EN
sadaya Kategori
EN

Talks Diabetes

Sapuluh Alesan Anu Paling umum pikeun Fluktuasi Tingkat Glukosa Darah

Waktos: 2020-02-19 hits: 224

Sababaraha pasién diabetes parah pisan, sanaos aranjeunna pasti ngalakukeun upaya hébat pikeun ketat ngadalikeun diét, nginum obat anu aya hubunganana dina waktos / dosis anu diperlukeun sareng rutin latihan, tingkat glukosa getih masih turun naek sapertos cuaca di musim semi. Nyaan, turun naek tingkat glukosa getih dipangaruhan ku seueur faktor. Nanging, langkung hésé pikeun penderita diabetes milari alesan ku nyalira. Kiwari, sababaraha faktor anu gampang dianggurkeun diringkeskeun sapertos kieu.

Sateuacan anjeun parah pisan, anjeun tiasa parios heula faktor-faktor ieu pikeun mendakan alesan turun naek tingkat glukosa getih sahingga masihan pangobatan gejala!


1. Diet

Nalika seueur tuangeun atanapi tuangeun teuing katuangan anu dicandak, tingkat glukosa getih bakal turun naek.

Anu baheula kahartos pisan. Nalika seueur katuangan anu dicandak, seueur zat alami dirobah janten glukosa, sahingga glukosa getih postprandial anu luhur condong kajantenan.

Anu terakhir henteu kahéman pikeun jalma réa. Salaku conto, upami ngan ukur dicandak nasi, glukosa getih postprandial bakalan luhur pisan, sareng hypoglycemia ogé kajantenan sateuacan réngsé tepung. Upami struktur diét disaluyukeun dina tingkat anu tangtu (sapertos nambihan daging tanpa lemak, kanaékan sayuran héjo sareng nambihan buncis kana nasi), glukosa getih postprandial bakal dikontrol kalayan saé pisan.

Kusabab kitu, glukosa getih postprandial tiasa janten tinggi saatos seueur teuing tuangeun atanapi teuing tuangeun kai dicandak.


2. Dehidrasi

    Nalika cairan awak kirang, glukosa getih bakal naék, kusabab konsentrasi glukosa dina sirkulasi getih naék. Salaku padika konvensional, nginum 8 gelas cai sapoé cocog pikeun kaseueuran penderita diabetes, tapi langkung seueur cai anu diperyogikeun nalika pasién diabetes langkung seueur awak atanapi jumlah latihan anu langkung ageung.


3. narkoba

Glukosa getih tiasa kaganggu ku sababaraha ubar. Salaku conto, naékna kadar glukosa getih disababkeun ku ubar sapertos hormon, kontraséptip, sababaraha anti déprési, ubar anti-psikotik sareng sababaraha diuretik.

Ku alatan éta, sateuacan administrasi ubar anyar, kaayaan glukosa getih kedah dicarioskeun, sareng dokter atanapi apotéker kedah konsultasi.


4. Periode Waktos

Hyperglycemia saatos hudang énjing tiasa janten fenomena subuh diabetes mellitus. Jam 3: 00 ~ 4: 00 am, hormon pertumbuhan sareng hormon sanésna dileupaskeun pikeun ngahudangkeun awak manusa; sénsitip manusa kana insulin atenuated ku hormon ieu nyababkeun hiperglikemia nalika subuh.

Nanging, upami insulin ageung atanapi ubar pikeun ngendalikeun glukosa getih dicandak dina wengi tadi atanapi upami cekap tuangeun dicandak dina wengi tadi, hypoglycemia tiasa kajadian dina énjing énjing.


5. Siklus haid

    Glukosa getih dina bikang tiasa turun naek kusabab robih hormon dina jaman pramenstruasi. Ku alatan éta, upami tingkat glukosa darah pasién awéwé bikangna teras-terasan dina saminggu sateuacan haid, jumlah asupan karbohidrat kedah dikirangan, atanapi langkung seueur latihan anu kedah dilaksanakeun.


6. Saré henteu cekap

    Saré anu cekap henteu ngan ukur ngabahayakeun pikeun émosi, tapi ogé matak nyusahkeun pikeun glukosa getih. Dina panilitian Belanda, dibandingkeun sareng anu cekap bobo, sensitipitas insulin turun ku 20% nalika ngan 4 jam bobo diidinan pikeun penderita diabetes mellitus tipe 1.


7. Cuaca

Dina cuaca anu ekstrim (naha panas atanapi cuaca anu tiris pisan), pengendalian glukosa getih bakal dipangaruhan.

Dina usum panas anu panas, tingkat glukosa getih bakal naék dina sababaraha penderita diabetes, tapi tiasa turun di pasién diabetes sanés (utamina anu nganggo insulin). Ku alatan éta, dina cuaca anu panas, penderita diabetes henteu kedah kaluar, sareng parobihan tingkat glukosa getih kedah diawasi sacara raket.


8. Perjalanan

Salila période perjalanan, jalma-jalma teu dihaja nyandak langkung seueur tuangeun, inuman sareng ngalakukeun langkung seueur kagiatan. Tingkat glukosa getih dipangaruhan ku faktor ieu.

Sumawona, parobihan padamelan sareng istirahat bakal ngarusak jadwal administrasi, ngaganggu pola dahar / bobo, sareng mangaruhan ngendalikeun glukosa getih. Ku alatan éta, dina mangsa perjalanan, parobihan kadar glukosa getih kedah sering diawasi ku penderita diabetes.


9. kapein

    Kafein dina inuman bakal ningkatkeun réspon manusa kana karbohidrat sahingga nyababkeun naékna glukosa getih postprandial. Sakumaha ditunjukkeun ku studi di American Duke University, saatos asupan 500 mg kafein (sami sareng 3 ~ 5 gelas kopi), tingkat glukosa getih naék 7.5% sapoé rata-rata di pasién anu ngagaduhan diabetes tipe 2.


10. Detil pangukuran glukosa getih

    Sateuacan ngukur glukosa getih, panangan kedah dikumbah (utamina saatos tuang disentuh), upami teu aya alarm palsu tiasa diangkat, kusabab méter glukosa getih ayeuna pisan peka sareng gula anu patri kana kulit bakal ngotorkeun sampel getih. Sakumaha ditunjukkeun ku panilitian anu tangtu, nilai diukur tina glukosa getih sahenteuna 10% langkung luhur dina 88% pamilon ngudaran mesék cau atanapi nyiksikan apel tibatan éta dina ngumbah panangan. Ukuran teu leres tina glukosa getih bahkan disababkeun ku losion sareng krim kulit.