EN
sadaya Kategori
EN

Talks Diabetes

Naha anjeun gaduh diabetes?

Waktos: 2019-08-16 hits: 279

    "Naha kuring kaserang diabetes?" Naha anjeun kantos gaduh patarosan ieu nalika didiagnosa? Meureun anjeun bakal angkat ka rumah sakit anu sanés kanggo ditinjau, tapi hasilna tiasa sami: anjeun gaduh diabetes. Entong nyarios teu mungkin. Aya seueur teuing jalma anu kaserang diabetes.


Résiko diabetes tinggi:

1. Baraya (sapertos kolot, dulur-dulur) anu kaserang diabetes;

2. Langkung lami tibatan 40.

3. kaleuwihan beurat atanapi obesitas;

4. Sejarah hiperténsi atanapi hyperlipidemia;

5. Pasien sareng panyakit kardiovaskular sareng serebrovaskular, sapertos stroke umum, hemiplegia;

6. Ibu hamil yuswa 30 taun ka luhur; sajarah diabetes mellitus kehamilan; pangiriman makrosomia (beurat kalahiran langkung ti 4 kg);

7. Hirup cicing;

8. Anggo sababaraha ubar khusus sapertos kortikosteroid, diuretik,

jsb ...


     Upami anjeun patepung salah sahiji di luhur, maka anjeun moal salah. Upami anjeun henteu ngagaduhan salah sahijina, tong rurusuhan ka polos, sabab sababaraha alesan sanés sapertos muriang atanapi panyakit setrés ogé tiasa nyababkeun diabetes. Janten, nalika didiagnosa kasabaran diabetes, anjeun tiasa kusut sakedap, tapi punten entong panjang teuing, kusabab diabetes moal ngantosan.

Halaman Praja: Kumaha datangna diabetes?

Halaman salajengna: teu sahiji bae

Balik deui