резултатот од истражувањето покажа дека преваленцата на дијабетес кај граѓаните е околу 13.4%. Главните причини за зголемената инциденца на дијабетес во Саудиска Арабија се промените во животниот стил, зголемувањето на стапката на дебелина и недостаток на вежбање. И ако дијабетесот не се лекува ефикасно, најверојатно ќе се појават низа компликации. Релевантни податоци покажаа дека стапката на смртност на дијабетес е поголема од вкупната стапка на смртност на СИДА, туберкулоза и маларија.

СИНОЦАРНИ СЕМАЈНИЧКИ ЧЛЕНОВИ ПОСЕТУВААТ ОВОЈ ИЗЛОБА

Како најголем трговски центар и центар за дистрибуција на транзитни производи на Блискиот исток, Дубаи има одлична географска локација и широко радијативно пазар. Затоа, таа се нарекува „најголемата слободна зона во светот“ и „Хонгконг на Блискиот исток“. Неодамна, со брзиот развој на населението на Блискиот исток, побарувачката за медицинска опрема, лекови и медицински услуги постепено расте. Соочувајќи се со огромните медицински потреби, Владата на Саудиска Арабија активно гради инфраструктура и го охрабрува приватниот капитал да влезе на пазарот на медицински услуги. Врз основа на релевантни статистички податоци, во последниве години, износот на извоз на производи за медицинска опрема на Блискиот исток на нашата земја секогаш се одржуваше помеѓу 20 милиони и 30 милиони американски долари секоја година. Според извештаите на странските медиуми, вкупната големина на пазарот на медицинска опрема на Блискиот исток ја надминала 10 милијарди долари.