EN
Të gjitha kategoritë
EN

D-Bil TP ALP GGT - Çelës i Reagentit të Shpejtë të Funksionit të Mëlçisë

Lehtë në funksionim, plotësisht automatik

Nuk ka nevojë për funksionim/kalibrim profesional


Përmbledhje

iCARE-2100@ The Direct Bilirubin/Total Protein/Alkaline Phosphatase/Glutamyl Transferase Reagent Kit is intended to quantitatively determine the concentration of direct bilirubin (DB) and total protein (TP), and the activity  of  bazik  fosfataza (ALP) dhe γ-glutamil transferaza (GGT) në serumin e njeriut.


Përdorimi i caktuar

DB, i njohur gjithashtu si bilirubina e konjuguar, prodhohet kur bilirubina indirekte shkon në mëlçi dhe kombinohet me acidin glukuronik nën efektin e glukuronil transferazës. DB e ngritur tregon se ka vështirësi që bilirubina të ekskretohet përmes traktit biliar pas daljes nga mëlçia.

Klinikisht, TP e ngritur dhe TP e ulur janë të dyja domethënëse. Përqendrimi i plazmës për shkak të humbjes së ujit, ose rritjes së prodhimit të proteinave në serum, mund të shkaktojë rritjen e përqendrimit të proteinës totale; ulja e proteinës totale mund të shkaktohet nga: hollimi i plazmës për shkak të rritjes së ujit, kequshqyerja ose rritja e konsumit, prodhimi më i vogël për shkak të dëmtimit të mëlçisë ose humbja e sasive të mëdha të proteinave plazmatike.

ALP ekziston në një shumëllojshmëri të indeve njerëzore në të gjithë trupin e njeriut. Matja e ALP përdoret kryesisht për diagnostikimin dhe monitorimin e sëmundjeve të mëlçisë, sëmundjeve të tëmthit dhe sëmundjeve të lidhura me kockat.

GGT në serum vjen kryesisht nga mëlçia. Është një tregues i ndjeshëm i sëmundjeve të mëlçisë, pasi GGT e lartë vihet re në sëmundjet e mëlçisë të shkaqeve të ndryshme.


Features produktit

Sistemi i reagimit të fazës së lëngshme, duke përdorur metodën e pikës fundore dhe metodologjinë e shkallës çon në rezultat të saktë

Rezultati i disponueshëm në 13 minuta

Fishekë e pavarur dhe një përdorimshe

Lehtë për t'u përdorur, plotësisht automatike, nuk ka nevojë për funksionim/kalibrim profesional

4


Specifikim

Test Item

DB/TP/ALP/GGT

mostër

Gjaku i serumit

Koha e reagimit

13 minuta

Gama e matjes

DB: 1.0~260 μmol/L

TP: 3.0~120 g/L

ALP: 25~750 U/L

GGT: 10~450 U/L

Kualifikim

CEKontaktoni