EN
sadaya Kategori
EN

Penderita diabetes rentan ka inféksi Virus novél

Waktos: 2020-02-20 hits: 145

Kusabab akhir Dec, 2019, radang paru-paru parah epidemiology kanyahoan pecah di Wuhan. Dina Jan, 2020, anu nyababkeun radang paru-paru ditangtukeun janten coronavirus novél. Kasus anu leres-leres dikonfirmasi di daratan Cina parantos ngahontal 74,282 dina akhir 19 Pébruari, sareng diantarana, 14,770 pasién parantos kapok.


Cina parantos ningkatkeun upaya pikeun ngabantosan panyebaran novél coronavirus. Seueur panilitian novél coronavirus parantos di anggo dina waktos anu sami. Numutkeun ka jurnal Cina Epidemiology dilaporkeun, ku 11 Pébruari, tina 44,672 kasus anu dikonfirmasi, 10.5% pikeun penderita panyakit kardiovaskular, diabetes (7.3%), hipertensi (6.0%).


Tingkat glukosa getih turun naek ageung tiasa ngaleuleuskeun pertahanan sistim imun diabetik sapertos ngirangan jumlah sél CD3 + T, henteu saimbang babandingan sél CD4 + / CD8 + T, ngirangan aktivitas sél NKT. Pitunjuk ngeunaan pencegahan vaksin sareng pangobatan influenza musiman anu dikaluarkeun ku Komite Penasihat CDC (Amérika) ngeunaan Praktek Imunisasi (2013-2014) nunjukkeun yén jalma anu ngagaduhan panyakit métabolik (diabetes) aya résiko tinggi pikeun epidemi. Pitunjuk sateuacanna pikeun diagnosis sareng pangobatan épidemik anu dikaluarkeun ku Komisi Kaséhatan Nasional (édisi 2011) nunjukkeun yén pasién anu ngagaduhan panyakit kronis langkung condong ngembangkeun kasus parah saatos inféksi sareng influenza.


Kusabab kitu, penderita diabetes rentan ka inféksi coronavirus anyar.


Virus ieu tiasa nyababkeun ruksakna awét dina awak manusa, sareng penderita diabetes, sareng inféksi wabah, tiasa nyababkeun hyperglycemia anu teu kaendahan, anu salajengna ngageuri inféksi, ngajantenkeun lingkaran setan akhirna.


Anu parah, hypoglycemia ogé komik diabetes anu berpotensi serius. Upami cilaka hiperglikemia diitung dina sababaraha taun, cilaka hipoglikemia kedah dipertanggungjawabkeun dina sababaraha menit.


Dina raraga nyumponan kabutuhan pencegahan wabah, penderita diabetik kedah cicing di bumi pikeun waktos anu lami, kagiatan di luar imah turun sacara sakedik, malahan sareng diét anu henteu teratur. Parobihan ieu tiasa ningkatkeun turun naek tingkat glukosa darah.


Pikeun pasién T2DM, khususna penderita anu langkung lami (langkung ti 70 taun), hypoglycemia sok dibarengan ku turun naek glukosa getih anu ageung, sareng ningkatna turun naek glukosa getih ogé tiasa ngakibatkeun hipoglikemik asimtomatik, hypoglycemia parah sareng hypoglycemia nokturnal.


Ku alatan éta, titik konci manajemén diabetes nalika épidemi coronavirus anyar nyaéta pikeun nguatkeun pendidikan penderita diabetes, ngalakukeun padamelan anu saé pikeun nyalindung diri di bumi, ngirangan résiko inféksi dugi ka mungkin, sareng ngatur tingkat glukosa getih kalayan saé , cicing diét anu séhat sareng waktos bobo / waktos naék.


Ngawatesan gerakan jalma, nyingkahan kontak anu caket sareng jalma anu teu dikenal, ngumbah leungeun / ngagem masker dina frékuénsi luhur tiasa ngabantosan épidem kalayan épéktip.