EN
sadaya Kategori
EN

Q&A pikeun Sinocare SARS-CoV-2 Antibody Test Strip

Waktos: 2020-05-08 hits: 194

1. Kumaha ngaidéntifikasi kasus anu dikonfirmasi?

Kasus panyangka ku salah sahiji buktos etiologis atanapi serologis ieu:

a. RT-PCR fluoresensi real-time nunjukkeun positip pikeun asam nukléon coronavirus énggal;

b. Urutan gén Viral pisan homolog pikeun terang coronavirus énggal

c. Virus NCP khusus IgM sareng IgG tiasa dideteksi dina sérum; Virg NCP khusus IgG nyaéta

tiasa dideteksi atanapi ngahontal titrasi sahenteuna kanaékan 4 kali lipatan nalika ngayakinkeun dibandingkeun sareng fase akut.

 

2. Naon hartosna upami kuring ngagaduhan hasil tés positip?

Upami anjeun gaduh hasil uji anu positip, kamungkinan anjeun bakal ngalaman virus. Kusabab kitu, kamungkinan ogé anjeun tiasa ditempatkeun dina isolasi pikeun nyebarkeun virus ka batur. Nanging, kusabab zat gangguan sumber anu teu dipikaterang, hasilna tés masih positip anu disebat palsu-positip. Panyedia kasihatan anjeun bakal damel sareng anjeun pikeun nangtoskeun kumaha pangsaéna pikeun miara anjeun dumasar kana hasil tés sasarengan faktor-faktor sanés riwayat médis anjeun, sareng gejala anjeun, kamungkinan paparan, sareng lokasi géografis tempat-tempat anu anjeun nembe ngumbara.

 

3. Naon hartosna upami kuring ngagaduhan hasil tés négatip?

Hasil tés négatip hartosna yén antibodi anu disababkeun ku virus henteu kapendak dina sampel anjeun. Kanggo virus, hasil uji négatip pikeun sampel anu dikumpulkeun sedengkeun jalma ngagaduhan gejala biasana hartosna éta virus henteu nyababkeun panyawat anjeun nembé.

Nanging, dimungkinkeun pikeun tés ieu masihan hasil négatip anu teu leres (palsu palsu) pikeun sababaraha urang anu ngagaduhan virus. Ieu ngandung harti yén anjeun kamungkinan masih tiasa gaduh virus sanaos tés na négatip. Upami ieu masalahna, panyadia kasehatan anjeun bakal ngémutan hasil tés sasarengan sareng sagala aspek sanés tina riwayat médis anjeun (sapertos gejala, kamungkinan paparan, sareng lokasi geografis tempat-tempat anu anjeun nembé ngumbara) dina mutuskeun kumaha miara anjeun. Penting pikeun anjeun damel sareng panyawat kasihatan anjeun pikeun ngabantosan anjeun ngartos léngkah-léngkah salajengna anu anjeun kedah laksanakeun.

 

4. Naha kuring kedah nganggo produk ieu?

Ayeuna, cara diagnostik anu paling sering dianggo nyaéta uji asam nukleat, tapi téknik ieu kabuktosan henteu tiasa mendakan sadaya operator virus, utamina nalika tés anu biasana dianggo sampel saluran pernapasan luhur. Pikeun kasus anu dikonfirmasi, sakapeung sababaraha tés sareng tés sareng sababaraha sampel diperyogikeun pikeun kéngingkeun hasil anu positip. Sareng aya kaayaan darajat tinggi pasién anu disangka moal tiasa kéngingkeun hasil anu positip kalayan uji asam nukléat. Aya opat alesan poténsial:

1) beban viral dina sampel saluran pernapasan luhur langkung handap tibatan dina conto saluran pernapasan handap di virus penderita

2) anu ngaleupaskeun viral viral pasien dina tahap anu béda dina inféksi bénten-bénten sareng rupa-rupa;

3) kumpulan spésimén swab kualitas luhur ngabutuhkeun tanaga kaséhatan anu terampil;

4) Réagen PCR tina sumber anu béda gaduh varian anu luhur.

Isu di luhur nuduhkeun tantangan anu serius pikeun penyediaan perawatan-dukungan hirup dina waktuna sareng pancegahan pencegahan. Ku alatan éta, deteksi sérologis perlu pisan.

 

Pentingna klinis spésifik sareng nilai deteksi serologis pikeun virus daérah ieu:

1) pikeun kasus anu disangka ti kantor dokter anu mimiti nganjang sareng kasus anu dikonfirmasi ku diagnosis klinis tapi tanpa uji coba asam nukléat viral, hasil positip antibodi tiasa dianggo salaku bantosan dina diagnosis virus;

2) pikeun kontak anu séhat kalayan hasil positip antibodi, éta kedah dianggap kamungkinan operator, manjangkeun periode pengamatan isolasi, ningkatkeun frékuénsi uji asam nukléat, ningkatkeun jinis sampel pikeun uji asam nukléat, sareng ngalaksanakeun panyelidikan kontak caket;

3) pasién anu diuji ku asam nukléat viral, hasilna positip antibodi sérum nunjukkeun yén réspon imun khusus parantos diinduksi dina awak, anu tiasa ngabantosan dokter pikeun nangtoskeun hubungan antara imunitas awak sareng perkembangan panyakit anu salajengna;

4) digunakeun pikeun penilaian kuantitatif tingkat antibodi sérum dina pasién ngayakinkeun, diantawisna plasma hédium titer anu luhur tiasa dianggo pikeun pengobatan pasién anu parah;

5) ngagabungkeun sareng uji coba asam nukléat viral pikeun ngaidentipikasi operator virus poténsial dina populasi konci, sapertos wisatawan di nagara wabah atanapi daérah, pamilon dina rapat atanapi acara penting, sareng jalma anu balik damel atanapi sakola. Ngasingkeun sareng ngawaskeun masarakat kalayan asam nukleat virus négatip tapi positip antibodi, dina raraga ngadeteksi poténsial virus inféksi dina waktosna, ngirangan résiko transmisi.