EN
сите категории
EN

Вести

Добредојдовте амбасадор на Уганда во Кина во посета на Синокер

Време:-2021 06 10- Посети: 54

На 7 јуни, Криспус Кијонга, амбасадор на Уганда во Кина, Алис Кијонга, сопруга на амбасадорот на Уганда во Кина и Вилберфорс, заменик-шеф на амбасадата на Уганда во Кина · Вилберфорс Мугиша и Филип Канјунзи, прв секретар на амбасадата на Уганда во Кина, го посети Синокер. Ксиниј Ли, асистент на претседателот на Синокер и Алвин Ксианг, директор на меѓународниот оддел за продажба на Синокер, учествуваа во приемот и водеа детални дискусии за деловните услови во странство.

Амбасадорот на Уганда и неговата придружба ја посетија изложбениот салон на Синокер и детално дознаа за историјата на развојот на Синокер и серијата производи. Меѓу нив, производите на двете американски компании во кои Синокер учествуваше во аквизицијата во 2016 година го привлекоа вниманието на амбасадорот на Уганда поради нивните најпродавани производи во странство.

На последователната средба за размена, Алвин го претстави амбасадорот на Уганда во делегацијата на тековната глобална визија за развој и развој на Синокер, како и деловната состојба во странство во Африка. За време на периодот, амбасадорот Криспус Кијонга беше многу загрижен за деловниот напредок на Синокер во Уганда и имаше длабоко разбирање за ова, особено употребата на производи за гликоза во крвта во локалното подрачје.

Алвин

Тој спомена дека нивото на образование на локалните пациенти со дијабетес во Уганда е релативно ниско, и потребни се напори на двете страни за да се подобри нивото на образование за дијабетес. Исто така, се надеваме дека Sinocare ќе им обезбеди на локалните корисници практични и ефективни производи за да им помогне на локалните пациенти со дијабетес да го следат и управуваат со шеќерот во крвта. Во врска со ова, по консултациите меѓу двете страни, тие се согласија да организираат бесплатни активности за тестирање на гликоза во крвта и едукација за дијабетес во Уганда преку координација на ниво на влада.

амбасадор

За време на размената, двете страни разговараа за сè уште тешката епидемија на пневмонија во круна во странство. Откако дозна дека Синокер лансираше нови производи за тестирање на антитела на круната и антигени, амбасадорот Криспус Кијонга рече дека ќе продолжи да внимава на Уганда. Локалните потреби за тестирање COVID-19, како што е соодветно, воведуваат производи за брзо и ефикасно тестирање.

групна фотографија