EN
сите категории
EN

Вести

Водечка церемонија на проектот за индустриски парк Sinocare iPOCT

Време:-2021 02 22- Посети: 179

Во јануари 2021 година, на местото на проектот се одржа церемонијата на започнување на купиштата основа на проектот Синокаре iPOCT индустриски парк. Проектот е специјален индустриски парк iPOCT изграден од Синокер со инвестиција од 1 милијарда јени. Планирано е да се подели на три модули, имено производствената база iCARE, производствената база AGEscan и производствената база CGM. По завршувањето на проектот, тој ќе го реализира големото производство на iCARE и iCGMS, новите производи развиени од Sinocare ширум светот и ќе обезбеди поопсежни решенија за превенција и лекување на хронични болести.

Водечка церемонија на проектот за индустриски парк Sinocare iPOCT

Од 2016 година, Sinocare започна глобален распоред на деловни активности, учествуваше во аквизиција на Trividia Health Inc и PTS во САД и активно го прошири бизнисот со тестирање на POCT, како што се липидите во крвта и гликолизиран хемоглобин. И преку заедничката иновација на истражување и развој дома и во странство и интеграцијата на глобалните мрежни маркетинг, влезе во водечкиот камп на глобални компании за мерење на гликоза во крвта.

Новопочнатиот проект за индустриски парк Синокер iPOCT ќе биде изграден во три фази, со проценет период на изградба од пет години. По завршувањето, се проценува дека годишната вредност на производството ќе достигне 3 милијарди, даночниот придонес ќе се зголеми за повеќе од 200 милиони и ќе се отворат скоро 2,000 работни места. Иако помага да се зајакне сеопфатната јачина на Sinocare, тој исто така внесува поттик за раст на синџирот на биомедицина и здравствена индустрија во високо-технолошката зона Чангша.