EN
sadaya Kategori
EN

Talks Diabetes

Naon anu kedah didahar upami ngalaman hypoglycemia?

Waktos: 2019-10-24 hits: 599

Naon kadaharan anu urang kedah pilih pikeun gancang ningkatkeun gula getih nalika sangsara hypoglycemia? Kadaharan anu béda gaduh indéks glikemik anu béda. Kadaharan anu ngagaduhan indéks glikemik tinggi nyababkeun gula getih gancang naek. Diantarana, pangluhurna nyaéta glukosa (indéks glikemik nyaéta 100), ieu di handap nyaéta roti bodas (88), madu (73), soda cracker (72), gula bodas (65), millet congee (62), jus jeruk (57 ), coklat (49), jus Jus (41) sareng Coca Cola (40).


Nalika ngalaman hypoglycemia, urang henteu ngan ukur tuang tuangeun anu ngandung seueur gajih atanapi protéin (sapertos és krim). Kusabab gajih tiasa ngadamel pengosongan lambung ngalambatkeun sareng ngalambatkeun peran karbohidrat, anu ngajantenkeun gula getih henteu tiasa naék pesat dina waktos anu singget, tapi stimulus hipoglikemia bakal ngakibatkeun pasién pikeun teras-terasan tuang langkung seueur tuangeun, ngahasilkeun kontrol anu hésé tina glukosa getih.


Peryogi diperhatoskeun upami ubar hipoglikemik pasién ngandung α- panghambat glukosidase (sapertos acarbose, Basen, jst.), aranjeunna henteu nambihan cai gula bodas, jus buah, biskuit, kukus roti sareng kadaharan sanés anu nganggo disakarida atanapi aci. Kusabab ubar ieu tiasa ngahambat karbohidrat kana glukosa, sareng henteu tiasa gancang ngubaran glukopenia. Janten pasién saatos nyandak α- panghambat glukosidase kedah milih tablet glukosa atanapi cai glukosa nalika lumangsung hypoglycemia.


Nalika glukosa getih penderita diabetis nyaéta 3.9mmol / L, aranjeunna kedah nambihan glukosa atanapi tuangeun anu ngandung gula. Hipoglikemia parah kedah ngalaksanakeun perlakuan anu pantes numutkeun kasadaran sareng kaayaan glukosa getih. Nalika gula getih nyaéta 3.9mmol / L, upami kasadaranana jelas, anjeunna tiasa nyandak 15-20 gram karbohidrat (glukosa langkung dipikaresep); Antosan salami 15 menit kanggo ngukur gula getih, upami gula getih masih3.9mmol / L, teras tuang 15 gram glukosa, ngukur glukosa getih deui, pikeun mastikeun na langkung ti 3.9mmol / L. Upami pasién ngagaduhan gangguan kasadaran, urang kedah nyauran telepon darurat ka rumah sakit kanggo dirawat. 15 gram karbohidrat tiasa dirobih janten katuangan ieu: 15 gram glukosa (atanapi jumlah gula bodas sami, gula beureum), 20 gram madu, 200 ml soda Jus jeruk (atanapi jumlah cola, limun anu sami ), 50 gram jus jeruk, 25 gram roti (2/3 potongan roti diiris), 20 gram biskuit (3 potongan kerupuk soda) sareng sajabina.