EN
сите категории
EN

Профил на компанијата

Синокаре има 17 годишно искуство во BGM индустријата од нејзиното основање во 2002, таа е најголема компанија за производство на BGM во Азија и првата котирана компанија за мерење гликоза во крвта во Кина, посветувајќи се на иновацијата на технологијата за биосензор, развој, производство и маркетинг на производи за тестирање на брза дијагностика. Во 2016, по успешно стекнување на Nipro дијагностички Inc. (сега преименувана како Тридијадија Здравје АД) И ПТС Дијагностика АД Синокаре стана најголемиот светски производител на мерачи на глукоза во крвта No.5 во светот и една од водечките компании во POCT индустријата во светот.

МИСИЈА

Со обезбедување на високо квалитетни производи и услуги за лица со дијабетес и други хронични заболувања, за да им помогне да го подобрат нивниот квалитет на живот.

ВИЗИЈА

Водечки експерт за управување со дијабетес во Кина и експерт за БГМ во светот.

ГРИА ЗА LOУБОВ

Наградена „Награда за 2018 Кина за најдобри работодавачи во Кина“

ПРОФЕСИОНАЛНА СЕРТИФИКАЦИЈА

Доби сертификат за регистрација на медицински уред и одобрување за производство во 2004. Помина ISO: 13485 на ЕУ TUV и доби CE сертификат во 2007.

ГЛОБАЛНО ПРЕПОЗНАВА

Наведен од Форбс како една од азиската компанија 200 „Најдобро под милијарда“ во 2015 како најголем производствен производ на БГМС во Азија.

СВЕТСКО ПОВЕЕ

Стекнато шесто светско претпријатие за мерење гликоза во крвта во светот. Влезе во водечкиот камп на BGMS во светот.

ЛИДЕР ВО ИНДУСТРИЈАТА

Фабриката за производство на производство на биосензор Синокар Лу долина сместена во Националната високо-технолошка развојна зона Чангша е лансирана во 2013. Со околу 66,000 m2 бруто област, нашата фабрика станува најголемата база на производство за контрола на гликозата во крвта (BGMS) во Азија.

Нашиот бизнис опфаќа 135 земји и региони во светот.

Повеќе од 63% OTC удел и 130,000 аптеки во Кина.

Нашите производи вклучуваат гликоза во крвта, липиди во крвта, кетон во крвта, гликозилиран хемоглобин (HbA1c), урична киселина и други показатели за дијабетес.

Заложба за извонредност

Како еден од демонстрационите проекти на Националната програма за високо-технолошка индустрија за биомедицинско инженерство, Синокаре неколку пати доби финансиска поддршка од Националниот фонд за иновации и го помина ISO: 13485 сертификација на системот за управување со квалитет и Европски сертификат за CE во 2007.

Експерт за управување со Дијабетите

Во последните 15 години, нашите точни, достапни и едноставни системи за мониторирање на гликоза во крвта се добро примени од сите сегменти на клиенти низ Кина, со повеќе од 50% од популацијата за само-мониторирање на дијабетес, кои користат производи Sinocare. Со гордост можеме да тврдиме дека успешно го едуциравме и промовиравме само-следењето на гликозата во крвта за луѓе со дијабетес во Кина.

Сепак, поседувањето на систем за следење на гликоза во крвта е само првиот чекор. За да се постигне целта за ефикасно контролирање на нивото на гликоза во крвта, луѓето со дијабетес треба да научат како да ја тестираат гликозата во крвта, кога да тестираат, колку често да се тестираат и што да прават со податоците. Покрај тоа, како исхраната и вежбањето влијаат на индивидуалното ниво на гликоза во крвта, треба да се смета и како дел од равенката. Да им помогнеме на луѓето со дијабетес да ги разберат сите важни аспекти на управување со дијабетес целосно во согласност со нашата цел, „Од промотор за мерење на гликоза во крвта до експерт за управување со дијабетес“.

Оваа цел ги мотивира сите во Синокаре: испорачавме системи за мониторирање на гликоза во крвта со понапредни технологии, развивме мулти-аналитички анализатори за да обезбедиме повеќе информации за дијабетес, развивме платформа за управување со болнички дијабети за затворање јамка помеѓу лекарите, пациентите, диететичарите и едукатори за дијабетес. На крајот на краиштата, ние ќе формираме еко-систем за управување со дијабетес и ќе обезбедиме решение за подобрување на квалитетот на животот на луѓето со дијабетес, за поедноставување на интеракциите помеѓу давателите на здравствени услуги и пациентите и подобрување на здравствената економија за нашето општество.