EN
Të gjitha kategoritë
EN

Paket e provës së antitrupave SARS-CoV-2 IgM / IgG

Përmbledhje

Paket e provës së antitrupave SARS-CoV-2 IgM / IgG

(Metoda e Arit Koloidal)


Kompleti i testit të antitrupave SARS-CoV-2 IgM / IgG është për cilësinë zbulimi i antitrupave SARS-CoV-2 IgM / IgG në serumin e njeriut, plazma ose mostra e gjakut të plotë.


Sfond

Koronavirusi i ri i përket gjinisë β. COVID-19 është një sëmundje akute e frymëmarrjes infektive. Njerëzit në përgjithësi janë të ndjeshëm. Aktualisht, pacientët e infektuar nga koronavirusi i ri janë burimi kryesor i infeksionit; Njerëzit e infektuar asimptomatike mund të jenë gjithashtu një burim infektiv. Bazuar në hetimin aktual epidemiologjik, periudha e inkubacionit është 1 deri në 14 ditë, kryesisht 3 deri në 7 ditë. Manifestimet kryesore përfshijnë ethe, lodhje dhe kollë të thatë. Mbingarkesa e hundës, rrjedhja e hundës, dhimbja e fytit, mialgjia dhe diarrea gjenden në disa raste.


Features produktit

l  Zbulimi i shpejtë brenda 15-20 minutave

l  Zbulimi veçmas cilësor i antitrupave IgM / IgG

l  Operacion i thjeshtë pa pajisje

l  Rezultati vizual dhe interpretimi i lehtë


Specifikim

Interpretimi i Rezultateve


           virologji

 

Serologjia

Testimi viral (+)

Testimi viral (-)

IgM (-)

IgG (-)

Pacienti është në periudhën e dritares së testit serologjik të ri të koronavirusit, antitrupat specifikë në sistemin imunitar nuk janë prodhuar ende.

Pacienti ka të ngjarë të mos ketë pasur kurrë një infeksion COVID-19.

IgM (+)

IgG (-)

Pacienti aktualisht është në fazat e hershme të infeksionit të ri me koronavirus.

Ekziston një probabilitet i madh që infeksioni i ri i koronavirusit të jetë në fazën akute. Në këtë kohë, duhet të merret parasysh saktësia e rezultateve të testit të acidit nukleik dhe është e nevojshme të konfirmohet nëse pacienti ka lloje të tjera të sëmundjeve. Janë gjetur raste pozitive ose të dobëta pozitive të IgM në pacientët e shkaktuar nga faktori reumatoid.

IgM (-)

IgG (+)

Pacientët mund të jenë në fazat e mesme ose të përparuara të infeksionit të ri të koronavirusit ose infeksionit të përsëritur.

Pacientët mund të kenë një infeksion të mëparshëm, por tashmë janë rikuperuar ose virusi është pastruar nga trupi. IgG e prodhuar nga përgjigja imune ruhet për një kohë të gjatë dhe mund të zbulohet në mostrën e gjakut.

IgM (+)

IgG (+)

Pacienti është në fazën aktive të infeksionit viral, por trupi i njeriut ka zhvilluar imunitet ndaj koronavirusit të ri.

Pacienti kohët e fundit është infektuar me koronavirus të ri dhe trupi aktualisht është në fazën e rimëkëmbjes, por virusi është hequr nga trupi dhe antitrupi IgM nuk është ulur në kufirin e zbulimit; ose testi i acidit nukleik mund të ketë një rezultat të rremë negativ dhe pacienti në të vërtetë është në fazën e infeksionit aktiv.

 NA KONTAKTONI