EN
Të gjitha kategoritë
EN

PT APTT TT FIB - Paket e Reagentit të Shpejtë të Koagulimit

Lehtë në punë, plotësisht automatike

Nuk ka nevojë për operacion profesional / kalibrim


Përmbledhje

[email mbrojtur] Paketa e Reagentit APTT / PT / TT / FIB synon të masë kohën e pjesshme të aktivizuar të tromboplastinës (APTT), kohën e protrombinës (PT), kohën e trombinës (TT) dhe përcaktimin sasior të fibrinogjenit (FIB).

Klinikisht, përdoret kryesisht për të kontrolluar mangësitë e brendshme dhe të jashtme të sistemit të koagulimit, për të pasqyruar anomalinë e përmbajtjes ose strukturës së fibrinogjenit plazmatik dhe anomalinë në sistemin fibrinolitik. Mund të përdoret gjithashtu për diagnozën ndihmëse të koagulimit intravaskular të shpërndarë dhe fibrinolizës primare, të monitorojë trajtimin oral antikoagulant, terapinë antikoagulante të heparinës dhe terapinë trombolitike.


Përdorimi i caktuar

Koha e pjesshme e aktivizuar e tromboplastinës (APTT) është një test i depistimit për zbulimin e faktorëve të brendshëm të koagulimit. Mund të përdoret për të zbuluar mangësitë në faktorët e trashëguar ose të fituar (VIII, IX ose XI) ose për të zbuluar praninë e frenuesve të tij përkatës. APTT mund të përdoret gjithashtu për të provuar mungesën e koagulimit XII, prokallikrein dhe kallikrein me peshë të lartë molekulare. APTT është masa e preferuar për monitorimin e heparinës së pjesshme.

Klinikisht, koha e protrombinës (PT) përdoret kryesisht për të kontrolluar mangësitë e jashtme të sistemit të koagulimit dhe për të monitoruar trajtimin oral antikoagulant. Me PT ​​të zgjatur, mund të jenë të trashëguara  mungesat e faktorit II, V, VII, X dhe hipofibrinemia (ose afibrinogjenemia); Mungesa e faktorit të fituar të koagulimit gjendet në DIC, hiperaktivitetin primar fibrinolitik, verdhëzën obstruktive dhe  mungesa e vitaminës K; me PT të shkurtuar, mund të ketë faktor të trashëguar të tepërt të faktorit V, kontraceptivë oralë, hiperkoagulueshmëri dhe sëmundje trombotike.

Koha e trombinës (TT) është një test depistimi për të hyrë në aftësinë e fibrinogjenit plazmatik për t’u shndërruar në fibrinogjen. Me TT të zgjatur, mund të ketë heparin të rritur, ekzistencë të antikoagulantëve të shumëfishtë të heparinës, siç janë hepatopatia, sëmundjet renale, etj; hipofibrinemi (ose afibrinogjenemi), frinogenemi anormale, rritje e FDP, të tilla si DIC, fibrinoliza primare, etj. Me TT të shkurtuar, mund të ketë mpiksje të vogël gjaku ose Ca + në mostrën e gjakut.

Fibrinogjeni i ngritur (FIB) zakonisht gjendet në gjak shumë të mpiksur, i cili vërehet në pacientët me diabet me sëmundje vaskulare, ose pacientë me infarkt akut të miokardit, sëmundje cerebrovaskulare dhe hipertension të shkaktuar nga shtatzënia, etj. Fibrinogjeni i reduktuar zakonisht gjendet në pacientët me DIC ( koagulopatia konsumuese ose fibrinoliza), sëmundja primare fibrinolitike, hepatiti serioz, cirroza hepatike, hipofibrinemia e trashëguar (ose afibrinogjenemia), etj.


Features produktit

Sistemi i reagimit të fazës së lëngët, duke përdorur metodologjinë e mpiksjes çojnë në rezultat të saktë

Rezultati i disponueshëm për 15 minuta

Fishek i mbushur paraprak dhe me një përdorim

Lehtë në punë, plotësisht automatike, nuk ka nevojë për funksionim profesional / kalibrim


Specifikim

Test Item

APTT / PT / TT / FIB

mostër

Gjak plazmatik

Koha e reagimit

15 minuta

Kualifikim

CENA KONTAKTONI