EN
sadaya Kategori
EN

5 tips pikeun penderita diabetes dina panyawat Virus

Waktos: 2020-03-01 hits: 196

Tanggal 22 Pébruari, Komisi Kaséhatan Nasional parantos ngarobih nami resmi Inggris pikeun panyakit anu disababkeun ku novel coronavirus janten virus, nyoko kana judul anu diciptakeun ku Organisasi Kaséhatan Dunya.

 

Sanaos wabah epidemi parantos langkung ti 3 bulan, masih dina kendali saatos pikeun ngabendung panyebaranana, khususna, kasus inféksi ningkat di nagara-nagara sanés, sapertos Jepang, Koréa Kidul, Iran, jsb.

 

Diantara maot anu dilaporkeun ku komisi kaséhatan nasional, mendakan yén kalobaannana mangrupikeun pasién anu langkung panyakit kronis, kalebet diabetes. Kusabab penderita diabetes dina kaayaan hiperglikemia pikeun waktos anu lami, tekanan osmotik plasma ningkat, fagositosis sél getih bodas parantos dipeungpeuk, sareng sistem imunitas awak turun, anu janten alesan kunaon penderita diabetes rentan ka virus inféksi.

 

Handap naséhat nyaéta pikeun penderita diabetes tetep kaséhatan anu saé handapeun epidemi sareng karantina.

1.       Obat anu cekap paling penting, sapertos ubar, strip uji glukosa getih, jarum insulin, sareng sajabana.

Dina wabah, dina raraga ngirangan résiko inféksi kunjungan rumah sakit sareng ngajauhan balaréa, seueur pasién tiasa sacara pasif diteruskeun pangobatanana, anu tiasa ningkatkeun résiko nyababkeun ketoacidosis diabetik sareng komplikasi akut sanés. Pangobatan teratur mangrupikeun prasyarat pikeun ngajaga tingkat glukosa dina kontrol, sareng tingkat glukosa getih anu stabil ngabantosan awak ngalawan virus.

Disarankeun yén penderita diabetes kedah disiapkeun pikeun 2-4 minggu pangobatan, pikeun mastikeun pangobatan sareng deteksi anu teras-terasan.


2.       Ngawaskeun glukosa getih dina waktos pikeun mastikeun tingkat glukosa getih jangka panjang sareng stabil dina kontrol dina kisaran target mangrupikeun prioritas utama pikeun penderita diabetes, sareng sacara rutin uji glukosa getih di bumi penting pisan.

Upami tingkat glukosa getih terkendali, uji FPG sareng 2hPG sahenteuna 1-2 dinten per minggu diperyogikeun. Upami tingkat glukosa getih rada teu terkendali, disarankeun pikeun ngawas unggal dinten, ogé kedah ngaluyukeun tuangeun sareng pangobatan, sareng ngantepkeun glukosa darah balik ka "tenang" gancang-gancang.

Salaku tambahan kana pangukuran, aranjeunna ogé kedah ngarekam atanapi motrét hasil uji glukosa getihna. Aranjeunna kedah aktip ngajaga dokter ngeunaan beja ngeunaan glukosa getihna liwat telepon atanapi pesen téks nalika aranjeunna henteu tiasa kaluar. Aranjeunna henteu kedah ngémutan ayunan glukosa getih atanapi konsultasi sareng jalma tanpa kualifikasi profesional.


3.       Ngalakukeun padamelan anu saé pikeun disinféksi di bumi pikeun milih barang anu leres. Virus peka sinar ultraviolét sareng panas, 56 derajat Celsius 30 menit, étil éter, 75% étanol, ngandung disinféktan klorin, asam peroxyacetic sareng kloroform sareng pelarut lipid anu épéktip tiasa ngancurkeun virus hirup, nanging, klorheksidin henteu efektif tiasa ngancurkeun kahirupan virus.


4.       Ngalawan ngalawan virus, cara anu paling épéktip nyaéta motong sumber inféksi sareng ngaminimalkeun waktos ti bumi. Nalika anjeun kedah kaluar kedah émut ngagem topéng sareng ngalakukeun pembasmian panyakit saatos di bumi, nyegah virus inféksi, ngalaksanakeun panyalindungan diri, ngumbah langkung seueur.


5.       Nengetan tetep nutrisi sareng diet anu séhat, teras olahraga sareng hindarkeun dumuk salami waktos anu lami. Olahraga ogé mangrupikeun hal anu penting pikeun ngajaga glukosa dina kadali, ningkatkeun sensitipitas insulin, sareng ngabantosan ngalengkepan metabolisme glukosa sareng karbohidrat sanés. Pasien penderita diabetes yuswa tengah sareng manula tiasa jalan-jalan turun di unggal rohangan di bumi, tahan 15 dugi 30 menit. Ngerjakeun padamelan bumi atanapi ulin sareng murangkalih dugi ka mimiti ngesang ogé ideu anu saé.

 

Éta henteu diragukeun dukungan anu pangsaéna pikeun médis garis kahiji pikeun ngalakukeun padamelan anu saé dina ngalakukeun pangawasan glukosa getih di bumi, nungkulan wabah radang paru-paru sacara ilmiah, ngirangan jumlah kunjungan médis, sareng tepat waktos ngaidentipikasi gejala résiko tinggi sareng kabutuhan mendesih pikeun médis. pangubaran.

 

Salami urang sadayana nyandak usaha anu utuh pikeun ngandung wabah coronavirus novél sareng nunjukkeun sikep anu positip sareng tanggung jawab, urang bakal meunang perang ngalawan virus éta.