EN
sadaya Kategori
EN

Talks Diabetes

Tilu Alesan anu Tiasa pikeun Puasa Plasma Glucose Test> 7 mmol / L

Waktos: 2020-04-16 hits: 229

Salaku glukosa plasma puasa anu tinggi henteu tiasa diubaran ngan ukur ku cara ningkatkeun dosis hypoglycemics. Sateuacan alesanna dipendakan, solusina tiasa lengkep pikeun tingkat luhur glukosa plasma puasa anu sami.


Naon glukosa plasma puasa?

Glukosa plasma puasa hartosna tingkat glukosa getih diukur saatos puasa 8 ~ 12 jam (nyaéta tuangeun naon waé henteu tiasa dicandak, tapi cai tiasa diinum).


Sacara umum, kadar glukosa getih dianggap luhur teuing nalika glukosa plasma puasa langkung ti 7 mmol / L.https://en.wikipedia.org/wiki/Blood_sugar_level


Dina raraga terang metode pangobatan, alesan pikeun glukosa plasma puasa tinggi kedah mimitina dipanggihan.


1. Sajumlah seueur teuing tuangeun dina wengi tadi.

Ieu alesan paling umum pikeun glukosa plasma puasa tinggi, anu aya hubunganana sareng jumlah sareng kualitas tuangeun sareng tuangeun wengi.


Kalayan asupan anu kaleuleuwihi tapi henteu nganggo latihan saatos tuang, kirang konsumsi dina wengi, janten nambihan jumlah gula anu dikaluarkeun ku tuangeun kana getih. Tangtosna, glukosa plasma puasa anu luhur ogé tiasa disababkeun ku dahar peuting engké.


Salaku tambahan, glukosa plasma puasa anu tinggi ogé aya hubunganana sareng kaayaan sésana sareng kaayaan bobo nalika wengi. Upami bobo sareng kaayaan teu sare sapertos wengi atanapi upami bad mood sareng capé pisan nembongan wengi, glukosa plasma puasa bakal turun naek dina énjing, sareng kadang luhur atanapi handap.


Upami glukosa plasma puasa anu tinggi kadang-kadang lumangsung sababaraha kali, henteu janten masalah teuing, sareng hiperglikemia tiasa ditingkatkeun ngan ukur dina ngadalikeun diet sareng jalan-jalan saatos tuang. Upami glukosa plasma puasa anu luhur sering lumangsung, dua faktor ieu kedah diperhatoskeun.


2. Diabetes mellitus fenomena subuh: tingkat glukosa getih henteu handap peuting tapi naék énjing

Glukosa getih henteu ngan ukur disaluyukeun ku énergi anu dileupaskeun tina tuangeun, tapi ogé diatur ku rupa-rupa hormon, anu kalolobaanana tiasa ningkatkeun tingkat glukosa getih (kalebet glukokortikoid sareng hormon pertumbuhan sareng sajabana.


Nalika subuh, hormon ieu mimiti naék laun, anu nimpahkeun glikogén anu disimpen dina ati / otot sareng dileupaskeun kana sirkulasi getih; maka tingkat glukosa getih naék saluyu.


Dina élmu médis, naékna kadar glukosa getih nalika subuh disebat salaku fenomena subuh diabetes mellitus. Kusabab pangaruh hormon hiperglikemik, kadar glukosa getih naék laun. Kusabab kitu, glukosa plasma puasa tiasa langkung luhur tibatan glukosa getih predormital dina wengi tadi.


Kumaha carana ngawaskeun? Nalika glukosa getih stabil pisan sareng hypoglycemia henteu kajantenan wengi tapi glukosa getih naék laun nalika subuh sareng glukosa plasma puasa muncak sateuacan sasarap, dianggap fenomena subuh diabetes mellitus.


Kumaha carana ngubaran? Dumasar kana kegigihan dina terapi diét biasa, waktos tuang tiasa leres ningkat (nyaéta 4 ~ 5 tuang sadinten).


Samentara éta, hiji snacking kedah ditingkatkeun sakitar sajam sateuacan bobo dina wengi; sajumlah sakedik tuangeun anu ngandung karbohidrat sareng protéin tiasa dicandak, sapertos hiji gelas susu, hiji mangkok kongee atanapi sababaraha potongan roti. Ngaliwatan metode sapertos kitu, jumlah sékrési sareng sensitipitas insulin dina wengi tiasa langkung ningkat.

Atanapi, dokter langsung katingali pikeun nyaluyukeun rézim pangobatan sareng ningkatkeun dosis hypoglycemics.


3. Pangaruh Somogyi: tingkat glukosa getih teuing handap nalika wengi, tapi naék isuk-isuk

Nalika hypoglycemia rawan kajantenan dina penderita diabetes, mékanisme pelindung diawitan dina awakna, sareng sékrési hormon hiperglikemik anu disebatkeun sateuacanna, janten ningkat tingkat glukosa getih sareng nyababkeun hiperglikemia sekundér. Fénoména ieu disebut pangaruh Somogyi.


Janten pantes diperhatoskeun, dina penderita diabetes sareng pangaruh Somogyi, gejala has hypoglycemia kadang henteu kajantenan sapertos palpitation sareng kesang tiis; Samentawis éta, kumargi aranjeunna nuju bobo, kajadian koma hipoglikemik janten bahaya pisan.


Hogoglikemia dina tengah wengi ngaramal awal mimpi ngimpi.


Kumaha carana ngawaskeun? Dina raraga ngirangan pangaruh kana bobo, glukosa getih diawasi tabuh 2: 00 ~ 3: 00 am Nalika kondisina diidinan, 24 jam monitoring glukosa getih langkung saé dilakukeun di rumah sakit.


    Upami hipoglikemia nunjukkeun ku pangukuran dina 0: 00 ~ 4: 00 (nyaéta ≤3.9 mmol / L), naékna glukosa plasma puasa sateuacan sarapan disababkeun ku pangaruh Somogyi.


Kumaha cara ngarawat?

Éta mangrupikeun premis pikeun méréskeun pangaruh Somogyi pikeun nyandak diet / latihan rutin sareng nyandak hypoglycemics dina dosis anu saé.

Pikeun penderita diabetes anu nampi ubar-ubaran sulfonylureas anu lami-lami (sapertos Tablet Gliclazide Sustain-release Tablet sareng Glimepiride Tablet), premixed insulin sareng sedeng-akting atanapi insulin jangka panjang, perhatian khusus kedah dibayar pikeun pangaruh épék Somogyi.


Misahkeun tuangeun mangrupikeun ukuran anu saé pikeun nyegah pangaruh Somogyi.

Dina penderita diabetes sareng glukosa getih postprandial tinggi (> 10 mmol / L) sareng glukosa getih predormital anu handap, 1/3 tina supper tiasa dicandak tabuh 21: 30 ~ 22: 00 pm


Upami glukosa getih predormital nyaéta <6.5 mmol / L, hiji snacking tiasa dianggap.


Anu matak, upami diét disaluyukeun dina wengi, glukosa getih kedah diawasi boh saatos tuangeun sareng sateuacan bobo.


Dina waktos ayeuna, 4 buah biskuit soda atanapi hiji gelas susu (225 ml) leres-leres ditambihkeun; salempang teuing teuing teu kedah dibayar naha hiperglikemia lumangsung saatos tuang sateuacan bobo; anjeun kedah terang yén cilaka anu langkung ageung bakal dihasilkeun saatos kajadian hipoglikemia.


Anu diperhatoskeun, metode ieu mangrupikeun cara ngubaran samentawis pikeun fenomena subuh diabetes mellitus atanapi pangaruh Somogyi.


Dina kaseueuran kasus, upami hipoglikemik kedah diluyukeun, dokter langkung saé ditingali dina waktos kanggo pangubaran. Rézim pangobatan anu paling merenah bakal dipilih ku dokter numutkeun kaayaan panyawat anu saleresna.


Kusabab kitu, glukosa plasma puasa anu luhur umumna disababkeun ku opat alesan:


1. Asupan seueur teuing tuangeun wengi kamari. Solusi: Candak tuang kirang; atanapi leres ngirangan jumlah asupan tuangeun beunghar sareng protéin.


2. Goréng saré dina wengi tadi. Solusi: Bobo sateuacanna kanggo ngalebetkeun modeu bobo; sareng henteu ngotéktak hapé sateuacan bobo.


3. Diabetes mellitus fenomena subuh. Solusi: Gaduh seueur tuangeun sadinten tapi kirang tuangeun unggal tuang; atanapi ningkatkeun dosis hypoglycemics anu dipasihkeun sateuacan bobo dina bimbingan dokter.


4. Pangaruh Somogyi. Solusi: Upami glukosa getih predormital nyaéta <6.5 mmol / L, hiji gelas susu kedah diinum, atanapi sababaraha potongan biskuit dicandak.