EN
sadaya Kategori
EN

Talks Diabetes

Pangabutuh Pangabutuh Kanggo Barudak Pasén Diabétes

Waktos: 2020-04-10 hits: 199

Barudak pasien diabetes kedah ngalenyepan ieu pangaweruh dasar di handap ieu:


1. Diabetna samentawis teu tiasa diubaran. Henteu percanten kana propaganda tina resep rahasia karuhun, paling canggih lembaga médis internasional sareng produk kaséhatan anu misterius. Punten émutan ieu! 


2. Insulin henteu matak adiktif. Upami insulin diresmikeun ku dokter sabab tingkat glukosa getih anu luhur, anjeun henteu kedah na hate dokter ieu, sabab karacunan hyperglycemic tiasa dirumuskeun ngaliwatan administrasi insulin tepat waktu. Lamun insulin dirumuskeun sakumaha pas-gancang, éta bakal ditarik. Tapi, ditarikna insulin henteu nunjukkeun yén diabetes diubaran, tapi nunjukkeun yén anjeun séhat salami periode ieu.

Upami sababaraha obat anu diresmikeun ku dokter pikeun kolot anjeun, henteu ngan éta aranjeunna kedah diperasihan sacara sarat numutkeun tatanan médis, tapi ogé pangaruhna kedah diperhatoskeun kalayan ngawaskeun glukosa getih. Upami tingkat glukosa getih henteu ngahontal nilai standar, anjeun kedah komunikasi dina waktosna sareng dokter, sabab dokter henteu déwa sareng kadang teu tiasa mendakan obat anu épéktip pikeun ngobati kasakit. Upami anjeun sering komunikasi sareng dokter, dokter tiasa ditulungan pikeun milarian solusi pas mungkin.


3. Nalika glukosa getih dikendali ogé, anjeun tiasa nyandak tuangeun naon waé, tapi tetep kedah ngatur jumlah asupan na.


4. Olahraga mangrupikeun cara anu saé pikeun ngendalikeun glukosa getih. Ngembangkeun kabiasaan latihan anu saé tiasa langkung saé ningkatkeun imunitas awak, sareng ngabantosan ngadalikeun glukosa getih. Entong karaos atos di latihan naon anu dilakukeun, sareng ngan ukur olahraga.


5. Ngaliwatan ngawaskeun glukosa getih, tingkat glukosa getih teu tiasa ngirangan, tapi anjeun tiasa nangtoskeun naha ubar ayeuna sareng diet sacara rasional.


Dina raraga ngabantosan kolotna kalayan diabetes ngatur glukosa getih saé, barudakna tiasa ngalakukeun hal-hal ieu:

 

1. Mésér buku diabetes atanapi ngalanggan majalah pikeun sepuh anjeun. Seueur buku diabetes anu sayogi dina Internét, sapertos anu ditulis ku Prof Yang Wenying, Prof Xiang Hongding sareng Prof Wang Jianhua. Buku-buku ieu gampang kahartos sareng praktis; sareng aranjeunna tiasa ngabantosan sepuh anjeun terang kanyaho anu paling dasar dina ngadalikeun glukosa getih. Atanapi anjeun tiasa ngalanggan sakelompok kanyaho sapertos sepuh anjeun.


2. Ngabantosan kolot anjeun kabiasaan latihan anu hadé ku cara masihan aranjeunna alat latihan, sapertos sapatu olahraga, rakét badminton, jaket olahraga / calana panjang sareng kalong ténis.


3. Upami sepuh anjeun henteu daek piaraan, anjeun tiasa masihan anjing ka kolotna. Nalika sepuh anjeun leumpang énjing-énjing, aranjeunna tiasa langkung ngawangun ngawangun awak anu saé, sareng penyesalan anjeun yén anjeun teu tiasa ngiringan aranjeunna bakal diréncang, kusabab aranjeunna gaduh pendamping pasti langkung atanapi kirang (raos sedih pisan).


4. Mésér sakumpulan méter glukosa sareng mérek tekanan getih pikeun sepuh anjeun. Ngaliwatan méter glukosa getih, kolot anjeun ditulungan pikeun diajar tingkat glukosa getih sareng terang naha ubarna leres dianggo sareng naha dietna leres. Anjeun ogé kedah mésér meter tekanan darah pikeun kolot anjeun, kusabab hipotésisemia sareng hiperténsi mangrupikeun panyakit sibling sareng penting pikeun ngawas tekanan getih sareng glukosa getih. Kusabab aranjeunna henteu awis pisan, anjeun tiasa mésér aranjeunna kalayan ngan ngahindarkeun tuangeun.


Luhur 4 titik ngalibetkeun objék anu nyata anu anjeun kedah mésér pikeun sepuh anjeun. Teu tingali sakur naon produk kaséhatan bisa ngirangan tingkat glukosa getih, sabab tingkat glukosa getih teu tiasa diréduksi ku produk kaséhatan; upami anjeun percanten ka aranjeunna, aranjeunna pasti henteu pantes pikeun pamayaran anjeun. Luhureun 4 objék jauh langkung efektif tibatan produk kaséhatan.


5. Lamun anjeun aya di bumi, anjeun tiasa ngiringan kolotna langkung-langkung dina milarian saatos tuangeun. Lamun anjeun henteu di bumi, anjeun kedah langkung telepon. Khusus nalika diabetes parantos didiagnosis pasti, sepuh anjeun rentan, sareng dorongan mental anjeun diperyogikeun, sapertos anu aranjeunna paduli nalika anjeun gering dina waktos éta. Naon bedana, nalika anjeun gering, sepuh anjeun ngiring anjeun sadinten siang wengi; kumaha oge, nalika aranjeunna nuju sakit, anjeun henteu ngiringan aranjeunna (raos duka waé).


6. Upami sepuh anjeun henteu koordinat, anjeun kedah henteu kedah ngadidik atanapi malah badé aranjeunna. Nalika sepuh anjeun henteu koordinasi dina ngontrol glukosa getih, kalolobaanana henteu éstu héran, tapi gaduh seueur pisan keresetan, sapertos mayar teuing artos, sieun komplikasi sareng dina wanda anu goréng. Dina momen ieu, anjeun kedah langkung mikir dina posisina langkung seueur ngeunaan ideu anu leres.