EN
sadaya Kategori
EN

SAA & CRP dilarapkeun ka skrining novel Virus pneumonia (NCP)

Waktos: 2020-02-12 hits: 200

Kusabab wabah novél coronavirus 'di Wuhan, Cina, pamaréntahan Tiongkok sareng sadaya urang Tiongkok ngusahakeun upaya pikeun meunang perang ngalawan wabah corona virus corona.


Kasus Coronavirus sareng sadaya kasus anu disangka tina inféksi coronavirus novél nyauran diagnosis, karantina, sareng perlakuan anu tepat waktuna sareng épéktip.


Numutkeun rencana pangobatan pang anyarna pikeun novél coronavirus pneumonia (NCP), anu dikaluarkeun ku Komisi Kaséhatan Nasional, nyatakeun yén kaseueuran tingkat protéin C-réaktif (CRP) pasien anu kainféksi langkung luhur tibatan grup anu henteu kaserang infeksi, tingkat procalcitonin (PCT) normal; Tingkat D-Dimer bakal naék diantara kasus parah.


Dina waktos anu sami, sababaraha panilitian nunjukkeun yén sami sareng CRP, serum amyloid A (SAA) mangrupikeun réaktan anu sénsitip dina fase akut ogé. Tingkat CRP & SAA dina getih mangrupikeun indikator penting anu nunjukkeun tingkat peradangan pasien. Tés peradangan via CRP & SAA tiasa dipercepat sareng sinyal baca sacara real-time ngagaduhan poténsi anu saé ngamungkinkeun para dokter nyandak tindakan langsung anu diperlukeun.


Pikeun pasién anu kainfeksi coronavirus anyar, tingkat SAA ningkat pisan nalika inféksi mimiti, naon deui, tingkat SAA & CRP duanana bakal turun naek babarengan sareng panyakit peradangan anu maju; Saatos novel coronavirus janten négatip, SAA turun sacara signifikan dugi ka normal deui.


Kusabab parantos dikonfirmasi yén coronavirus novél tiasa ditransmisikeun ti jalma ka jalma, biasana saatos kontak caket sareng pasién anu katépaan, karantina disarankeun pikeun ngabendung panyebaran mendeskeun. Kumaha perkawis seuseueurna kasus anu disangka? Pasien anu disangka ieu kedah didorong pikeun nganjang ka lembaga médis tingkat komunitas pikeun ngirangan beban rumah sakit ageung sareng ngirangan résiko pangiriman sékundér.


Digabungkeun sareng uji CRP + SAA, sanaos NCP henteu ngagaduhan gejala anu jelas, muriang atanapi batuk, tapi tingkat SAA dina awak langkung ageung tibatan normal, sacara efektif tiasa ngirangan laju misdiagnosis sateuacana.