EN
Të gjitha kategoritë
EN

Kompleti i reagentit FRCRP / SAA (Proteina C-Reaktive / Amiloidi Serum A)

Lehtë në funksionim, plotësisht automatik

Nuk ka nevojë për funksionim/kalibrim profesional


Përmbledhje

[email mbrojtur] Kompleti i reagentëve të FRCRP/SAA (Proteina C-Reaktive/Amiloid A i Serumit A) synon të përcaktojë në mënyrë sasiore përqendrimin e proteinës C-reaktive dhe Amiloidit A të serumit në serumin e njeriut. Klinikisht, të dy treguesit përdoren kryesisht si shënues inflamatorë.

 

Përdorimi i caktuar

CRP është një proteinë (faza akute) në gjak e cila rritet me shpejtësi kur organizmi është i infektuar ose kur indet dëmtohen. Aktivizon komplementin dhe intensifikon gëlltitjen e fagociteve, duke pastruar mikroorganizmin patogjen pushtues dhe histiocitin që është i dëmtuar, nekrotik ose apoptotik. Kur përdoret si një tregues shumë i ndjeshëm i përgjigjes në fazën akute, niveli i CRP në gjak përjeton një rritje të shpejtë dhe të konsiderueshme dhe mund të arrijë deri në 2000 herë normale në kushtet e infarktit akut të miokardit, plagës, infeksionit, inflamacionit, operacionit dhe infiltrimit të tumorit. . Matja e CRP ndihmon në përcjelljen e rrjedhës së sëmundjes kur kombinohet me historinë klinike.

Ngjashëm me CRP, SAA përdoret për të vlerësuar procesin e përgjigjes së fazës akute. MSA është një tregues i ndjeshëm, përqendrimi i të cilit fillon të rritet brenda rreth 8 orësh pas përgjigjes inflamatore. Duhet më pak kohë që niveli i MSA-së të rritet dhe të tejkalojë diapazonin e referencës sesa CRP. Për njerëzit normalë, kufiri i sipërm i intervalit të referencës është 10 herë i vlerës mesatare në CRP, ndërsa vetëm 5 herë në MSA. Ngritja e SAA është më e zakonshme sesa rritja e CRP për infeksione të lehta, siç është infeksioni me virus. Për sëmundjet infektive, rritja e vlerës së SAA është më e madhe se rritja e vlerës së CRP, që do të thotë se zbulimi i SAA ndihmon më shumë në identifikimin e përgjigjeve relativisht "normale" dhe të lehta të fazës akute. Zakonisht, rreth 2/3 e të sëmurëve nga ftohja përjetojnë një rritje të SAA, ndërsa jo më shumë se 1/2 e tyre përjetojnë një rritje të CRP.


Features produktit

Gama më e gjerë matëse

Sistemi i reagimit të fazës së lëngshme, duke përdorur metodologjinë e imunoturbidimetrisë latex çon në rezultat të saktë

Rezultati i disponueshëm në 9 minuta

Me kosto efektive pa materiale harxhuese shtesë dhe nuk kërkohet mirëmbajtje e përditshme

Lehtë për t'u përdorur, plotësisht automatike, nuk ka nevojë për funksionim/kalibrim profesional


Specifikim

Test Item

FR CRP/SAA

mostër

Gjaku i serumit

Koha e reagimit

9 minuta

Gama e matjes

FRCRP: 0.5~320 mg/L

MSA: 5~200 mg/L

Kualifikim

CENa Kontaktoni