EN
Të gjitha kategoritë
EN

Kompleti i testit të antitrupave SARS-CoV-2 IgM/IgG

Përmbledhje

Kompleti i testit të antitrupave SARS-CoV-2 IgM/IgG

(Metoda e arit koloidal)


Kompleti i testit të antitrupave SARS-CoV-2 IgM/IgG është për cilësinë zbulimi i antitrupave SARS-CoV-2 IgM/IgG në serumin e njeriut, mostra e plazmës ose e gjakut të plotë.


Sfond

Koronavirusi i ri i përket gjinisë β. COVID-19 është një sëmundje infektive akute e frymëmarrjes. Njerëzit janë përgjithësisht të ndjeshëm. Aktualisht, pacientët e infektuar nga koronavirusi i ri janë burimi kryesor i infeksionit; njerëzit e infektuar asimptomatikë mund të jenë gjithashtu një burim infektiv. Bazuar në hetimin aktual epidemiologjik, periudha e inkubacionit është 1 deri në 14 ditë, kryesisht 3 deri në 7 ditë. Manifestimet kryesore përfshijnë temperaturë, lodhje dhe kollë të thatë. Kongjestion i hundës, rrufë, dhimbje fyti, mialgji dhe diarre gjenden në disa raste.


Features produktit

l  Zbulim i shpejtë brenda 15-20 minutave

l  Zbulimi i veçantë cilësor i antitrupave IgM/IgG

l  Funksionim i thjeshtë pa pajisje

l  Rezultat vizual dhe interpretim i lehtë


Specifikim

Interpretimi i Rezultateve


           virologji

 

Serologjia

Testimi viral (+)

Testimi viral (-)

IgM (-)

IgG (-)

Pacienti është në periudhën dritare të testimit serologjik të koronavirusit të ri, antitrupa specifikë në sistemin imunitar ende nuk janë prodhuar.

Pacienti ka të ngjarë të mos ketë pasur kurrë një infeksion COVID-19.

IgM (+)

IgG (-)

Pacienti aktualisht është në fazat e hershme të infeksionit të ri me koronavirus.

Ekziston një probabilitet i madh që infeksioni i ri me koronavirus të jetë në fazën akute. Në këtë kohë, duhet të merret parasysh saktësia e rezultateve të testit të acidit nukleik dhe është e nevojshme të konfirmohet nëse pacienti ka lloje të tjera sëmundjesh. Janë gjetur raste pozitive ose të dobëta pozitive të IgM te pacientët të shkaktuara nga faktori reumatoid.

IgM (-)

IgG (+)

Pacientët mund të jenë në fazat e mesme ose të avancuara të infeksionit të ri të koronavirusit ose infeksionit të përsëritur.

Pacientët mund të kenë një infeksion të mëparshëm, por tashmë janë shëruar ose virusi është pastruar nga trupi. IgG e prodhuar nga përgjigja imune mbahet për një kohë të gjatë dhe mund të zbulohet në mostrën e gjakut.

IgM (+)

IgG (+)

Pacienti është në fazën aktive të infeksionit viral, por trupi i njeriut ka zhvilluar imunitet ndaj koronavirusit të ri.

Pacienti është infektuar së fundmi me koronavirusin e ri dhe trupi aktualisht është në fazën e rikuperimit, por virusi është hequr nga trupi dhe antitrupi IgM nuk është ulur në kufirin e zbulimit; ose testi i acidit nukleik mund të ketë një rezultat fals negativ dhe pacienti është në fakt në fazën e infeksionit aktiv.

 Kontaktoni