EN
sadaya Kategori
EN

Talks Diabetes

Tujuh Tip Tujuh Sumpah anu Dipilih saatos Penderitaan Diabetes

Waktos: 2020-02-27 hits: 273

1. Diajar élmu ngeunaan diabetes

Sahenteuna definisi puasa glukosa plasma sareng glukosa getih postprandial kedah ngartos.

Naon sababna glukosa plasma puasa tinggi?

Ku naon faktor tiasa glukosa getih postprandial tinggi disababkeun?

Naon hasilna anu bakal disababkeun upami glukosa getih postprandial tinggi?

Waleran tina patarosan ieu bakal diwanohkeun sacara rinci dina tulisan salajengna.


2. Aplikasi terampil élmu dina diet

Kana ningali sacangkir és krim, sungut ngaley ku sarakah, sareng burih, tikoro ogé basa janten siap ngaraosan; tapi samentawis éta, otak rasional anu bencong nyarios yén éta bakal ningkatkeun kadar glukosa getih sababaraha kali.

Nanging, éta bakal saé pisan nalika aya sora anu lemah lembut: anjeun ngan ukur yakin kana tuang és krim, sabab éta henteu kunanaon upami anjeun nyandak kirang saos mangkok nasi asak, atanapi upami anjeun ngaji sajam saatos tuang, atanapi upami insulin tina XX IU dipasihkeun langkung seueur kali.

Nyatana, pasién diabetes anu lega henteu kantos nampi naséhat jalma sanés yén congee tiasa pisan ningkatkeun kadar glukosa getih sareng kedah dicandak sakedik sareng cau éta teuing amis sareng teu tiasa didahar. Sabalikna, aranjeunna bakal nyobian nambihan sayuran sareng bijil kasar nalika ngagolak congee atanapi saluyu sareng ngirangan asupan bahan pokok nalika tuang cau. Ngalangkungan diajar lengkep sareng éksplorasi, anjeun ogé tiasa lengkep ngalakukeun ieu. Saatos anjeun diajar élmu ngeunaan diabetes, anjeun kedah ngawangun kayakinan diri sapertos kitu.

Anjeun tiasa nyarios: "Kuring tiasa terang sababaraha élmu ngeunaan diet, tapi masih sesah pikeun nerapkeunana kalayan terampil". Henteu kunanaon. Anjeun tiasa ningali naha pangalaman ieu tiasa ngabantosan anjeun.


3. Ngembangkeun kabiasaan latihan anu saé

Ampir sadaya pengendali glukosa gaduh kabiasaan olahraga, sapertos ngaji di luar, leumpang di taman, lumpat sareng nyepeng dumbbell, leumpang nganggo kantong pasir ngiket dina suku, maen badminton, maén tenis méja, ngojay (bahkan ngojay dina usum) sareng numpang sapédah. Punten émut: ieu mangrupikeun hobi sareng kabiasaan anjeun, tapi sanés kagiatan anu anjeun kadang-kadang dilakukeun.

Punten nyanghareupan kasieun anjeun, mimitian ti mimiti léngkah, teras anjeun bakal ngamimitian perjalanan anu séhat.


4. Babaturan sareng dokter anu cukup saé

Buku tina Ngadamel Babaturan sareng Dokter ditulis ku Tuan Wu Haiyun, kapala médis ti Jurusan Kardiologi di Rumah Sakit Umum Tentara Pembebasan Rahayat. Kauntungan anu pangsaéna pikeun sosobatan sareng dokter nyaéta anjeun tiasa nyingkahan jalan muter. Salaku conto, anjeun yakin pisan ku anu disebut dokter ajaib anu nyarios yén aya ubar anu saé ti tempat deungeun, sareng seueur pasién diabetes lirén nginum obat saatos tuang na tingkat glukosa getih ogé ngahontal tingkat standar. Asalna dibanderol di 1999 RMB tapi ayeuna di 999 RMB; nalika anjeun siap ngagaleuhna, anjeun tiasa naros ka sobat dokter, teras kaséhatan sareng artos anjeun tiasa disimpen.

Punten tong karaos yén dokter hésé pisan pikeun dibaturan. Sakumaha kuring terang sahenteuna, duanana dokter sareng perawat di Departemen Endocrinology hoyong silaturahmi sareng penderita diabetes.



5. Babaturan sareng penderita diabetes anu cukup saé

Anjeun henteu nyalira dina jalan anti diabetes. Nalika anjeun henteu terang kumaha pikeun ngubaran induksi anu lumangsung saatos suntikan insulin, pasién diabetes bakal nyaritakeun yén indurasi tiasa dileungitkeun saatos kompres panas unggal dinten ku serpihan kentang sareng anduk panas.

Nalika anjeun ngarareunah nyeri beuteung anu hébat saatos administrasi Metformin, pasién diabetes bakal nyaritakeun yén teu ngarareunah lambung tiasa direngsekeun saatos digentos ku Tablet Lapisan Metformin Enteric-coated.

Nalika perdarahan anu henteu tetep lumangsung saatos ragrag ragrag dina waktos perjalanan, pasién diabetes bakal nyaritakeun yén tatu tiasa diubaran dina dinten énjingna saatos dua tetes insulin diseratkeun kana tatu.

Rupa-rupa masalah anu anjeun pendakan kantos dialaman ku penderita diabetes sanésna, contona, nalika anjeun rugi; nalika anjeun cangcaya kana kahirupan sabab ngagaduhan hipoglikemia serius; nalika anjeun ngagaduhan komplikasi; sareng nalika ubar anjeun henteu épéktip. Aranjeunna bakal nyaritakeun metode sareng pangalaman aranjeunna pikeun ngarawat masalah sapertos kitu. Dina kaseueuran kasus, sababaraha cara ngan ukur dipikaterang ku penderita diabetes.


6. Administrasi ubar-ubaran ketat numutkeun urutan médis

Upami anjeun tiasa nyanghareupan kanyataan yén diabetes teu tiasa dibasmi, anjeun kedah tenang, sareng ati-ati nimbangkeun kumaha ngajaga hirup babarengan anu damai sareng diabetes. Pamakéan ubar pasti metoda anu penting pisan.

Pancegahan ieu kedah diperhatoskeun pikeun panggunaan narkoba:

1) Narima naséhat dokter di rumah sakit normal, sareng nginum obat-obatan anu ketat numutkeun urutan médis (Catetan: Entong nampi ubar anu disarankeun ku jalma tanpa bijil dokter).

2) Tong hariwang yén karacunan tangtu disababkeun ku pangobatan naon waé. Nyatana, pangaruh positip obat dina awak manusa jauh ngaleungitkeun pangaruh négatipna; komo deui, ampir kabéh ubar dipasarkan parantos lolos dina validasi klinis.

3) Utamana niténan pangaruh ubar, ku nganalisis hasil monitoring tingkat glukosa getih (nyaéta sacara ati-ati ngubaran unggal monitoring glukosa getih).


7. Ati-ati ngubaran unggal ngawaskeun glukosa getih

Sakumaha ceuk pasién diabétes, unggal teundeun getih anjeun henteu matak boros. Hasil unggal ngawaskeun glukosa getih mangrupikeun inpormasi anu dikumpulkeun salami anti-diabetes anjeun; prakarsa tiasa didamel dina perang ku ngan ukur ngubaran inpormasi anu dikumpulkeun dina medan perang.

Salaku conto, dina kaseueuran kasus, kadar glukosa getih normal dina pasién diabetes ieu. Tanggal 12 Séptémber, tingkat glukosa getih 4.3 mmol / L saatos tuang, sareng 9.8 mmol / L sateuacan bobo. Saatos abdi terang nilai sapertos kitu, kuring ngahubungi anjeunna gancang-gancang. Anjeunna ngawartoskeun ka kuring yén kusabab seueur sayuran anu dicandak saatos tuang, kalori henteu cekap, nalika hypoglycemia dipendakan saatos tuang, anjeunna hariwang yén hipoglikemia bakal kajadian nalika subuh, sahingga nginum hiji cangkir yoghurt; tapi glukosa getih sateuacanna tinggi. Nanging, fakta-fakta ieu dipelajari ngalangkungan dua ukuran glukosa getih ieu:

Nalika tuang, sayuran henteu kedah dicandak nyalira pikeun tingkat glukosa getih ngahontal nilai standar, sareng daging anu saé ogé kedah dicandak; sareng kumargi awak manusa dipangaruhan pisan ku hiji sacangkir yoghurt, jumlah asupan yoghurt tiasa dikirangan satengah upami kaayaan anu sami terjadi dina waktos salajengna.

Tanggal 14 Séptémber, glukosa getih predormital 11.1 mmol / L. Sapertos saatos tuang, anjeunna maénkeun pertandingan baskét, sareng ngaraos pusing hampang; teras anjeunna langsung nyandak sababaraha anggur sareng yoghurt, anu nyababkeun hiperglikemia.

Upami tingkat glukosa getihna henteu saé saatos ngaleungitkeun faktor-faktor sanés, ubar ieu panginten tiasa dianggap henteu cocog pikeun pangubaran ayeuna, sareng dokter tiasa ditingali pikeun penyesuaian regimen.

Teras, tingkat glukosa getih na janten langkung saé sareng langkung saé. Nyatana, anjeunna mangrupikeun murid SMP dina yuswa 15 taun.