EN
sadaya Kategori
EN

Talks Diabetes

Kumaha datangna diabetes?

Waktos: 2019-08-23 hits: 378

   Umum ditampi yén kaseueuran diabetes tipe 2 disababkeun ku gaya hirup anu henteu séhat. Langkung khususna, jalma-jalma tuang langkung saé sareng kirang latihan. Paripolah sapertos kitu tiasa nyababkeun masalah: asupan kalori anu kaleuleuwih henteu tiasa ngaduruk tapi akumulasi dina awak, dirobih janten glukosa, nalika langkung seueur glukosa dina getih, pulau manusa sacara otomatis bakal nyéépkeun langkung seueur insulin kanggo panggunaan glukosa.


   Tapi, nalika pulau leutik teuing, jalma henteu terang, aranjeunna bahkan tuang langkung seueur, kirang latihan, upami kaayaan sapertos kieu, pulau leutik kabanjiran, henteu deui nyéépkeun langkung seueur insulin nalika gula getih sacara alami naék.


   Diabetes lumangsung nalika kadar glukosa getih naék kana titik anu tangtu.


   Dinyatakeun dina konsép médis, diabetes mangrupikeun panyakit kronis, gangguan metabolisme glukosa disababkeun ku kurangna résistansi insulin atanapi insulin, dibarengan ku gajih, protéin, cai sareng gangguan metabolisme éléktrolit anu dicirikeun ku hyperglycemia kronis.


  Kalayan diabetes, jalma panginten muncul gejala salaku "tilu polys sareng sakedik" ----- tuang langkung seueur, nginum seueur cai kencing sareng ngirangan beurat awak. Tapi seueur jalma henteu ngagaduhan gejala ieu. Janten, tong mikir yén "gaduh napsu anu saé" mangrupikeun "kaayaan fisik anu saé".


  Lampiran: kriteria diagnostik pikeun diabetes

Kritéria diagnostik

Tingkat glukosa Plasma Venous (mmol / L)

Gejala has diabetes (polydipsia, polyuria, overeating, weight loss) ditambah acak

tés glukosa getih

11.1

Puasa glukosa getih

7.0

2 jam glukosa getih postprandial

11.1

Henteu aya gejala diabetes, kedah diulang

ujian



  Catetan: puasa gula getih ngarujuk sahenteuna 8 jam tanpa asupan tuang; glukosa getih acak hartosna tanpa ngémutan waktos tuang terakhir sahingga henteu tiasa dianggo pikeun ngaagnosa gangguan glukosa puasa atanapi kasabaran glukosa gangguan.