EN
sadaya Kategori
EN

NGAGUNAKEUN DIPIKSA pikeun Tés Virus IgM-IgG ANTIBODY TEST

Waktos: 2020-06-01 hits: 284

Survisi sélologis tiasa ngabantosan panilitian tina panyebaran lumangsung sareng penilaian retrospéktif ngeunaan tingkat serangan atanapi tingkat wabah. Dina kasus dimana uji coba viral négatip sareng aya tautan épidemiologis anu kuat virus inféksi, sampel sérum anu dipasangkeun (dina fase akut sareng konvénsi) tiasa ngadukung diagnosis pas tés serologi anu disahkeun aya. Sampel sérum tiasa disimpen kanggo tujuan ieu.


Tés sélologi ngadeteksi ayana antibodi dina getih nalika awak ngarespon kana inféksi khusus, sapertos virus. Kalayan kecap séjén, tés ngadeteksi réspon imunitas awak kana inféksi anu disababkeun ku virus tibatan ngadeteksi virus éta nyalira. Dina dinten awal inféksi nalika réspon imunitas awak masih ngawangun, antibodi henteu tiasa dideteksi. Panilitian anyar nunjukkeun période inkubasi tina SARS-COV-2 bakal ampir 7-14 dinten, sareng antibodi tiasa dideteksi sakitar 14 dinten saatos mimiti. (sabab réspon imun dina awak manusa butuh sababaraha waktos pikeun ngahasilkeun antibodi spésifik, upami deteksi dilakukeun salami periode jandéla sateuacan produksi antibodi, panginten aya kasus négatip palsu).


 [1] Halaman 22, MEDRXIV Dipasang dina Maret 03,2020. htps: // doi. org / 10.1101 / 2020.03.02.20030189


Ieu ngawatesan efektivitas tés pikeun diagnosa virus, sareng ieu mangrupikeun salah sahiji alesan tés serologi henteu kedah dianggo salaku hiji-hijina dasar pikeun ngadiagnosa virus. Tés sérologi tiasa maénkeun peran pikeun ngalawan virus ku ngabantosan ahli Podomoro ngaidentipikasi individu parantos ngembangkeun réspon imun kana SARS-CoV-2. Salaku tambahan, hasil tés ieu tiasa ngabantosan dina nangtoskeun saha anu tiasa nyumbang bagian tina getihna anu disebatna convalescent plasma, anu tiasa dianggo salaku kamungkinan perlakuan pikeun jalma-jalma anu gering parah tina virus. Upami aya saratna, kasus anu disangka kedah diayak pikeun kombinasi virologi sareng uji sérologis,sareng ogé ngitung tomografi.