EN
sadaya Kategori
EN

Talks Diabetes

Nalika puasa tingkat glukosa getih langkung handap tina normal ...

Waktos: 2019-09-11 hits: 653


l  Éta langkung handap nalika puasa glukosa getih 2.8-3.99


salaku:

Nilai normal glukosa getih puasa sanés diabetes antara 3.9-6.1mmol / L.

Nilai normal glukosa getih puasa diabetik kedah dikontrol antara 4.4-7.0mmol / L.


Pikeun pasién anu sanés diabetes: nilai glukosa getih anjeun sakedik handap (glukosa darah <2.8mmol / L disebat hypoglycemia). Upami anjeun ngaraos teu damang, candak sakedik tuangeun kanggo meresihanana.

 

Pikeun penderita diabetik: glukosa getih anjeun langkung handap. Naha anjeun gaduh panik, lapar, sasalaman sareng gejala hipoglikemia sanés anu teu sadar, anjeun kedah nyandak 15-20 gram glukosa atanapi kadaharan gula langsung sareng uji deui glukosa getih 15 menit engké. Upami glukosa getihna masih handap, maka tuang deui 15-20 gram kadaharan gula sareng uji deui glukosa getih 15 menit engké. Tetep titénan upami glukosa getih naék. Anu ngabalukarkeun hypoglycemia kedah dipikaharti sacara aktif saatos glukosa getih balik deui ka normal.

      Disarankeun pikeun tuang rutin. Upami anjeun henteu tiasa tuang dina waktosna, anjeun kedah tuang sababaraha biskuit, buah sareng tuangeun sateuacana. Anjeun kedah nyobian milih tuang garing (sapertos roti kukus, nasi, sareng sajabana) nalika tuang tuangeun pokok. Penyerapan tuang garing nyaéta laun, anu tiasa ngalambatkeun naékna glukosa getih postprandial sareng ngajaga waktos anu langkung lami, sahingga nyingkahan hipoglikemia tuang salajengna. Anjeun ogé kedah nyingkahan nginum sareng nginum seueur nalika beuteung kosong. 

      latihan biasa tiasa ngabantosan pikeun ngendalikeun glukosa getih. Disarankeun laksanakeun dina panungtun ahli sareng ngadeteksi tingkat glukosa getih sateuacan, salami, sareng saatos latihan dina tahap awal latihan. Nalika nilai glukosa getih langkung handap tina 5.6mmol / L, cai amis atanapi inuman amis kedah dilengkepan sateuacan latihan sareng hindaran latihan dina burih kosong.