EN
Të gjitha kategoritë
EN

TC TG HDL-C LDL-C - Paket e Reagjentit të Shpejtë të Lipidit në Gjak

Lehtë në punë, plotësisht automatike

Nuk ka nevojë për operacion profesional / kalibrim


Përmbledhje

[email mbrojtur] Kompleti i reagentit të lipideve të gjakut (TC / TG ​​/ HDL-C / LDL-C) ka për qëllim të përcaktojë në mënyrë sasiore katër lloje të lipideve në gjak (kolesteroli i përgjithshëm TC, triglicerina TG, kolesteroli i lipoproteinës me densitet të lartë HDL-C, kolesteroli i lipoproteinës me dendësi të ulët LDL-C) në serumin njerëzor. Klinikisht, përdoret kryesisht si ndihmë në diagnostikimin e hiperkolesterolemisë, hipertrigliceridemisë, sëmundjes koronare të zemrës dhe aterosklerozës.


Përdorimi i caktuar

Kolesteroli total (TC) është një tregues i rëndësishëm biokimik klinik. Niveli i lartë i TC mund të çojë në aterosklerozë, trombozë cerebrale, diabet, sëmundje koronare të zemrës, sëmundje të mëlçisë dhe sistemit biliar, etj.

Triglicerina (TG) jo vetëm që është proporcionale me TC, shpejtësinë e yndyrës trupore dhe glukozën në gjak, por gjithashtu është e lidhur ngushtë me mbipesha. Niveli i lartë i TG mund të çojë në hiperlipidemi. Lartësia e TG lidhet me sëmundje të tilla si ateroskleroza. Kështu, zbulimi i TG ka një rëndësi të madhe në parandalimin dhe diagnostikimin e diabetit, nefropatisë, bllokimit të kanalit biliar dhe çrregullimeve të tjera endokrine në lidhje me metabolizmin e lipideve.

Kolesteroli me lipoproteinë me dendësi të lartë (HDL-C) ndihmon në rregullimin e procesit të transportit të kolesterolit të kundërt, anti-oksid, antitrombotik, anti-inflamator dhe ndikon në funksionin endotelial të enëve të gjakut, të cilat të gjitha paraqesin efekt pozitiv në parandalimin e sëmundjes koronare të zemrës. Si një tregues i rëndësishëm i monitorimit të nivelit të lipideve në gjak, HDL-C ka kuptim të veçantë në përzgjedhjen e ilaçeve dhe vlerësimin e prognozës të terapisë së sëmundjes koronare të zemrës dhe terapisë së aterosklerozës.

Kolesteroli i lipoproteinës me dendësi të ulët (LDL-C) njihet gjithashtu si faktor aterogjenik. LDL-C pasqyron nivelin e kolesterolit në lipoproteinë me dendësi të ulët, raporti më i lartë është mbi TC, rreziku më i lartë është të merrni aterosklerozë. Zbulimi i saktë i LDL-C është shumë i rëndësishëm në fazën e hershme të parandalimit, diagnostikimit, trajtimit dhe vëzhgimit të efektit kurues të sëmundjes koronare të zemrës. LDL-C është baza kryesore për udhëzimin e përdorimit të ilaçeve të pacientëve me hiperkolesterolemi.


Features produktit

Sistemi i reagimit të fazës së lëngët, duke përdorur metodologjinë enzimatike çon në rezultat të saktë

Rezultati i disponueshëm për 12 minuta

Fishek i mbushur paraprak dhe me një përdorim

Lehtë në punë, plotësisht automatike, nuk ka nevojë për funksionim profesional / kalibrim


Specifikim

Test Item

TC / TG ​​/ HDL-C / LDL-C

mostër

Gjaku i serumit

Koha e reagimit

12 minuta

Gama e Matjes

TC: 0.5 ~ 12.9 mmol / L

TG: 0.3 ~ 11.3 mmol / L

HDL-C: 0.2 ~ 3.9 mmol / L

LDL-C: 0.3 ~ 10 mmol / L

Kualifikim

CENA KONTAKTONI