EN
sadaya Kategori
EN

Talks Diabetes

Naon anu kedah urang perhatoskeun dina olahraga?

Waktos: 2019-11-12 hits: 248


Sateuacan mimiti latihan, aranjeunna kedah ngalakukeun pamariksaan fisik anu komprehensif. Eusi pamariksaan kalebet: tekanan darah, lipid getih, hemoglobin glikosilat, fungsi kardiovaskular, fungsi saraf, fungsi ginjal, fundus sareng kaséhatan kaki sareng sajabina. Dokter bakal ngatur terapi latihan anu wajar numutkeun kaayaan fisik anjeun.


Tepikeun waktos nginum cai. Nalika waktos latihan dugi ka 1 jam, kedah merhatoskeun cai minum. Langkung saé nginum sakedik sakalian. Upami waktos gerakan anu diarepkeun kénging 1 jam, langkung saé nginum sateuacanna kanggo ngahindarkeun épék ngarugikeun dina awak manusa saatos dehidrasi. Upami ngalaksanakeun latihan langkung ti 2 jam, kedah ngémutan ngalaksanakeun tuangeun tambahan.


Nganggo baju, sapatu sareng kaos kaki anu merenah. Aranjeunna kedah nganggo baju anu tiasa dihirup dina usum salju, anu ngabantosan awak pikeun ngesang sareng nyegah pilek. Nalika cuacana tiis teuing, henteu disarankeun pikeun olahraga outdoor. Ngagem sapatu anu béda pikeun ngalakukeun olahraga anu béda, sapertos nganggo sapatu jogét nalika jogét, nganggo sapatu ngaji nalika jogging, nganggo sapatu hiking nalika gunung, sareng sajabina. Nalika sapatu na henteu pas atanapi karaos henteu raoseun, kedah langsung diganti. Kaos kaki kedah dipilih warna lampu (bodas) sareng gaduh kesang anu saé. Saatos latihan, parios kaki anjeun upami aranjeunna ngagaduhan fenomena beureum, bareuh, panas sareng nyeri. upami kitu, kedah diungkulan aranjeunna tepat waktu.


Aranjeunna kedah nguatkeun monitoring glukosa getih sateuacan sareng saatos latihan. Nalika ngalaksanakeun latihan anu kaleuleuwihi atanapi latihan anu sengit, penderita kedah samentawis nyaluyukeun program diet sareng ubar, supados nyingkahan hypoglycemia.


Ngajaga tina hypoglycemia. Nalika latihan, otot bakal meakeun glukosa dina awak. Dina waktos anu sasarengan, sensitipitas insulin bakal ningkat. Peran ganda bakal ngakibatkeun ngirangan glukosa getih saatos latihan. Hypoglycemia tiasa lumangsung dina 2 ~ 12 jam saatos gerak, bahkan dina 24 jam. Beuki luhur intensitas latihan, beuki lila durasi; Beuki kajadian hypoglycemia, anu

panjang lilana.


Iraha ngamimitian olahraga sareng sabaraha lami. Kami ngarékoméndasikeun diabetes kedah ngalakukeun latihan saatos 1 jam tepung sareng nyingkahan pangaruh puncak ubar. Upami anjeun hoyong olahraga, kedah ngirangan dosis ubar. Durasi latihan, latihan aérobik kedah sahenteuna 30 menit unggal waktos, waktos latihan ngahontal sahenteuna 150 menit saminggu. Latihan kakuatan nyandak waktos 10 ~ 15 menit unggal waktos, sahenteuna 3 kali saminggu; Latihan kalenturan kedah nyandak 5 ~ 10 menit unggal waktos.